New Dental – New smile, new life!

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 17-03-2020

în: Beauty

New Dental

Trăim o perioadă în care, din lipsă de timp, uităm să îl privim pe celălalt. Pentru clinica New Dental, celălalt contează. Specialiștii de la New Dental își oferă priceperea, timpul, calitatea serviciilor omului. Pentru că omul, nu business-ul, contează pentru aceștia. După ce a absolvit, în 2006, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București – Facultatea de Medicină Dentară, dr. Irina Gavriluț, owner al clinicii New Dental și medic stomatolog cu competență în implantologie orală și estetică facială, a continuat să se dezvolte profesional: a lucrat în clinici stomatologice de top timp de zece ani și a urmat permanent cursuri și specializări, până când și-a îndeplinit visul de a avea propria clinică dentară.

Irina a reușit să construiască o clinică dentară de top – la New Dental, pacienții se bucură de o gamă vastă de beneficii, menite să le facă viața mai bună: o echipă medicală de excepție, servicii stomatologice complexe, un sediu modern (și excelent situat), cu tehnologie de ultimă generație, un mediu prietenos, unde nu există durere sau frică de dentist. Aceste beneficii vin din experiența profesională și din calitățile umane ale Irinei – ea este un medic stomatolog pasionat, deschis, prietenos, o perfecționistă în continuă specializare.

Cum ați ales stomatologia? Povestiți-ne despre începuturi, studiile care vă recomandă și parcursul profesional de până acum.
Am știut încă din adolescență că vreau să fiu medic, dar aveam o mare atracție și către desen și pictură. Se pare că, alegând stomatologia, am îmbinat perfect cele două domenii. Stomatologia nu este doar despre tratarea durerilor dentare, ci este arta creării zâmbetului potrivit fiecăruia dintre noi. Dacă ar fi să am din nou 18 ani, aș alege aceeași meserie. Eu nu am două zile la fel și nu știu ce este rutina. Îmi plac provocările pe care mi le-a oferit profesia mea și ador să fac oamenii să zâmbească, la propriu. M-am axat pe estetica dentară, dar în același timp am competență în implantologia orală. Am experimentat, de asemenea, toate tipurile de condiții de a practica stomatologia, de la condiții de lux din centrul Capitalei, până la o misiune umanitară în deșertul din sudul Marocului. Pe parcursul carierei, am realizat că îi pot ajuta inclusiv pe cei mai defavorizați dintre noi, iar după înființarea clinicii New Dental, am ales să tratez toți micuții din mai multe fundații de copii abandonați. Desigur, particip foarte des la conferințe despre estetica dentară, în toată lumea, pentru a mă menține într-o continuă evoluție profesională.

Cum ați pus bazele clinicii New Dental și prin ce credeți că se deosebește aceasta în segmentul de profil din Capitală?
Clinica New Dental a apărut din dorința de a-mi crea mie, ca medic, mediul propice pentru o maturizare profesională și de a le oferi pacienților o experiență stomatologică personalizată, complexă și special adaptată fiecărui caz în parte. Chiar asta este ceea ce ne și deosebește pe noi, ca echipă, la clinica New Dental. Noi tratăm fiecare pacient individual, fără idei preconcepute, fără a-l considera o cifră într-o statistică. Un tratament stomatologic nu se rezumă doar la timpul petrecut pe scaunul medicului dentist. Totul începe de la simpla programare telefonică și se continuă până la controalele anuale de după finalizarea tratamentului. În tot acest timp se poate crea o legătură bazată pe respect și pe încredere între medicul stomatolog și pacient.
Echipa s-a format și s-a consolidat treptat, de la deschiderea clinicii și până acum. Medicii au libertatea de a lua decizii și de a se dezvolta profesional. Toate specializările din sfera stomatologică se regăsesc în echipa noastră. În acest moment, am alături de mine oameni dedicați și foarte buni profesioniști: dr. Nicolae Jercan, dr. Anca Păsărică, dr. Silvia Popa, dr. Ruxandra Nedelcu, dr. Laura Sandu (Anghelescu), dr. Vanesa Barbu, dr. Silvana Boboc, dr. Mihai Lupu, dr. Bianca Deliu, dr. Ali Efati, dr. Denisa Zaharia, dr. Irina Velicu și dr. Cătălin Dumitru.

V-ați gândit să profesați în străinătate? Dacă da, ce v-a determinat să rămâneți în țară?
Am luat în considerare posibilitatea de a profesa în străinătate, dar ulterior am decis să fac performanță în propria mea țară. Am trecut peste toate provocările pentru a-mi îndeplini visul. Acum privesc altfel lucrurile – posibilitățile sunt nelimitate atât timp cât îți faci meseria cu pasiune. România are nevoie de medici și de un sistem medical funcțional și am știut că pot contribui la binele acestei țări.

