Expoziție rară: Ceasuri de mână Lange istorice la Phillips Perpetual din Londra

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 02-03-2022

în: Watches

Magazinul de tip boutique de ceasuri a companiei de licitații Phillips, Perpetual din Londra, organizează o expoziție de ceasuri de mână timp de o săptămână, începând cu 9 martie 2022, în showroom-ul său din Berkeley Square.

 

Expoziția „Made in Germany, a Tribute to the Early Lange 1 and Datograph” cuprinde 20 de exemple de ceasuri, practic cele mai cunoscute modele Lange de la sfârșitul anilor 1990 până la începutul anilor 2000, inclusiv ediții limitate care rareori apar public, ceea ce se constituie într-o oportunitate excelentă pentru entuziaștii mărcii de a vedea ceasuri speciale și chiar rarități, precum extravagantul Lange 1A.

 

Pilonii mărcii

Probabil că modelele cele mai importante Lange, cel puțin în primele două decenii ale mărcii, sunt Lange 1 și Datograph. Ambele au fost emblematice atunci când și-au făcut debutul în 1994 și, respectiv, 1999, contribuind la punerea mărcii pe harta orologeriei de înaltă calitate. Și pentru că primele zile ale ceasornicăriei germane au debutat cu un număr mare de ediții limitate și „tiraje” mici în general, varietatea de ceasuri din acea perioadă este deosebit de interesantă.

Expoziție rară: Ceasuri de mână Lange istorice la Phillips Perpetual din Londra

Creșterea interesului de care s-a bucurat Lange recent înseamnă că multe dintre ceasurile timpurii sau neobișnuite ale mărcii sunt redescoperite. Drept urmare, expoziția este perfect argumentată. Se concentrează pe cele două modele de reper, deși gama include și alte ceasuri interesante, cum ar fi rarul Saxonia, cu capac (spate) solid.

Unul dintre cele mai bune exemple din colecția Lange 1 prezentat este ref. 101.027X, care are o paletă frumoasă albastru pe argintiu, care a servit drept inspirație pentru colecția de la cea de-a 25-a aniversare Lange 1. De fapt, expoziția va avea două exemple ale modelului expuse, unul dintre ele montat pe o brățară originală, de tip „mărgele de orez”. Interesant, deși ref. 101.027X nu a fost o ediție limitată, nu a intrat niciodată oficial în catalog, fiind un model cunoscut doar de cei din interior pentru multă vreme.

Expoziție rară: Ceasuri de mână Lange istorice la Phillips Perpetual din LondraDe asemenea, interesant, dar într-o manieră mai subtilă și mai specifică, este Little Lange 1 în platină, ref. 111.025. La o privire, ar putea părea obișnuit, dar la o inspecție mai atentă, dezvăluie eticheta „MADE IN GERMANY” cu font sans-serif, ceea ce este neobișnuit, deoarece Lange este cel mai bine cunoscut pentru fonturile sale serif, care joacă un rol crucial în designul Lange. 1.

Un alt Little Lange 1 neobișnuit este versiunea cu cadran sidefat albastru, care a fost în producție de doar un an și ceva începând din 2015.

Expoziție rară: Ceasuri de mână Lange istorice la Phillips Perpetual din LondraÎn ceea ce privește colecția Datograph, punctul culminant este, fără îndoială, ref. 403.025X, modelul „Pisa”, care combină o carcasă din platină cu un cadran argintiu neobișnuit. De fapt, doar 10 piese au fost realizate pentru retailerul italian în 2004, devenind de departe cea mai mică ediție pentru un Datograph – iar Phillips a reușit să obțină două dintre cele 10 realizate pentru expoziție.

Expoziție rară: Ceasuri de mână Lange istorice la Phillips Perpetual din LondraPentru conformitate: a existat un al unsprezecelea ceas care nu făcea parte din ediția de la Pisa, dar aproape identic; era unul unic, cu același cadran, dar cu un indicator de secunde al cronografului în placă de rodiu în loc de oțel albastru.

Expoziție rară: Ceasuri de mână Lange istorice la Phillips Perpetual din Londra

Expoziție rară: Ceasuri de mână Lange istorice la Phillips Perpetual din Londra

Detaliile expoziției

Expoziția este deschisă publicului în perioada 9-14 martie, zilnic, între orele 10:00 și 17:00.

Phillips Perpetual

al 3-lea etaj

30 Berkeley Square

Londra, W1J 6EX

Regatul Unit

Pentru mai multe detalii, vizitați Phillips.com.