Un far al luxului, cu diamante, articole de designer și unele dintre cele mai sofisticate persoane din America, unde altundeva ar putea Giorgio Armani să-și deschidă Armani/Ristorante din New York decât pe Madison Avenue?
Inaugurat pe 2 decembrie, Armani/Ristorante se află între străzile 65th și 66th, cu vedere spre una dintre cele mai importante străzi comerciale din New York și chiar din lume. În interior, restaurantul este întruchiparea lumii Armani: linii simple, elegante, cu mâncăruri de calitate.
„Timpul petrecut în acest oraș a fost întotdeauna semnificativ și a marcat momente-cheie în cariera mea, așa că sunt încântat să dezvălui un nou proiect unic și ambițios”, a declarat Giorgio Armani, înainte de deschiderea restaurantului.
Povestea Armani/Ristorante New York trebuie să înceapă cu omul însuși: Giorgio Armani. Designerul italian și-a câștigat o reputație lucrând pentru firme precum Cerruti, Allegri și Hilton înainte de a-și lansa propria marcă omonimă în 1975.
În 1998, lumea Armani s-a extins pentru prima dată în domeniul ospitalității, odată cu lansarea restaurantului său din Paris. Această mișcare a devenit începutul unui imperiu al mâncării și băuturii, cu peste 24 de restaurante deschise în întreaga lume. Până în prezent, Giorgio Armani se află încă în funcția de președinte și CEO.
Interiorul restaurantului are un stil serios. Oaspeții sunt întâmpinați mai întâi de o scară mare curbată. În stânga se află sala de mese principală cu vedere la Madison Avenue; în dreapta, un bar intim de șampanie (cu spațiu pentru doar cinci persoane) care duce la o încăpere privată. Deasupra, un mezanin are 40 de locuri și poate fi închiriat exclusiv pentru petreceri și recepții.
Întregul spațiu este discret, dar cu detalii subtile care trimit la ideea de lux: podele grandioase din plăci de marmură, corpuri de iluminat marca Armani/Casa și o colecție de noutăți din viața de călător a lui Giorgio Armani. Tonurile liniștitoare de verde și șampanie contribuie la atmosfera elegantă.
„Noua clădire de pe Madison Avenue, care reunește buticurile Giorgio Armani și Armani/Casa, un Armani/Ristorante și apartamente private, marchează finalizarea unui proiect început în urmă cu câțiva ani împreună cu echipa mea de arhitecți, cu care lucrez la soluții originale care exprimă un nou concept de lux, respectând cultura și etosul locului. Această deschidere, în ajunul împlinirii vârstei de 90 de ani, reprezintă o etapă personală importantă, deoarece cristalizează viziunea mea asupra stilului în orașul care a fost poate primul care l-a îmbrățișat cu adevărat”, a continuat Giorgio Armani.
În ceea ce privește meniul, Armani/Ristorante New York City își caută inspirația culinară în Italia, dincolo de valurile Atlanticului.
Mâncărurile simple, dar pline de savoare – dintre care multe sunt inspirate de rețete din copilăria lui Armani – sunt vedetele spectacolului aici, cu farfurii elegante care emulează stilul caracteristic al mărcii Armani.
La prânz există un meniu cu preț fix de două, trei sau patru feluri; seara, oferta este complet a la carte. Printre cele mai remarcabile se numără un steak tartare cu șofran și măduvă osoasă; paste Bottoni umplute cu bibilică, nuci de pin și trufe negre; și biban de mare cu lămâie și radicchio.
De asemenea, s-a pus un accent deosebit pe o listă de cocktailuri de excepție, cu răsturnări de situație fanteziste ale preparatelor clasice, inclusiv un martini preparat cu vodcă Chopin Reserve răcită la -40°F și un negroni cu gin infuzat cu ceai de fluture albastru.
Așadar, dacă vă doriți să vă relaxați și să luați masa într-un restaurant exclusivist, nu ezitați să vizitați Armani/Ristorante New York.