„Atlasul parfumurilor” de la Louis Vuitton este o fantezie a parfumurilor de lux

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 30-04-2024

în: Beauty

Atlasul parfumurilor

„Atlasul parfumurilor” de la Louis Vuitton este desprinsă dintr-un vis de parfumuri și conține 45 de esențe excepționale. Creată de Jacques Cavallier Belletrud, maestru parfumier al Louis Vuitton, cartea de 400 de pagini urmărește călătoria sa globală de căutare și aprovizionare a ingredientelor folosite pentru parfumurile mărcii.

Atlasul parfumurilor Louis Vuitton este o carte rară, destinată cunoscătorilor, călătorilor și admiratorilor lucrurilor rafinate din viață, care se pot bucura de meșteșugurile consacrate ale parfumierilor. Disponibilă în trei coperte, Rose, Lemon și Jasmine, cartea cuprinde ilustrații, fotografii și texte special comandate, alături de o multitudine de povești care te transportă înapoi în timp. Nu numai că se pot urmări originile elementelor naturale prețioase care stau la baza parfumurilor unice ale Casei, dar puteți afla și despre tehnici, extracția precisă a uleiurilor esențiale etc., precum și despre realizarea unor parfumuri complexe.

Atlasul parfumurilor

Atlasul include, de asemenea, cuvinte ale respectatului autor de parfumerie Lionel Paillès, ilustrații de Aurore de la Morinerie și fotografii de Sébastien Zanella pentru a crea o experiență senzorială pentru cititori cu peste 200 de reprezentări în acuarelă. De asemenea, cartea detaliază modul în care Belletrud culege, extrage, distilează și amestecă ingredientele pentru a obține faimoasele parfumuri Louis Vuitton.

În carte, călătoria parfumului lui Belletrud traversează continentele și anotimpurile, descriind modul în care acesta extrage notele de oud Assam din Bangladesh, notele de bergamotă din Calabria și notele de trandafir de mai din Grasse. Călătoria sa nu este ilustrată doar prin materiile prime pe care le-a adunat pentru a le transforma în cele mai fine parfumuri, ci este descrisă și prin prisma relațiilor pe care le-a construit cu fermierii care cultivă aceste ingrediente.

Atlasul parfumurilor

Cavallier-Belletrud a petrecut aproape trei ani pentru a crea această carte care reunește magia și istoria LV de pe trei continente într-un singur obiect de colecție. Cele trei coperte diferite – trandafir, iasomie și lămâie – aduc un omagiu plantelor preferate ale parfumierului, cu capitole organizate în funcție de locațiile geografice. Louis Vuitton: A Perfume Atlas, în valoare de 172 de dolari, este prima publicație a maestrului parfumier al Casei franceze, Jacques Cavallier-Belletrud și este disponibilă în magazinele LV.

Brandul oferă consumatorilor și un set de parfumuri în ediție limitată care include 45 de flacoane cu extracte din materiile prime selectate de Jacques Cavallier Belletrud în timpul călătoriilor sale prin lume, împreună cu „Atlasul parfumurilor”. Acesta este disponibil în anumite locații fizice Louis Vuitton la prețul de 5.000 de dolari