Louis Vuitton a dezvăluit jacheta Varsity de tip NFT

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 24-04-2024

în: Fashion

Louis Vuitton

Jacheta Brown Varsity Jacket de la Louis Vuitton a fost unul dintre numeroasele produse de inspirație western care au defilat pe podiumul casei de modă în cadrul show-ului de îmbrăcăminte pentru bărbați cu tematică cowboy pentru toamna/iarnă 2024.

Jacheta elegantă, concepută de Pharell Williams, directorul de creație al liniilor vestimentare masculine Louis Vuitton, dă viață viziunii sale, care afirmă că bărbatul Louis Vuitton este un cowboy modern. Îmbrăcămintea, realizată din piele întoarsă de căprioară, pune în evidență nasturi irizați și un logo brodat.

Acesta este primul articol ready-to-wear creat de Pharrell Williams care devine atât o piesă de îmbrăcăminte fizică, cât și un obiect de colecție digital NFT și este disponibil pe VIA, un proiect NFT (Non-Fungible Token) în cadrul căruia Louis Vuitton creează obiecte de colecție digitale pe baza produselor sale. VIA a lansat 200 dintre aceste jachete, la prețul de 7.900 de euro (aproximativ 8.500 de dolari).

Louis Vuitton

Această ediție limitată este rezervată exclusiv proprietarilor unui VIA Treasure Trunk, un NFT care a costat 39.000 de euro și a fost vândut în iunie anul trecut. Nu este clar câți proprietari de VIA Treasure Trunk există, însă, potrivit rapoartelor, au fost disponibile câteva sute de geamantane”.

Dreptul de proprietate asupra geamantanelor nu poate fi transferat, însă achizițiile ulterioare ale NFT, cum ar fi această jachetă Varsity, pot fi vândute pe piața secundară. Aceasta este urmată de lansarea unei genți Speedy 40 cu monogramă și a unui Mini Trunk digital prin intermediul platformei VIA a Louis Vuitton.

În perioada petrecută de Pharrell la Louis Vuitton, au fost lansate multe produse exclusive. De exemplu, geanta Speedy a brandului, în valoare de 1 milion de dolari, a fost disponibilă pentru vânzare la comandă. Această jachetă, care este disponibilă doar pentru cei care au cumpărat un NFT anterior și costă 7.900 de euro, ar putea fi produsul cel mai dificil de cumpărat din noua sa colecție Louis Vuitton Men’s.