Dymant – Know-how, artizanat, măiestrie, artă

Scris de Luxury
Publicat la data de: 28-04-2016

în: Art & Design

„Ce cadou poţi face cuiva care are deja totul?” – este întrebarea la care a reuşit să răspundă cu succes David Alexandre Klingbeil, co-fondatorul Dymant, o companie care îţi poate îndeplini orice vis artistic. Atelierul de măiestrie Dymant şi-a deschis porţile pentru pasionaţii de artă şi, în general, de obiecte frumoase. În fiecare lună, meşteşugarii francezi realizează obiecte de lux în ediţii limitate şi numerotate, tocmai pentru a asigura unicitatea fiecărei creaţii.

DYMANT_L OBSESSION_Jeton de decision

Inginer şi analist financiar, David Alexandre Klingbeil este un împătimit al tehnologiei, dar şi al luxului. Prin Dymant, cea mai recentă platformă online pe care a lansat-o în 2013, acesta vrea să ofere o experienţă deosebită, propunând doritorilor obiecte artizanale de lux: scrumiere din marmură sau bronz, monede din argint, bijuterii, agende din piele de aligator, dar şi instrumente de scris de înaltă calitate.

„Dymant reuneşte o reţea de 300 de artizani, toţi certificaţi «Meilleur Ouvrier de France» sau recunoscuți de «Entreprise du Patrimoine Vivant» şi specializaţi în meșteșuguri dintre cele mai variate, de la prelucrarea lemnului sau a marmurii, până la pielărie ori arta sticlăriei. Vorbesc despre o dragoste pentru frumos care nu datează de ieri, de alaltăieri. Dymant este numele străbunicului meu, care căuta meșteșugurile cele mai sclipitoare pentru a le răspândi apoi în toată Europa, până în rândul armatei ruse. Iar aceasta este modalitatea mea de a-l onora”, spune David.

DYMANT_SAVOIR FAIRE_Sablier

În decembrie 2014, acesta a procurat 1 milion de euro, sumă ce i-a permis să recruteze o echipă de artizani care a realizat peste 100 de obiecte doar în primul an. Astăzi, afacerea este una profitabilă şi în creștere. Prețul creațiilor variază între 200 de euro şi câteva mii de euro. Cu toate acestea, chiar dacă teoretic v-ați permite să vi le achiziționați, accesul în acest cerc exclusivist nu se face atât de simplu. „Pentru a pătrunde în universul Dymant, fiecare persoană trebuie să fie invitată de către un client deja existent. Am dorit să promovăm o anumită formă de exclusivitate, cu circuit închis. Fiecare client primeşte cinci invitaţii Dymant pe care le poate oferi prietenilor sau pasionaţilor de obiecte artizanale”, specifică David.

Dymant susține, înainte de toate, o anumită idee despre lux, discret şi confidenţial, oferind în acelaşi timp posibilitatea achiziţionării produselor direct din catalog sau prin comandă personalizată. Obiectele sunt realizate individual, beneficiind în plus de o experienţă digitalizată şi o flexibilitate care garantează un timp de fabricaţie mai scurt decât în cazul marilor case. Dymant vine în întâmpinarea clienţilor săi cu piese excepţionale care îmbină frumosul şi utilul, tradiţia şi inovaţia, tehnica şi designul, moștenirea şi viitorul. Fiecare obiect necesită zeci de ore de muncă, pasiune şi răbdare, tehnică şi asocierea mai multor aptitudini ce conduc în cele din urmă către  întruchiparea inimaginabilă a perfecţiunii. Așadar, ce cadou poţi face cuiva care are deja totul?…

Text: Tatiana Balaban

www.dymant.com

Galerie Foto