Dacă în definiția proprie asupra libertății nu ne putem decide între liniștea căminului sau energia naturii, simbioza celor două este confirmată la NorthSide Park prin deschiderea privată spre lacul Grivița și strălucita peisagistică a grădinilor dispuse pe mai bine de 60% din suprafața proiectului.
Entuziasmul unei plimbări cu caiacul sau bărcuța de agrement de pe pontonul privat împlinește cu naturalețe timpul liber savurat acasă, în timp ce pentru relaxare, la NorthSide Park, chiar și o privire fugară înspre panorama generoasă peste lacul Grivița invită la o plimbare în vastul parc ce domină suprafața de 17.000 metri pătrați a proiectului.
Modelând un stil de viață din clipele de relaxare petrecute în intimitatea căminului, parcul privat cucerește atât prin energia promenadelor, dar mai ales prin zona dedicată copiilor și, în continuarea sa, prin perimetrul pe care sunt amenajate balansoarele de familie, hamacele și deck-urile.
Dincolo de transformarea în firesc a celor mai dulci experiențe cu care ne gratificăm clipele, la NorthSide Park libertatea cunoaște noi valențe prin discreția condominiului cu cinci niveluri, în care o splendidă panoramă peste grădină, lac și pontonul privat desăvârșește ergonomia unei compartimentări ce valorifică perfect luminozitatea și spațiul. Pentru o altă intensitate a încântării priveliștii, arhitectura contemporană adaptează spații vitrate generoase la accesul pe terase extra-large, care permit, după propria dorință, inclusiv amenajarea unei mini-grădini suspendate.
Și cum accentul final al libertății este siguranța, complexul îngrădit beneficiază de monitorizare non-stop și acces privat cu barieră controlată electronic.
De la reverie la certitudine, ca adresă găsim zona Gheorghe Ionescu-Sisești, cea mai atractivă poziționare ce setează noua dinamică a oportunităților zonei de nord, echilibrând strălucit bucuria naturii cu efervescența sub care se modelează noua personalitate a Capitalei.
Confirmând inspirația unei zone, tentația unei locuințe pe deplin îmbrățișate de natură este ingenios recompensată de comoditatea unei distanțe de doar 50 de metri față de accesul la metrou și RATB, dincolo de proiectul celui mai mare park-and-ride din România, cu aproximativ 400 de locuri de parcare subterane și supraterane, disponibile gratuit.
În cele ce urmează, Alexandru Brad, dezvoltator NorthSide Park, a avut amabilitatea de a ne oferi mai multe detalii, răspunzându-ne la câteva întrebări.
Ce influențe v-au modelat viziunea sub care ați dezvoltat proiectul acestor apartamente „în parc”, atât din punct de vedere al conceptului și al facilităților ce se întregesc în susținerea lui, cât și în ceea ce privește alegerea poziționării și arhitecturii? Cum ați valorificat experiența dumneavoastră în real estate în definirea acestui proiect de apartamente cu grădină?
Poate nu ar fi tocmai cel mai indicat răspuns, însă NorthSide Park s-a născut din visul – poate şi idealismul – unui pasionat al călătoriilor de a putea oferi oraşului său acele experienţe şi atitudini ce bucură locuitorii altor capitale, care prin concentraţii urbane ar putea fi încercate de un stil de viaţă încă mai problematic decât al nostru. Cel mai apropiat exemplu ar fi Viena, care ar putea fi preluat ca reper pentru dezvoltarea Bucureştiului şi al cărui model de consideraţie faţă de calitatea vieţii mi-aş fi dorit să-l pot reproduce într-un proiect imobiliar, chiar şi în perioada în care activam în arii tangenţiale domeniului real estate. Era un crez personal şi o certitudine că putem armoniza energia marilor oraşe cu respectul faţă de mediu, şi tocmai sub această impresie mi-am
dezvoltat întreaga viziune cu care mă dedic acestui domeniu. Bineînţeles, de la reverie la acţiune avem nevoie de argumente de la care să învăţăm şi pe care să le fructificăm. Astfel, sunt recunoscător pentru experienţa dobândită în banking, domeniu în care am crescut profesional prin oportunitatea unei incursiuni în perspectiva, provocările şi aşteptările clienţilor individuali, antreprenorilor şi corporaţiilor. Această înţelegere mi-a fost dăruită atât prin deservirea unei expertize financiare, cât şi prin activităţi de marketing şi coordonarea unei echipe ca branch manager, responsabilitate de la care m-am îndreptat spre antreprenoriat. Despărţindu-mă
de nouă ani de experienţă în finanţe, am pornit cu împlinirea şi inspiraţia unui aport la sute de locuri de muncă susţinute prin coordonarea unor tranzacţii de sute de milioane de euro. Prin acest impuls, în ciuda oricărui pragmatism ce guvernează afacerile, deviindu-le direcţia spre un termen lung, am vrut ca proiectele dezvoltate să se recomande prin substanţă, atât prin exigenţele execuţiei, cât mai ales prin valori precum respectul faţă de echilibru, principiu ce ghidează atât arhitectura compactă, de patru etaje, ergonomia compartimentării, cât mai ales peisagistica trasată prin 70% din suprafaţă destinată spaţiilor verzi.
