BREITLING X TRIUMPH

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 28-02-2022

în: Watches

Faceți cunoștință cu ceasurile Top Time și motocicleta Speed ​​Twin din spatele unei noi colaborări spectaculoase, inspirate de cultura cafe-racer din anii 1960. La mijlocul acelei decade, cursele auto cunoșteau o perioadă de glorie și o întreagă subcultură a apărut în jurul „café racers”, motociclete elegante, obișnuite să-și transporte literalmente motocicleții de la o cafenea la modă la o cafenea la modă.

BREITLING X TRIUMPH

Willy Breitling și-a propus să surprindă stilul condus de viteză al zilei cu o abordare complet nouă a cronometrului. Rezultatul? Breitling Top Time, un cronograf neconvențional conceput pentru „profesioniști tineri și activi”. A devenit rapid ceasul ales pentru o mulțime sportivă de bărbați și femei atrași în egală măsură de proporțiile îndrăznețe ale ceasului.

BREITLING X TRIUMPH

Astăzi, acel spirit de cafe-racer din anii 1960 revine într-o nouă colaborare spectaculoasă Top Time între Breitling și marca britanică de motociclete Triumph. Acum, la cel de-al 120-lea an, Triumph combină măiestria istorică cu designul contemporan pentru a-și crea motocicletele clasice.

BREITLING X TRIUMPH

„Moștenirea lui Triumph și estetica modern-retro sunt doar două dintre multele lucruri pe care le avem în comun”, a declarat Georges Kern, CEO Breitling. „Îmbinarea lor de tradiție cu tehnologie este complet sincronizată cu ceea ce facem”.

BREITLING X TRIUMPH

Pentru colaborarea lor de debut, Breitling produce un ceas Top Time Triumph cu un finisaj periat distinctiv în motivul papionului supranumit „cadranul Zorro” de către colecționarii Top Time. Între timp, Triumph lansează 270 de motociclete co-brand — Speed ​​Twin Breitling Limited Edition — ai căror cumpărători vor avea ocazia privilegiată de a achiziționa o versiune specială pentru proprietar a Top Time Triumph (comenzile pentru versiunea proprietarului trebuie plasate la Triumph până pe 22 august 2022).

BREITLING X TRIUMPH

Vedetele ambelor ceasuri sunt cadranele lor „albastru ca gheața”. Această culoare unică are două referințe majore: un Triumph Thunderbird 6T albastru din 1951 și un Breitling Top Time Ref. 815 din anii 1970.

BREITLING X TRIUMPH

Caracteristicile includ o curea discretă din piele de vițel cu tematică de curse, care lasă cadranul eroului să strălucească; Siglele Breitling și Triumph care stau subtil la ora 12 și 6; împingătoare de ciuperci supradimensionate care permit controlul ușor al funcțiilor de oprire, pornire și resetare ale cronografului; și o scară tahimetrică cu contrast ridicat care oferă o lizibilitate clară a citirilor de viteză. Ceasurile sunt alimentate de calibrul Breitling 23, un cronometru certificat COSC, cu o rezervă de putere de aproximativ 48 de ore. Și încă o caracteristică interesantă le va plăcea colecționarilor: spatele carcasei sunt gravate cu o schiță de design detaliată a motorului dublu paralel al Triumph.

Despre ceasurile de marcă comună, CEO-ul Triumph Nick Bloor a spus: „Această colaborare este născută dintr-o filozofie comună a designului îndrăzneț și original. Top Time Triumph aduce împreună acel stil fără compromisuri și măiestria”. Cu un diametru de 41 mm, Top Time Triumph este, ca și originalul, potrivit pentru ambele sexe. Pentru fanii mărcii Triumph și potențialii proprietari ai motocicletei Speed ​​Twin Breitling Limited Edition, este un must-have absolut.

BREITLING X TRIUMPH

Triumph Speed Twin Ediție limitată Breitling

Doar 270 dintre aceste motociclete vor fi produse vreodată. Iată o privire mai atentă asupra designului lor excepțional creat în comun: Schema albastră policromatică; Completând cadranele cronografelor Top Time, schema de culori a fost inspirată de Triumph imortalizat în legendarul film de motociclist din 1953 The Wild One; Specificație Premium; Unitățile de suspensie spate duble Öhlins piggyback cu specificații mai înalte, complet reglabile, se combină cu toate performanța, capacitatea și tehnologia Speed Twin de ultimă generație; Detalii unice ale motorului; Ambreiajele din aluminiu prelucrate din aluminiu și ornamentele alternatorului, cu un finisaj anodizat închis, prezintă un logo Breitling prelucrat rafinat; Scaun din piele premium; Piele neagră perforată cu cusături gri contrastante completează cureaua de ceas Top Time Triumph și are un Breitling „B” brodat elegant: Fețe personalizate pentru instrumente și, nu în ultimul rând, Concepute de Breitling, indicatorul de viteză și turația motocicletei își iau indiciile de stil din designul cadranului Top Time Triumph.