În ce moment apelează pacienții la medicul dentist?
Bună întrebare! Situațiile sunt diferite de la caz la caz, dar aș putea identifica câteva tipare. Pe primul loc ar fi estetica, în zilele noastre, renumitele fațete dentare, zâmbetul de Hollywood. Pacienții vor să zâmbească fără inhibiții, sunt acei oameni care au grijă de aspectul lor din toate punctele de vedere. Apoi, ar fi factorul funcțional. Nu demult, toate durerile dentare se rezolvau prin extracția dintelui, urmată de sacrificarea dinților vecini, pentru a realiza o punte, sau chiar se lăsau spațiile edentate neprotezate, acest fapt ducând la dezechilibre ale întregii danturi. Acum este era implanturilor dentare. Chiar dacă se ajunge la extracție, implantul se poate insera, de cele mai multe ori, în aceeași intervenție. Un al treilea motiv de prezentare la clinica New Dental este durerea dentară. Aceasta nu poate fi trecută cu vederea. Recomand un control la medicul dentist o dată pe an sau la primul semn de durere ori de sângerare gingivală. Controlul de rutină a devenit o obișnuință în rândul pacienților clinicii New Dental. Ne educăm activ pacienții să nu omită aceste controale și să îi obișnuiască și pe cei mici cu vizitele periodice la dentist. Orice problemă surprinsă din timp are o rezolvare mai rapidă și mai puțin costisitoare.

Care sunt tratamentele cele mai solicitate la New Dental?
Pacienții solicită zâmbete perfecte, atât estetic, cât și funcțional. De aici, ne ocupăm noi. Cum am spus și mai devreme, tratamentele legate de estetica dentară (fațete și coroane) și implanturile dentare sunt cele mai frecvente în clinica New Dental. Dar, de cele mai multe ori, cazurile sunt complexe și necesită tratamente interdisciplinare, adică un pacient poate avea nevoie și de fațete, și de coroane, și de tratamente de canal la microscop, și de implanturi etc. Noi analizăm fiecare caz în parte și stabilim etapele ce vor duce la un zâmbet perfect, atât estetic, cât și funcțional.

Zâmbetul perfect este un lux sau o necesitate? Care este secretul unui zâmbet perfect?
Să te bucuri de libertate și de sănătate nu ar trebui să fie un lux. Orice inhibiții legate de zâmbetul nostru duc la temeri ale vieții noastre sociale, la lipsa încrederii în sine, la tratamente medicamentoase haotice, la o alimentație nepotrivită dată de o masticație defectuoasă. Deci nu, zâmbetul perfect nu este un lux. Secretul unui zâmbet perfect este integrarea unui zâmbet sănătos într-o armonie a întregii fețe, a întregului corp. Fiecare detaliu face parte dintr-un sistem bine echilibrat și proporționat. Fiecare detaliu poate să ne schimbe percepția, atât pe a noastră, cât și pe a celor din jur. De exemplu, dacă am vorbi exclusiv despre estetica dentară, doar câteva unghiuri nerotunjite ale dinților frontali ne pot face să părem mai agresivi, sau dinții mult prea albi, opaci, bombați, să părem superficiali, făcându-i pe cei din jurul nostru să își amintească doar acest detaliu. Astfel, armonia, naturalețea, frumusețea, toate acestea nu ar trebui să fie un lux.

Ce înseamnă luxul pentru dumneavoastră? În ce servicii și produse de lux vă regăsiți?
Luxul depinde de percepția noastră, a fiecăruia. Eu asociez luxul cu starea de bine, cu timpul petrecut făcând ceea ce-ți place, nu neapărat cu abundența materială. Aleg să călătoresc cu fiecare ocazie pe care o am și astfel să mă reîncarc cu energie, să explorez locuri noi.

Care sunt destinațiile care v-au îmbogățit spiritual și unde ați dori să călătoriți pe viitor?
Ador orașele mari, pline de lumini și cu infrastructură avangardistă. Locurile acestea îmi dau o energie aparte, fiind expresia îmbinării perfecte dintre tehnologie, viziune și efort susținut, aceleași principii pe care se bazează și stomatologia modernă. M-am bucurat mult să merg la New York, la Sydney și la Dubai, iar în viitor plănuiesc să vizitez Shanghai și Singapore.

Foto: Aurel Șerban
Styling: Rosalie Kanda
Make-up artist: Ana-Maria Barbu
Hairstylist: Adriana Mina,
The Beauty Station
Locație: Palatul Noblesse

New Dental
Str. Pictor Constantin Daniel Rosenthal,
nr. 41, sector 1, București
+40 755 800 300
www.newdental.ro

Energy Expo 10-13 octombrie