Richard Madden: „Asociez diferite parfumuri cu diferite roluri”

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 20-10-2023

în: The Famous

Richard Madden

Richard Madden este obișnuit să fie în lumina reflectoarelor încă din copilărie, atunci când a pășit pentru prima dată pe un platou de filmare. Carismatic, modest și extrem de talentat, actorul care s-a făcut remarcat prin rolurile interpretate în diferite producții hollywoodiene de succes, precum „Eternals”, „Cinderella” sau „Game of Thrones”, este un supererou și în viața de zi cu zi, încercând să își depășească propriile limite și așteptări. Astfel, Richard continuă călătoria sfidării limitelor alături de Calvin Klein, cu noua campanie a parfumului Defy Eau de Parfum. Într-un interviu în exclusivitate, celebrul actor ne-a invitat în culisele campaniei și ne-a dezvăluit detalii despre noul parfum, despre relația pe care o are cu brandul, dar și despre rolurile sale preferate și secretele măiestriei actoricești.

Ce reprezintă pentru tine Calvin Klein ca brand?
Calvin Klein este un brand pe care l-am admirat și l-am respectat mereu. Trebuie să recunosc că m-a inspirat încă de când eram mai tânăr, dar mai ales acum. Apreciez ceea ce face compania în termeni de incluziune și diversitate. Cred că este un lucru cu adevărat important că au astfel de lideri, mai ales în ceea ce privește marketingul vizual. Așa că pentru mine este cât se poate de palpitant, dar în primul rând este o onoare să fiu asociat cu acest brand – și așa a fost întotdeauna.

Richard Madden

Continui călătoria „sfidării” cu Calvin Klein Defy Eau de Parfum. Care este esența noii campanii?
Esența noii campanii merge într-o zonă mai captivantă, puțin mai întunecată, mai potrivită pentru seară. Noul parfum are la bază apa de toaletă, dar în doză dublă, fiind creat cu note mai pronunțate de bergamotă și lemn, care se simt oarecum calde și îmbietoare. Astfel, Calvin Klein Defy Eau de Parfum este un parfum foarte potrivit pentru a fi purtat seara, atunci când ieși la cină cu prietenii sau la o petrecere.

Ce reprezintă acest parfum pentru tine?
Întregul concept „Defy” pe care l-am dezvoltat împreună cu brandul este despre a te sfida pe tine însuți, a-ți sfida propriile limitări pe care ți le impui și a-ți depăși propriile așteptări. Acesta este spiritul acestui parfum. Mesajul pe care încercăm să-l transmitem este să încerci să fii cea mai bună versiune a ta fără limitări.

Care este prima ta amintire legată de un miros sau un parfum?
Primul parfum de care îmi amintesc este chiar CK1. Țin minte că l-am primit cadou când eram foarte mic. Cred că aveam 10-11 ani. Îmi amintesc că am prețuit acel flacon de parfum și am fost foarte entuziasmat că este al meu. Cred că acesta este motivul pentru care sunt atât de încântat de colaborarea mea cu Calvin Klein, pentru că primul meu contact cu un parfum a fost cu unul dintre parfumurile emblematice ale brandului.

Richard Madden

Din punctul tău de vedere, care este cel mai provocator tip de rol de jucat?
Este o întrebare dificilă. N-aș putea spune care este cel mai provocator tip de rol de interpretat. Fiecare rol are provocări complet diferite. Știu că este un răspuns foarte general… Presupun că este mai greu să interpretezi roluri care implică stări de anxietate și panică, deoarece acestea sunt de obicei reacții umane trecătoare și nu durează prea mult. Atunci când joci scene care presupun o stare de panică, de urmărire sau chiar o stare de teroare și faci asta timp de 12 ore pe zi, acestea devin foarte extenuante din punct de vedere emoțional și asta poate fi foarte dificil.

Dar care este cel mai distractiv rol pentru tine?
Din acest punct de vedere, cred că îmi place să joc personajul negativ, ceea ce nu reușesc să fac foarte des. Este ceva foarte diferit pentru mine, ca persoană, să mă transpun într-un personaj egocentric și răutăcios sau abominabil. Deci, ocazional, interpretarea personajului negativ este foarte distractivă pentru mine.

Ai folosit vreodată un parfum pentru a intra în pielea unui personaj?
Chiar am făcut asta. De fapt, am folosit diferite parfumuri. De obicei, asociez diferite parfumuri cu diferite roluri. De exemplu, în filmul „Rocketman”, personajul meu este foarte îndrăzneț și dominant, este cam răutăcios și puțin respingător. Și îmi amintesc că obișnuiam să folosesc un aftershave cu un miros neplăcut care era foarte copleșitor. Mai mult decât atât, foloseam destul de mult, așa că atunci când am filmat o scenă cu alți actori, primul lucru pe care l-au sesizat a fost acest tip de parfum care era oarecum dezagreabil, dar care te ajută să îți creezi o impresie asupra altor oameni. Deși parfumul nu poate fi, din păcate, simțit prin ecran, acesta poate fi util pe parcursul filmărilor și îmbunătățește interacțiunea dintre personaje.

Richard Madden

În calitate de actor interpretezi numeroase personaje. Te-ai trezit vreodată în imposibilitatea de a ieși din pielea personajului sau de a prelua din caracteristicile acestuia?
Nu am pățit așa ceva. Sunt actor de la o vârstă fragedă, așa că am muncit foarte mult cu mine și am învățat de-a lungul timpului cum să închei un rol în așa fel încât să nu mă afecteze în viața personală. Bineînțeles că au existat perioade foarte încărcate când mă simțeam epuizat și am trăit pentru o scurtă perioadă de timp în pielea personajului. Îmi amintesc un moment în care mă aflam într-un supermarket și, când m-am uitat la coșul meu de cumpărături, mi-am spus: „Nu vreau nimic din toate astea. Acestea nu sunt genul de lucruri pe care le vreau”. În astfel de situații există un crossover subtil între viața reală și personajul interpretat. Eu nu sunt în niciun fel genul de actor care rămâne în pielea personajului pe durata filmărilor sau care se folosește de propriile experiențe pentru a da viață unui personaj, dar pot exista încrucișări subtile în subconștient, pe care, atunci când le sesizez, le îndepărtez rapid.

Ce te inspiră în viața de zi cu zi, dar și în viața profesională?
În general, mă inspiră oamenii și, mai ales, oamenii care lucrează foarte mult. Este ceva motivațional pentru mine, deoarece mă face să îmi doresc să mă dedic mai mult profesiei mele, să devin tot mai bun și să mă ridic la standardele și la nivelul lor de efort. Cred că acest lucru este ceva din care te poți „hrăni” tot timpul și chiar crește de la sine, mai ales datorită oamenilor cu care lucrezi. În concluzie, atunci când văd că alți oameni muncesc din greu pentru a obține tot ce se poate, mă inspiră să fac același lucru.

Ai vreun proiect în derulare despre care ne poți vorbi?
Da, este vorba despre un nou serial care a fost lansat pe 28 aprilie pe Amazon Prime și care se numește „Citadel”. Este un serial de acțiune despre spionajul global. E un fel de incursiune palpitantă în care descoperim ce se întâmplă în culisele lumii în care trăim. „Citadel” este deopotrivă dramă și acțiune, așa că avem foarte multe scene cu caracter dramatic, puțină comedie și secvențe senzaționale de acțiune. Sper să vă placă!