Andrei Diaconu: “Orice obstacol, în orice sector al vieții, înseamnă un blocaj energetic.”

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 12-03-2024

în: Lifestyle

Andrei Diaconu:

Dacă viața ar fi o materie în programa școlară, Andrei Alexandru Diaconu ar fi unul dintre cei mai îndrăgiți și respectați profesori. Dar viața nu poate fi capturată într-un număr finit de pagini ale unui manual. În căutarea Binelui, a Luminii, a Vieții-bune ajungem astfel să căutam instrumente, uneori mentori, oameni valoroși care să ne ajute să ne amintim cine suntem și ce putem face pentru a ne atinge potențialul maxim în această viață. Despre spiritualitate, puterea manifestării, redescoperirea sinelui, vindecarea rănilor emoționale, life-coach-ul / consultantul spiritual cu abilitați extrasenzoriale, Andrei Diaconu… 

Dacă ne-am putea reaminti cine suntem cu adevărat, am percepe Realitatea ca pe un Rai?
Cred mai degrabă că Realitatea ultimă, acel ACASĂ, îl putem percepe ca pe un Rai. Realitatea în care noi experimentăm aici este un Mix de energii, unele de frecvență înaltă, altele de frecvență joasă. Doar așa putem evolua aici, în dualitate. Nu putem evolua fără a experimenta durerea, suferința, pentru că nu am putea distinge altfel binele de rău, Lumina de Întuneric și toate celelalte polarități.

De ce uităm cine suntem, de ce ne pierdem abilitatea de a “vedea” dincolo de ceea ce putem distinge cu ușurință? De ce se așterne vălul uitării, când venim pe Pământ?
Acest văl al uitării este de fapt, un mare “Dar”. Pentru că noi, ca ființe umane, nu am putea face față tuturor informațiilor pe care Conștiința noastră le deține. Nu suntem echipați să procesăm atâta informație, din toată experiența noastră, de la crearea Spiritului. În plus, redescoperirea de sine este o parte importantă din evoluție, la fel și descoperirea propriilor lecții pe care le avem de însușit ca Spirite.

Oamenii caută succesul, tânjesc după el. Unii aleg spiritualitatea drept cea mai facilă cale către succes. Ce este, de fapt, această spiritualitate, este accesibilă oricui?
Din perspectiva mea, spiritualitatea înseamnă trezirea Conștiinței. Să fii conștient de cine ești, să fii unit cu Sinele tău, cu Divinitatea, să fii conștient de menirea ta, de ce ești aici și mai ales, să faci lucrurile într-un mod benefic și responsabil atât pentru tine, cât și pentru semeni. Spiritualitatea e simplă, noi o privim ca pe un concept complex.

Astăzi pare a fi mai în trend ca niciodată să apelezi la mentori care să-ți explice cum să trăiești astfel încât să fii fericit. Acesta este rolul unui consultant spiritual autentic?
Mentorii sunt importanți pentru că te pot ghida în procesul de redescoperire de sine, pentru a-l înțelege și parcurge mai ușor. Dar mentorul nu poate munci în locul tău. Procesul de evoluție este personal. Nimeni nu poate bea apă în locul tău, atunci când ți-e sete, dar te poate ajuta cu un pahar cu apă când tu nu poți deschide robinetul.

Ce ne puteți spune despre abilitățile cu care v-ați născut? Știm că “citiți” oamenii dintr-o privire, fiind capabil să le vorbiți despre istoria lor și a familiei lor și să-i ajutați ulterior să-și vindece rănile emoționale, bolile, viața…
Cu toții suntem conectați la SURSĂ, cu toții suntem parte din Divinitate și avem toate răspunsurile și capacitățile energetice de autovindecare în noi. Acestea se pot descoperi în timp sau pot fi extrem de potențate încă de la întruparea ca om, cum este și cazul meu. La mine lucrurile au venit natural de când eram copil. De-a lungul vieții am lucrat foarte mult cu mine pentru a putea perfecționa aceste abilități. Pot vedea, simți și manipula energia, aura persoanei, iar astfel pot distinge dezechilibrele și sursa acestora. Orice boală este un dezechilibru energetic care se poate vedea în câmpul energetic. Odată rezolvat, reglat, atunci această nu se va mai implementa în corpul fizic. Sau, dacă este deja în corpul fizic, echilibrând corpul energetic, corpul fizic intra în procesul de autovindecare.

