Dorelan, simbolul luxului suprem al saltelelor create cu măiestrie italiană

Scris de Luxury
Publicat la data de: 15-04-2021

în: Art & Design

De mai bine de 50 de ani, producătorul italian de saltele de lux Dorelan s-a concentrat în mod constant pe inovație și confort, ghidat fiind de principiul fondator conform căruia „un somn foarte bun îmbunătățește calitatea vieții”.

Povestea Dorelan începe în anul 1968 în orașul Forli, din nordul Italiei, locație în care se realizează întreaga producție, la cele mai înalte standarde. Dorelan a adus inovații în piața saltelelor de top care sunt apreciate la nivel global, însă compania are standarde stricte de producție și pentru accesorii de dormitor pornind de la somiere, la perne și toppere.

Toate produsele au garanția emblemei autentice Made in Italy, fiind un simbol al calității și măiestriei în realizarea fiecărui element. Acum, românii pot descoperi beneficiile Dorelan direct în showroom-ul IMPERIA LUXURY HOME, lansat recent în nordul Bucureștiului.

Excelență pe toată linia

Dorelan a atins excelența în piața saltelelor datorită unei combinații unice între investiția în tehnologii inovatoare și o experiență valoroasă dobândită în parteneriatele cu cei mai mari jucători din industria internațională a ospitalității. Compania a furnizat saltele și accesorii pentru nu mai puțin de 26 de vase de croazieră, dar și pentru lanțuri hoteliere de lux, din Roma la Dubai sau New York.

Saltelele inovatoare sunt disponibile într-o serie de game care răspund nevoilor personalizate ale clienților. De exemplu, seria Myform folosește un strat special care se mulează pe forma corpului. Astfel, saltelele oferă un confort superior pentru odihnă, dar în același timp au o structură care favorizează transferul de aer pentru condiții igienice de vârf.

O altă tehnologie în serviciul somnului de calitate este Twin System. Vorbim despre saltele care au integrat un sistem dual de arcuri din oțel. Fiecare arc reacționează în mod individual la presiune și garantează un suport ergonomic și personalizat pentru corp.

Linia FORever vine cu elemente care asigură suport ergonomic și confort, fiind dedicată în special persoanelor care vor suport tradițional și durabil, cu răspuns elastic potrivit al saltelei pentru orice mișcare.

Din colecția FORyoung iese în evidență salteaua Flip care acompaniază perioada de creștere a copilului. Aceasta oferă suport adaptat de la vârsta de 3 ani și până la 14 ani. Poziția saltelei va fi schimbată în funcție de vârsta celui mic. Interiorul saltelei are trei straturi, din care unul oferă suport și elasticitate. Modelul Flip este realizat din materiale avansate care permit saltelei să „respire” pentru un plus de durabilitate și igienă.

Toate inovațiile Dorelan sunt integrate în mod armonios în linia Sogno, care oferă o eleganță modernă pentru dormitor, pe lângă calitatea excepțională a somnului.

Nu în cele din urmă, pentru un somn performant și odihnă demnă de un atlet, Dorelan a conceput salteaua ReActive. Aceasta a fost creată de o echipă complexă care a inclus ingineri, sportivi și antrenori de talie mondială.

Calitățile oricărei saltele Dorelan sunt augmentate de un cadru de pat calitativ, care trebuie ales în funcție de caracteristicile fizice ale utilizatorilor și tipul de saltea. Cadrul poate fi realizat din lemn sau din fier și va contribui la menținerea performanțelor saltelei pe toată durata de utilizare.

Totodată, un somn armonios nu poate exista fără o pernă de calitate, care integrează unele dintre tehnologiile folosite și pentru saltele. Astfel, pernele din gama MyForm plusează pe zona de confort și ergonomie, alături de un design special cu formă orto-cervicală. Starea de bine poate fi obținută și dacă alegeți o pernă din puf sau fibre.

Multiple certificări internaționale

Investițiile în cercetare și dezvoltarea de noi tehnologii realizate de Dorelan au corespondent direct în calitatea somnului obținută cu ajutorul unei saltele de top. Calitatea brandului este apreciată de milioane de persoane la nivel global, fiind recunoscută și prin multiplele certificări acordate de organizații de profil.

Produsele Dorelan întrunesc UNI ISO 9001:2008, standardul de management al calității pentru designul și producția de saltele și perne.

De asemenea, Ergocert confirmă că brandul Dorelan integrează caracteristici ergonomice, iar saltelele au certificare pentru beneficiile medicale oferite utilizatorilor.

Un certificat de igienă pentru întreg ciclul de producție al saltelelor și pernelor a fost oferit de Bureau Veritas. Mai mult, produsele au trecut prin teste riguroase pentru a primi calificative pentru performanțe superioare pe întreg ciclul de utilizare.

Creată ca o afacere de familie, Dorelan s-a dezvoltat în jurul acestui principiu, care se traduce printr-o atenție deosebită acordată calității și lucrului bine făcut. Compania are un proces dur de selecție pentru toate materiile prime și sistemele de producție. Totul pentru a oferi confortul unui somn de calitate cu impact pozitiv asupra sănătății fizice și psihice.