Claudia Pavel se exprimă prin muzică și fashion

Scris de Luxury
Publicat la data de: 16-03-2020

în: The Famous
Claudia Pavel

Discretă și elegantă în viața privată, creează pe scenă momente magice, iar muzica devine cel mai puternic catalizator pentru Claudia Pavel. Cream, fata cu părul ondulat și trăsături exotice, s-a transformat într-o femeie superbă, mamă și artistă pe care publicul nu încetează să o aprecieze. Are o naturalețe care seduce imediat, iar mesajul ei pe scenă se construiește din muzică și ținute pe care, ne-a mărturisit, le creează și le gândește împreună cu sora sa. Ne-am propus să aflăm cum este viața Claudiei și cum abordează ea ideea de fashion atât pe scenă, cât și în timpul liber.

Ești pe scenă de mult timp și creezi o conexiune imediată cu publicul. Care este secretul tău?
Mulțumesc! Iubesc să fiu pe scenă, fac asta de când eram mică și cred că se simte lucrul acesta. Pe scenă mă simt acasă, iar muzica a devenit parte din mine. De fapt, simt că mă ajută să mă conectez cu oamenii la un nivel mai profund.

Care sunt elementele de care ai nevoie ca să te simți bine pe scenă?
În principiu, nu am nevoie decât de muzică. În rest, întotdeauna m-am simțit foarte bine atât pe cele mai mici scene, cât și pe cele mai prestigioase. Consider că este menirea unui artist să descopere în sine acea capacitate de a dărui oriunde, oricând voie bună și un vibe OK, să creeze o conexiune cu publicul și să transforme momentul său pe scenă într-o sursă de inspirație și de optimism. 

În ce măsură contează ținutele de scenă?
Contează enorm! Ca să poți transmite pe scenă, trebuie să te simți bine în pielea ta, iar costumul de scenă trebuie să te reprezinte. Felul în care te prezinți pe scenă înseamnă mai mult decât o ținută, alegerile vestimentare conturează personajul tău și spun oamenilor o poveste.

Cum funcționează alegerea unei ținute de scenă pentru tine? Te sfătuiești cu un stilist? Ce cauți să exprime ținuta?
Am lucrat de-a lungul anilor cu diverși stiliști. Sunt o persoană deschisă la idei noi, însă de obicei, fiind eu însămi pasionată de fashion, am ales să mă ocup de ținutele de scenă chiar eu, împreună cu sora mea. Când aleg hainele de spectacol, caut în primul rând să mă reprezinte, să mă facă să mă simt bine și frumoasă!

Cum te îmbraci când nu ești pe scenă?
Mă îmbrac în toate felurile și îmi place să alternez diferite stiluri. Port ținute sport, elegante, casual, simple sau extravagante. Aleg hainele în funcție de cum mă simt în momentul respectiv.

Care sunt piesele vestimentare de care nu te-ai lipsi, din garderobă?
Ador cizmele lungi și bumbacul, așa că sunt elemente care nu îmi lipsesc din garderobă. 

Ți se întâmplă să simți că nu ai ce să porți, deși dulapul este plin cu haine, sau ești organizată?
O, mi se întâmplă tot timpul să am impresia că nu mai am cu ce să mă îmbrac, deși dressing-ul este plin!

Ce surse de inspirație ai pentru ținutele tale? Urmărești trendurile?
Urmăresc trendurile chiar și fără să vreau. Cred că o facem cu toții! Consider că este, practic, imposibil ca acestea să treacă neobservate și să nu ne influențeze. Însă trecând peste influența firească a trendurilor, aș spune că, în general, stilul meu este unul destul de clasic, casual, cu accente moderne.

Care sunt cele mai înțelepte sfaturi pe care le-ai primit în legătură cu felul în care te îmbraci?
Nu îmi aduc aminte să fi primit sfaturi vreodată, dar pot să spun că am fost influențată de trendurile anilor 2008-2014, care sunt și astăzi de actualitate. Și o lecție importantă – pe care am învățat-o de-a lungul timpului – este că, dacă îți cumperi piese clasice, îți vor rămâne de folos pentru mult timp.

Cum faci shopping? Impulsiv sau gândit?
Recunosc, eram impulsivă, însă cu trecerea timpului, lucrurile s-au mai așezat și am devenit mai cerebrală când fac shopping, așa că acum pot spune că mă gândesc de două ori înainte de a cumpăra o haină.

Care este piesa de rezistență din garderoba ta pentru iarna aceasta?
Mi-am achiziționat câteva blănițe noi de la Nissa.

De la ce accesorii nu te poți abține? 
Slăbiciunea mea sunt, recunosc, încălțările. Pur și simplu, le ador. 

Cu timpul, ni se schimbă preferințele vestimentare, ne maturizăm. Ai observat o legătură între haine și muzică? Spre ce mergi cu muzica?
Cred că urmăm cu toții trenduri și o facem, probabil, și la nivel de subconștient. Ceea ce se întâmplă în jurul nostru ne influențează chiar și fără să ne dăm seama. Mă îmbrac în funcție de ce cânt. 

Cât de importantă este scena pentru tine și cum îți împarți timpul între viața personală și cea profesională?
Scena reprezintă atât pasiunea, cât și jobul meu. Din muzică îmi câștig existența. Prioritatea mea este fiul meu, însă găsesc timp și pentru muncă. Este un echilibru pe care fiecare mamă îl caută. Aș spune că marele meu noroc este că îmi iubesc meseria și atunci este mai simplu să găsesc o balanță echilibrată.

Ce îți dorești cel mai mult pe plan profesional pentru 2020? Dar pe plan personal?
Îmi doresc sănătate și cât mai multe vacanțe cu fiul meu. Pe plan profesional, îmi doresc să meargă toate așa cum trebuie. Nu am renunțat la ideea de radio, sunt o fire ambițioasă și sper ca 2020 să îmi aducă proiecte frumoase de televiziune și online!

Foto: Aurel Șerban
Ținute: Nissa
Hairstyle: Serenity Beauty & Style
Make-up: Paula Pavel