Dincolo de aceste abilități, v-ați îndreptat către metode terapeutice precum reiki și radiestezie. De ce ați ales să aprofundați și să împărtășiți lumii tocmai aceste terapii?
Bineînțeles că, pentru început, copil fiind, totul era extrem de straniu pentru mine. Primul instinct este să fugi de aceste abilitați, neputând să te învețe nimeni în mod direct sau mai bine zis, fiindu-ți chiar teamă să vorbești despre asta. Aceste aspecte m-au făcut să caut răspunsuri, să înțeleg ce se întâmplă cu mine, citind foarte mult, căutând ghidare și urmând foarte multe cursuri.

Reiki este energia universală, lumina fără de care nu putem trăi în echilibru. Prin această practică ne potențăm canalele de comunicare cu lumina și ne potențăm abilitățile de vindecare și autovindecare. Reiki este doar o mică parte din practicile mele, alături de radiestezie, care este o știință mult mai exactă și extrem de practică.

În cazul meu a fost nevoie să îmi găsesc propria metodă de canalizare a energiei în scopul vindecării mele și a celor din jur, iar acest proces de învățare și descoperire sigur nu se va termina niciodată.

Andrei Diaconu:

Mix-ul dintre abilitățile și expertiza dvs a generat algoritmul cu care operați și vindecați oameni. La ce să ne așteptăm atunci când apelăm la serviciile dvs, practic ce se întâmplă în cadrul unei ședințe cu dvs?
Exact! După ani de auto-descoperire și studiu în domeniul energetic, am ajuns să creez anumiți algoritmi energetici proprii, care pot fi accesați fie de la distanță, fie în persoană, iar aceștia ajută la vindecarea corpului și câmpurilor energetice, rezultând bineînțeles efecte benefice în corpul fizic.

În cadrul unei consultații spirituale facem o analiză prin citirea câmpurilor și vedem care sunt problemele, dar mai ales cauzele, urmând că mai apoi să găsim algoritmul potrivit pentru reechilibrarea clientului.

Ce presupune un tratament personalizat? Pe baza a ce anume personalizați tratamentele pentru clienții dvs?
Fiecare dintre noi este diferit, avem plăți karmice diferite, moșteniri transgeneraționale diferite, de aceea trebuie văzut exact cu ce ne confruntăm înaintea găsirii unei soluții. Însă, chiar dacă suntem diferiți, algoritmii creați de mine lucrează cu lumină, cu energie – așadar, trebuie făcute doar anumite calibrări și dozări în procesul de vindecare energetică pentru fiecare în parte. Răspunsul la întrebare este simplu: pe baza dezechilibrelor energetice ale celor care apelează la mine.

Cum știm că avem blocaje energetice? Orice boală/afecțiune, lipsă sau relație deficitară este un semn cu indicație către consultul unui terapeut?
Tesla spunea că atunci când vom învăța să vorbim în termeni de vibrație, frecvență, energie, vom înțelege întreg Universul. Cum totul este o energie de o anumită vibrație, atunci da, orice obstacol, în orice sector al vieții, înseamnă un blocaj energetic. Orice durere în corpul fizic înseamnă o energie blocată, stagnantă. Orice boală pornește de la un blocaj energetic. Când energia are o vibrație înaltă și curge fără întrerupere, totul este în flux. Atunci totul se desfășoară cu ușurință.

Cum contibuiți dvs la eliminarea blocajelor care ne periclitează sănătatea, cariera, prosperitatea și relațiile de cuplu și în ce măsură vindecarea ține de convingerile noastre individuale?
Eu observ toate aceste dezechilibre în câmpul energetic al persoanei. Odată identificate, le discut cu clientul și mergem la cauzele acestor blocaje. În momentul în care știi cauza și începi să lucrezi pe ea, la nivel energetic, toate aceste blocaje încep să se dizolve. Mi-am perfecționat diverse tehnici pentru a anihila aceste energii. Desigur, vindecarea ține foarte mult de convingerile noastre. Noi suntem, în mare parte, cei care ne fisurăm câmpurile energetice prin gânduri de vibrație joasă. Când omul înțelege ce i-a cauzat dezechilibrul, îl ajut să înceapă un proces de optimizare a gândirii.

De ce unii manifestă ușor ceea ce își doresc și alții nu? Ce anume face diferența?
Diferența o face sistemul de credințe. De regulă, frica, îndoiala, lipsa determinării, lipsa iubirii de sine, egoul, toate acestea ne împiedică să ne manifestăm dorințele. CREDINȚA stă la baza întregului proces de manifestare.

