Ralph Lauren Home – geniul unui designer multitalentat

Scris de Luxury
Publicat la data de: 26-02-2015

în: Art & Design

Colecția Ralph Lauren Home pentru sezonul toamnă-iarnă 2014/2015 spune povestea unor piese de mobilier impunătoare și a unor accesorii supradimensionate. Noua gamă de produse este inspirată de antichități și piese vintage ce provin din toată lumea; cu o aură distinctă care amintește de zona artizanală, mobilierul este unul grandios. Din noua colecție se remarcă modele precum Scrubbed Pine Farm Table, care se poate personaliza în funcție de finisaje sau tipul de lemn, dar și Hepplewhite Wing Chair, cu o structură de lemn construită spre exterior.

 ralph2

Gama Ralph Lauren Home cuprinde atât accesorii și motive vintage într-o gamă variată, cât și obiecte nonconformiste, din sticlă. Estetica abordată include și obiecte realizate din piele. Povestea noii colecții vorbește despre materiale în stare pură, despre eleganța și eternitatea pieselor clasice, inspirate de perioada de aur a Hollywood-ului sau de spiritul american.

 

Când spunem Ralph Lauren, vorbim despre unul dintre cele mai cunoscute branduri de lux din lume, un brand prin care designerul s-a impus mizând întotdeauna pe bun-gust și autenticitate. Totul a început în 1960, într-un moment în care tânărul Ralph avea dificultăți în a găsi cravata potrivită care să îi vină perfect. Astfel a ajuns acesta să creeze primele cămăși și cravate, care au dat naștere ulterior unor colecții de sezon cuprinzând o gamă variată de piese – atât pentru bărbați, cât și pentru femei -, perfect adecvate indiferent că vorbim despre o seară în oraș sau o întâlnire de afaceri. Totuși, designerul nu a vrut să se oprească doar la a crea piese vestimentare, ci și-a îndreptat atenția și spre designul de interior, lansând colecția Ralph Lauren Home, cu mult înainte ca alte case de modă să se extindă către acest domeniu.

 ralph12

Reputatul designer a declarat că ideea a pornit din dorința de a crea obiecte care să fie pe placul său. „Eram împreună cu soția mea, Ricky, și căutam diverse lucruri pentru apartamentul nostru, însă toate așternuturile pe care le găseam în magazine erau foarte feminine, cu tot felul de motive florale. Atunci m-am gândit că aș putea crea ceva cu accente masculine, mai dure. Am luat materialul pe care îl foloseam în mod normal la cămăși, l-am transformat într-un așternut de pat și am adăugat nasturi la fețele de pernă”, povestește cu entuziasm designerul.

Ralph Lauren are peste 30 de ani de experiență în designul de interior, colecțiile sale având o influență monumentală. Deși a pornit cu pași mici, acum iubitorii brandului se pot bucura de o paletă variată de produse, de la mobilă, tapet și vopseluri, până la corpuri de iluminat, obiecte de decor și covoare. Printre clienții celebri care dețin produse exclusiviste purtând semnătura lui Ralph Lauren se numără Prințul William și soția sa, Kate.

Galerie Foto