Povestea MON GUERLAIN continuă cu Eau de Parfum Florale

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 22-03-2018

în: Beauty News

A trecut un an de la lansarea parfumului Mon Guerlain, iar succesul acestuia a permis brandului să crească și mai mult la nivel internațional. În această primăvară, sunteți invitați la o petrecere în cinstea parfumului, pentru a celebra florile, simbolul feminității și elementul reprezentativ pentru compozițiile olfactive.

Veți descoperi o nouă caracteristică a femeii, feminitatea ei radiantă, prin intermediul parfumierului casei Guerlain, Thierry Wasser. Cum exprimăm această „feminitate radiantă”? Prin combinarea a patru flori principale, la fel de frumoase, de prețioase și de delicate.

Lavanda are un farmec deosebit. Evocă o zi însorită în sudul Franței, cântecul cicadelor, priveliștea captivantă a câmpurilor de lavandă și mirosul puternic familiar. Lavandei îi place pământul încălzit de soare, motiv pentru care se dezvoltă atât de bine în Provence. 

Cuvântul iasomie provine de la florile albe persane „yâ saman”, care întruchipează frumusețea și ispita feminină. Iasomia înflorește seara și se închide în zori, pentru ca soarele să nu-i „ardă” mireasma. Absolutul de iasomie are un parfum cald, opulent, în timp ce iasomia Sambac este mai proaspătă, mai delicată. Potrivit legendei, Kâma, Cupidonul indian, străpungea inima cuplurilor cu săgeți înmuiate în iasomie, pentru o iubire cât mai puternică. De asemenea, femeile din India își împodobesc părul cu flori de iasomie, ca niște bijuterii prețioase, parfumate. În Orient, iasomia este considerată un simbol al frumuseții, ea întruchipează prietenia și dragostea. În ceea ce privește secretele de producție, floarea se recoltează la primele ore ale dimineții, înainte ca soarele să răsară. Un bun lucrător culege cam 750 de grame de flori pe oră, aproximativ șase-șapte kilograme pe zi. Pentru un singur kilogram de absolut de iasomie sunt necesare 700 de kilograme de flori.

Iasomia Sambac se găsește în supradoză în noul parfum Mon Guerlain EDP Florale, oferind delicatețe și luminozitate esenței. Calitatea excepțională a iasomiei și talentul parfumierului de a o combina, în armonie cu alte flori, au dat naștere acestui parfum însorit, floral și feminin.

Bujorii reprezintă contradicțiile sufletului feminin, evocând complexitatea emoțiilor și a sentimentelor. De aici și expresia „s-a înroșit ca bujorii în obraji”. Aroma delicată a acestei flori seamănă cu cea a unui trandafir, dar cu accente verzi, botanice. Potrivit legendei, o frumoasă nimfă, Peonia, a fost atât de adorată de către zei, încât o zeiță geloasă a transformat-o într-o floare cu o mie de petale – un bujor. În ceea ce privește tradiția florii, bujorul este foarte apreciat în cultura chineză, fiind inclus în multe festivaluri și tradiții. Este floarea care nu își dezvăluie parfumul într-o compoziție olfactivă. Parfumierul trebuie să-i reconstituie mireasma pentru a conferi finețe și prospețime parfumului.

Păstăile de vanilie au fost recoltate pentru prima dată din orhideele sălbatice, în Mexic. Timp de mai mult de două secole, Mexicul a deținut monopolul asupra cultivării vaniliei, toate încercările de a produce această orhidee sfârșind prin eșec. Cristofor Columb a fost cel ce a adus vanilia în Europa, în secolul al XVI-lea. Ceea ce sigur nu știați este că o specie particulară de albină din Mexic a jucat un rol esențial în polenizarea plantelor și producerea fructelor. Potrivit unei legende aztece, vița de vanilie a apărut în urma unei crime înfăptuite de o zeiță revoltată. Prințul ucis s-a reîncarnat într-un arbust, iar prințesa s-a transformat într-o viță de orhidee ce își înconjura cu tandrețe iubitul. Cu gustul său dulce și subtil, vanilia este sinonimă cu fericirea din copilărie. De asemenea, utilizarea sa în parfumerie nu este deloc lipsită de însemnătate. Vanilia conține esențe volatile care stimulează simțurile și fac parfumurile calde, senzuale și orientale atât de îndrăgite. Absolutul de vanilie este obținut din păstăi, prin extracția cu solvenți volatili. Există o perioadă de 15 până la 18 luni între polenizare și comercializare, un proces îndelungat, în timpul căruia se încălzește, se fermentează, se usucă și se calibrează. Guerlain este una dintre puținele case de parfumuri care folosesc tinctura de vanilie. 

Lavanda este ingredientul care oferă compoziției olfactive autenticitate și prospețime. Aceeași autenticitate pe care o emană și muza Mon Guerlain, Angelina Jolie, care declară: „Femeia de azi este împlinită, se simte bine în propria piele, este femeia care a știut ce alegeri să facă în viața ei. Ea a descoperit fericirea, frica și tristețea în călătoria ei de autocunoaștere. Toate aceste emoții au contribuit la persoana care este astăzi: realizată, puternică, independentă și liberă, ce îmbrățișează fiecare stare interioară a sa”.

Noul vizual exprimă senzualitatea și viziunea unei femei puternice și libere. Totodată, acesta evidențiază privirea misterioasă și zâmbetul captivant al muzei.

 

Text: Ozana Mazilu