Adidașii lui Michael Jordan s-au vândut cu 2,2 milioane de dolari

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 13-04-2023

în: News & Features

Michael Jordan

O pereche de Air Jordan 13 „Bred” purtată de legenda NBA Michael Jordan a atins un preț record de 2,2 milioane de dolari în timpul unei licitații organizate de Sotheby’s, devenind  astfel cei mai valoroși pantofi sport vânduți vreodată.

Starul baschetului a purtat „Bred” în al doilea meci din finala campionatului NBA 1998, pe care Bulls l-a câștigat cu scorul de 93-88 după ce au pierdut meciul 1, Jordan înscriind 37 de puncte și fiind numit MVP-ul partidei. Aceștia sunt ultima pereche de Air Jordan 13 negru și roșu pe care Jordan le-a purtat vreodată pe teren pentru un meci NBA. Pentru fanii pasionați de baschet, meciul din acel an a fost cunoscut drept „Ultimul dans”.

În 2020, a fost realizat un documentar Netflix în care a fost prezentat ultimul sezon al lui Jordan cu Chicago Bulls și ultimul său campionat NBA.

Michael Jordan

Potrivit casei de licitații Sotheby’s, Jordan a dăruit după meci perechea de adidași unui băiat care a găsit o jachetă pierdută. Cu toate acestea, nu se știe dacă destinatarul pantofilor i-a scos la licitație. Identitatea cumpărătorului este, de asemenea, un mister. „Bred” sunt singura pereche completă de adidași care au fost foto-potrivite și autentificate de MeiGray Group, autentificatorul oficial al NBA.

„Suvenirurile sportive purtate de Michael Jordan s-au dovedit în repetate rânduri a fi cele mai râvnite articole de pe piață. Cu toate acestea, articolele din sezonul său „Last Dance” sunt de o amploare mai mare, așa cum s-a văzut cu vânzarea noastră record a tricoului său din Meciul 1 în 2022”, a declarat Brahm Wachter, managerul Sotheby’s pentru îmbrăcăminte stradală și obiecte moderne de colecție.

Michael Jordan continuă să fie unul dintre cei mai bogați sportivi din lume și se pare că încasează milioane de dolari din parteneriatul său cu Nike prin brandul Air Jordan care a luat viață în 1984.