Alegând o zonă emergentă, v-ați concentrat asupra completării unui proiect rezidențial cu o experiență lifestyle. Cum anticipați avantajul de activ investițional de care clienții NorthSide Park se pot bucura în urma achiziției?
Numai dacă privim spre istoria contemporană, evoluţia aglomerării urbane, cât şi transformările curentelor arhitecturale confirmă o dezvoltare verticală a oraşelor, o convenţie care din păcate compromite semnificativ şansele la o viaţă sănătoasă, dincolo de a putea menţine o unitate la nivelul identităţii zonelor prin evidenţierea patrimoniului cultural. Ca replică s-a manifestat în plină dezvoltare a zonelor metropolitane o predilecţie spre localităţile-satelit, tendinţă faţă de care Bucureştiul cunoaşte momentan o fază incipientă, dar la care alte capitale demonstrează un potenţial investiţional substanţial, Parisul şi Maisons-Laffitte putând fi un exemplu. Angajamentul ce stă ca fundaţie a proiectului NorthSide Park este construirea pe doar 30% din suprafaţa alocată complexului, restul perimetrului fiind destinat unei experienţe de lifestyle clădită tocmai pe spaţiile verzi, însă nu ne limităm doar la această promisiune care ar fi prima coordonată a unei achiziţii inspirate. Dincolo de a vorbi despre popularitatea zonelor emergente, preocuparea din care se distinge avantajul de activ investiţional este de a menţine valorile fiecărui proiect, iar pentru o asemenea evoluţie, trebuie să existe o direcţie comună urmată atât de administraţie, prin planurile sale de urbanism, cât şi de dezvoltatori, prin propria etică. O convingere care îmi motivează activitatea este că proiectele imobiliare nu rezidă în cărămidă şi mortar, ci în comunităţile formate, şi chiar şi în vizitatorii care influenţează experienţa locativă. Răspunsul pieţei faţă de o zonă sau un proiect poate oricând să devieze dacă nu există o anumită integritate prin siguranţă şi calitate a vieţii, obiective cărora ne supunem atât în concept, cât şi în compunerea comunităţilor.
Cum intenționați să dezvoltați proiectul NorthSide Park în următoarele faze?
Toate eforturile sunt concentrate în vederea definirii până la detaliu a viziunii prin care am proiectat ansamblul NorthSide Park, iar această evoluţie este, din fericire, susţinută de dinamica zonei. Extinderea şi dezvoltarea zonei Gheorghe Ionescu-Sisești oferă cel mai optimist context, planurile de urbanism convergând către cel mai mare park-and-ride din România, demers mai mult decât salutabil, cu care proiectul nostru se află în deplină compatibilitate. Dincolo de o infrastructură deja consistentă, aflată în plină dezvoltare, prin magistrala M4 de metrou şi linii de tramvai şi troleibuz, ne bucurăm de angajamentul primăriei de a pune la dispoziţie 400 de locuri de parcare complet gratuite, spre a deservi zona. Sub aceste auspicii, avem încrederea că NorthSide Park nu doar va confirma experienţa de lifestyle promisă, dar va şi oferi un precedent ca răspuns al pieţei pentru susţinerea unui model de dezvoltare urbană dedicată respectului faţă de mediu şi om.