Alexandra Ioana Romașcanu, Chez Marie Confiserie

„Faptul că pot călători în timpul săptămânii, departe de aglomerația și agitația weekendului, mi se pare luxul suprem!”

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 31-03-2022

în: The Famous

Chez Marie Confiserie
Alexandra Ioana Romașcanu

Din dragoste de bun, dulce și frumos, Alexandra Ioana Romașcanu a creat Chez Marie Confiserie, un reper important în peisajul gourmet al Micului Paris. Alexandra ne-a oferit un interviu despre ce înseamnă să reprezinți un loc unde oamenii spun că „n-am mai mâncat așa ceva” în cel mai pozitiv mod cu putință și unde „satisfacția unui client mulțumit este mai presus decât orice aspect financiar, iar faptul că oamenii revin ne oferă o mare bucurie și certitudinea că munca noastră, ceea ce facem, facem bine”. 

Ne puteți oferi o scurtă carte de vizită?
M-am născut la București și sunt absolventă a Facultății de Sociologie și Asistență Socială, secția Resurse umane, din cadrul Universității București și a unui masterat în Prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri. Am ocupat funcții de PR marketing & sales pentru mai multe companii, primul job fiind într-o clinică privată de cardiologie, iar înainte de Chez Marie Confiserie am fost manager de locație și evenimente la Castelul Cantacuzino din Bușteni. Singură la părinți, femeie, mamă, soție, prietenă… (zâmbește – n.red.)

Cum s-a născut pasiunea pentru dulciuri și prăjituri de calitate?
Dintotdeauna am fost iubitoare de bun, dulce și frumos, în toate sensurile vieții, și trăiesc cu convingerea că „mai puțin cantitativ, însă calitativ” este cheia unui trai decent.

Dulciurile fac parte din mine, din copilăria mea, toate amintirile legate de bunici sunt cu miros de prăjituri, cozonaci și tot felul de alte „delicioșenii”. În plus, joburile din partea de organizare evenimente m-au adus în postura de a face des tasting pentru clienți, pentru locații etc. Dar și încercări nenumărate de a găsi în București o cofetărie de unde să pot cumpăra produse premium, vegane, fără gluten (având un copil cu intoleranțe).

Chez Marie Confiserie

Care a fost cel mai dificil moment de până acum? Dar cel mai fericit?
Dificile nu au fost decât momentele în care am pierdut oameni dragi sufletului meu, în rest, toate sunt situații care, cu calm și răbdare, au întotdeauna o rezolvare.

Cât despre cel mai fericit moment, cu siguranță acela în care am devenit mama Mariei.

Ce înseamnă un eveniment reușit pentru Chez Marie?
Faptul că primesc telefoane pentru evenimente, din partea invitaților care ne-au savurat deserturile la o anumită petrecere, nuntă sau botez, înseamnă o reușită pentru noi, o recunoaștere a muncii, dar și o mare bucurie fiindcă este clar, au mâncat ceva nou, le-a plăcut și își doresc ca la evenimentul lor să aibă același gust rafinat.

Ce înseamnă, de fapt, din punctul dumneavoastră de vedere, Chez Marie în peisajul cofetăriilor premium din București?
Chez Marie Confiserie este locul în care găsești ingrediente de cea mai bună calitate, rețete unice, texturi și gusturi pe care nu le vei întâlni în altă parte, la nivel de produse. Este, totodată, acel atelier artizanal unde ne străduim să oferim clienților o experiență unică, fiindu-le foarte aproape și ajutând de multe ori, în diverse feluri, la conturarea unui eveniment sau pur și simplu pentru a organiza o surpriză dulce, în urma unei comenzi plasate de peste Ocean.

Chez Marie Confiserie

Care este formula de succes pentru Chez Marie?
Muncă, multă muncă și iar muncă, dăruire și dragoste față de fiecare desert pregătit, în primul rând. Apoi, sigur, intervin alte aspecte care stau la baza unui business iubit de oameni, cum vreau să-l numesc, printre cele mai importante numărându-se oamenii alături de care creez zi de zi, echipa mică, dar unită care se simte acasă și care a înțeles că doar prin calitate, mai presus de orice câștig financiar, ne putem diferenția.

Gourmet sau gurmand? Care sunt preferințele dumneavoastră culinare? Care este desertul dumneavoastră preferat?
Gourmet și gurmand deopotrivă! (râde – n.red.) Iubesc călătoriile și, totodată, mâncarea specifică fiecărui loc pe care îl vizitez. Câteodată stau și mă gândesc că revin în aceleași locuri mult datorită felurilor de mâncare și apoi pentru peisaje, odihnă… 

Ador mâncarea noastră tradițională, dar și cea mediteraneană, îmi place să mănânc picant și niciodată nu spun „nu” unui junk food. O viață avem și mâncarea chiar este una din marile mele plăceri fiindcă în jurul mesei dintotdeauna am adunat oameni, așa am crescut și sper ca și fetiței mele să îi insuflu aceeași dragoste față de viață, oameni și petreceri.

Cât despre deserturi, îmi schimb des preferințele întrucât atunci când lansăm produse noi, acestea devin obsesie, însă ceva ce mănânc întotdeauna cu mare plăcere sunt delicatele macarons.

Chez Marie Confiserie

Ce înseamnă timp liber și care sunt pasiunile dumneavoastră?
Timp liber este sinonim cu timp petrecut alături de fetița mea, de familie, dar și seri în oraș cu prieteni dragi, înseamnă două-trei zile fugite pe pârtia de schi sau în valurile mării, fiindcă deopotrivă muntele și marea sunt pasiunile mele eterne. Și țara noastră, pe care o vizitez de când mă știu și întotdeauna găsesc locuri și oameni care mă fascinează.

Ce înseamnă lux în viziunea dumneavoastră?
Faptul că pot călători în timpul săptămânii, departe de aglomerația și agitația weekendului, mi se pare luxul suprem!

www.chezmarieconfiserie.ro