Cum ne calibrăm să fim convinși că merităm ceva anume? Vorbim despre un proces îndelungat sau se poate întâmpla instant?
Tot de credință ține și timpul de manifestare. În general, blocajele mentale ne împiedică să manifestăm instantaneu. Dar, ca să le îndepărtăm, e nevoie de un proces. Cu cât avem mai multe blocaje mentale, credințe întipărite în subconștient, cu atât procesul de manifestare este mai lung și anevoios. Avem exemplul lui Iisus Hristos, care manifestă instantaneu și care ne-a spus că putem face asemeni lui și chiar mai mult.

Cum se împacă Dumnezeu cu reîncarnarea? Poți crede în Dumnezeu câtă vreme crezi și în karma și reîncarnare?
Reîncarnarea a fost menționată și în Biblie. Doar că, de-a lungul vremii, această informație a fost scoasă. Există suficiente dovezi în toate culturile și pe întreaga planetă, dovezi științifice care atestă clar că un Suflet călătorește în timp în întreg Universul. Există mii de mărturii ale oamenilor care își amintesc alte existențe și care au fost dovedite. Dumnezeu a creat TOTUL. Creația Lui este vastă și foarte complexă dar, din păcate, noi înțelegem foarte puțin din ea. Doar convingerile religioase separă reîncarnarea de Dumnezeu. Tot și toate sunt UNUL.

Apropo de karmă, cum ne afectează karma viețile și cum putem curăța karma de neam (de ex, cineva din strămoșii noștri a făcut fapte îngrozitoare pentru care noi trebuie să plătim în prezent). Chiar trebuie să suferim pentru greșelile altora, fie ei din neamul nostru?

Și karma reprezintă tot o energie. O energie negativă, pe care noi, cândva, am emis-o în Univers. Universul este matematic, într-un echilibru perfect. Când prin gândurile, cuvintele sau acțiunile noastre producem un dezechilibru în Univers, generăm karma. Dar, tot noi putem transmuta acea energie negativă pe care am emis-o prin iubire, iertare, fapte bune. E simplu. Acea energie ne poate afecta în toate ariile vieții până nu o transmutăm.

Ce înseamnă să fim conștienți de propriul sine și cum ne putem conecta cu propriul sine,  astfel încât să manifestăm lucruri minunate în Realitatea 3d?
Când îți pui întrebarea CINE EȘTI, este primul pas că devii conștient de propriul Sine. După această întrebare decurge un flux de întrebări; de ce sunt aici, ce am de făcut aici, fac bine ce fac, etc… Și atunci ne putem conecta cu Sinele nostru, cu esența noastră divină. De aici începe procesul conștient de evoluție.

Tot mai mulți oameni, indiferent de vârstă, se plâng de trecerea rapidă a timpului. De ce avem acum această percepție asupra curgerii timpului? Aveți vreo explicație?
Pentru că nu trăim în prezent. Pentru că sunt foarte mulți stimuli în jurul nostru și abia le mai facem față, mental, emoțional. Grijile, frământările, goana după orice ne descentrează energiile și nu mai avem percepția corectă a timpului. “Nu mai avem timp’, spunem adesea, marea majoritate dintre noi. Pentru că nu suntem centrați, energia noastră este în multe direcții; în trecut, în viitor, în timp, spațiu și atunci ne confruntăm cu această percepție. Dacă trăim o zi fără aceste distrageri, ne trezim la răsăritul soarelui, în liniște, fără telefon și televizor, o să avem o altă percepție a timpului. Va curge lent. E vorba de stimuli, cum spuneam.

2023 a fost un an karmic, fără discuție. Cum va fi 2024, la ce să ne așteptăm noi, românii, în noul an?
Într-adevăr, anul 2023 a fost un an karmic, însă și următorii 2 ani sunt tot karmici. Anul 2024 este un an foarte complicat energetic, vine cu plăți foarte mari pentru cei care încă nu și-au plătit greșelile din spate. Este un an incipient de haos din toate punctele de vedere. Cel puțin următorii 3 ani; 2024, 2025 și 2026 vor aduce schimbări enorme în tot ceea ce știm în prezent pe toate planurile: economic, social, politic etc.

Până în 2032 suntem într-o eră a schimbărilor majore, schimbări care ne vor aduce extrem de multe provocări. Secretul pentru a trece cu bine peste acestea, este adaptabilitatea, pe care cu toții o avem, și acum trebuie să o potențăm cât mai mult posibil, precum și să învățăm să trăim aici și acum.

Unde vă putem găsi?
Mă puteți găsi pe site-ul www.andrei-diaconu.com, pe platformele de social media ( Instagram, Facebook și YouTube), precum și la adresa de e-mail:hello@andrei-diaconu.com.