Parfumurile inspirate de Formula 1 ajung la 10.000 de dolari

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 25-03-2020

în: Beauty News

f1 fragrance

Structura complicată de design a unui monopost de Formula 1 este replicată de designerul industrial Ross Lovegrove în sticluțe de parfum cu arome inspirate de reputata competiție internațională.

În realizarea flacoanelor s-a apelat la o imprimantă 3D care a fabricat în cele mai mici detalii elementele de finețe găsite și la mașinile de curse. Una dintre sticluțe are un design agil, fiind placată cu aur și evidențiind sistemele de protecție pentru pilot. Mai departe, sticluța Fluid Symmetry aduce în prim-plan elementele de aerodinamică ale monopostului, iar cel de-al treilea tip de flacon ne arată complexitatea geometrică a realizării unei mașini pentru circuit.

Originalele parfumuri sunt realizate de Designer Parfums. Maeștrii parfumieri ai Casei au lucrat cu specialiștii F1 pentru a crea arome care reflectă tensiunea și adrenalina de pe pista de curse.

Colecția de parfumuri a fost lansată în premieră cu ocazia Marelui Premiu de Formula 1 de la Abu Dhabi, la prețul de 10.000 de dolari. Urmează ca aceasta să fie disponibilă la vânzare în cursul anului 2020, într-o cantitate limitată.