Porsche-Stiftung se alătură parteneriatului pentru sustenabilitate. Pentru apă curată: patru parteneri importanți lansează o misiune de ecologizare în România

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 24-02-2022

în: Auto

Patru parteneri, o viziune: Ferry Porsche Stiftung, Audi Environmental Foundation, BABOR și start-up-ul ecologic everwave lucrează împreună pentru un viitor curat. Pentru a marca Ziua Pământului de pe 22 aprilie, cei patru parteneri trimit în România o ambarcațiune de colectare a deșeurilor din ape curgătoare. Nava va petrece următoarele cinci săptămâni îndepărtând plasticul și alte deșeuri din Dunăre.

Ambarcațiunea, extrem de eficientă, numită CollectiX, este echipată cu bandă transportoare și senzori inteligenți, care colectează informații despre cantitatea, tipul și compoziția deșeurilor. Aceste date vor ajuta la dezvoltarea unei soluții pe termen lung și a unor strategii preventive pentru regiune, dincolo de munca inițială de eliminare a deșeurilor. „Sustenabilitatea este printre cele mai importante probleme ale timpului nostru din punct de vedere economic, ecologic și social. Copiii și tinerii în special sunt aproape de inima Fundației Ferry Porsche. Acesta este motivul pentru care lucrăm cu parteneri pentru a face mediul un pic mai curat”, spune Sebastian Rudolph, CEO al Fundației Ferry Porsche.

Peste 11 milioane de tone de plastic ajung în oceanele lumii în fiecare an. O mare parte ajunge pe căi navigabile precum Dunărea. Fluviul, care își are originea în Germania și trece prin 10 țări, este unul dintre cele mai puternic poluate cursuri de apă din Europa. Anul trecut, Audi Environmental Foundation, BABOR și everwave din Serbia au scos peste 3,2 tone de plastic din Dunăre.

Cu Fundația Ferry Porsche la bord, misiunea câștigă acum un nou impuls: colaborarea va extinde și va intensifica semnificativ campania de curățare. Pe lângă utilizarea ambarcațiunilor, partenerii plănuiesc și o campanie extinsă de informare care are ca scop creșterea gradului de conștientizare și promovarea acțiunii durabile.

Despre Audi Environmental Foundation
Audi Environmental Foundation promovează în mod activ, de mai bine de 10 ani, noi tehnologii pentru un viitor viabil. Procedând astfel, fundația aduce o contribuție importantă la protecția mediului, oferă un impuls pentru acțiuni durabile și promovează conștientizarea impactului comportamentului uman asupra naturii. În 2018, fundația a lansat un program de creare a unei abordări holistice pentru promovarea tehnologiilor inovatoare pentru protecția cursurilor de apă. Acestea variază de la sisteme de retenție a deșeurilor din râuri și campanii de curățare până la filtrarea particulelor de microplastic din scurgerile rutiere.

Despre BABOR
Marca BABOR este inima afacerii de familie BABOR BEAUTY GROUP și lider de piață pentru cosmetice profesionale din Europa. Ea a fost lansată sub sloganul de „produse cosmetice biomedicale”, așa că sustenabilitatea face parte din ADN-ul său. BABOR și-a stabilit obiective de sustenabilitate cu o agendă verde ambițioasă. Marca este deja neutră în carbon datorită unui parteneriat cu Climate Partner, dar își propune să-și reducă propriile emisii de CO2 cu 50% până în 2025, să folosească cu 30% mai puțin plastic nou produs până în 2023 și să evite microparticulele de plastic din lichide ori de câte ori este posibil.

Despre everwave
Folosind o tehnologie specială de curățare, constând din platforme ancorate și ambarcațiuni inteligente de colectare a deșeurilor, echipa everwave de oameni de știință, ingineri mecanici și experți în marketing elimină deșeurile de plastic din râurile și fluviile din întreaga lume și își propune să aibă un impact semnificativ. Start-up-ul verde este ghidat de cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite. Un pilon cheie al acestora – numărul 17, de fapt – este crearea de parteneriate globale pentru atingerea obiectivelor.

Despre Fundația Ferry Porsche
Fondată în 2018, Fundația Ferry Porsche promovează și inițiază proiecte caritabile în domeniile bunăstării sociale, mediului, educației și științei, culturii și sportului. Prin angajamentele sale sociale, Fundația își propune mai ales să sprijine tinerii din locațiile companiei Dr. Ing. hc F. Porsche AG. Numele fundației a fost ales cel al lui Ferry Porsche, fondatorul mărcii de mașini sport Porsche, în 1948.