Ucraina lansează un „Muzeu al Războiului” bazat pe NFT

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 29-03-2022

în: News

Ucraina

Ucraina va lansa un muzeu NFT „pentru a păstra statalitatea și istoria Ucrainei”, a declarat Alex Bornyakov, ministrul adjunct al transformării digitale al țării. Acesta a dezvăluit planuri pentru site-ul web, intitulat „Meta History: Museum of War”, pe Twitter. Site-ul include, de asemenea, o „linie de război”, o cronologie a evenimentelor, fiecare dintre ele însoțit de un NFT corespunzător.

NFT-urile prezintă un moment semnificativ al războiului, împreună cu o ilustrație a diverșilor artiști ucraineni. Un NFT, de exemplu, prezintă un tweet al NATO care cere Rusiei să oprească invazia în ziua a 3-a a războiului, la 16:40, ora Ucrainei. Grafica însoțitoare înfățișează o busolă la care este atașată o sirenă antiaeriană ilustrată de artista Alina Kropachova.

Până acum, doar primele trei zile de război au fost documentate. NFT-urile vor fi disponibile pentru vânzare de pe 30 martie la prețuri începând de la 0,15 ETH, care este evaluat în prezent la aproximativ 475 USD. Încasările din vânzările NFT-urilor merg direct către Ministerul Transformării Digitale.

Twitter Meta History descrie proiectul ca fiind unul care luptă împotriva difuzării rusești de știri false și propagandă folosind registrul permanent care este blockchain-ul. „Dezinformarea este folosită de Rusia la egalitate cu armele militare mortale din Ucraina. Muzeul NFT se bazează pe o intenție profundă de a păstra memoria evenimentelor reale din timpul războiului prin blockchain și de a strânge donații caritabile pentru a sprijini Ucraina”, se arată într-un tweet.

Orice poate fi imortalizat folosind tehnologia blockchain. În cazul Meta History, Ministerul folosește tweet-uri de la organisme guvernamentale internaționale și oficiali ca marcatori verificați ai evenimentelor.

Proiectul urmărește numeroase campanii de strângere de fonduri de succes folosind NFT. Proiectul UkraineDAO NFT, condus de membrul Pussy Riot Nadya Tolokonnikova, a strâns peste 5 milioane de dolari. A fost doar unul dintre multele eforturi depuse de comunitate. Cu toate acestea, spațiul este plin de escroci. Twitter Meta History a semnalat deja un imitator pe OpenSea.