Linde Werdelin lansează două ceasuri la 11.000 de dolari

Scris de Luxury
Publicat la data de: 17-02-2020

în: Watches

Linde Werdelin

Linde Werdelin (LW) a anunțat lansarea a două noi ceasuri, Arktis Blue și Summit Green, în colecția Spidolite Titanium. Fiecare are un preț de aproximativ 11.000 de dolari.

Numele celor două modele este inspirat din culoarea cadranului. Carcasa ceasurilor are dimensiunile de 44mm cu 46mm, având o grosime de 15 mm. Pe marginile ceasurilor, la orele 3 și 9, sunt vizibile două elemente în formă de suport de prindere.

Ceasurile sunt realizate din titan, care este cu aproximativ 45% mai ușor decât oțelul pentru carcasă. Designul ceasului este scheletic, în acest fel fiind eliminată necesitatea unor elemente suplimentare.

LW a dezvoltat carcasa după ce o echipa de alpiniști care se pregătea de o ascensiune pe Muntele Everest a considerat că modelul Spidolite din oțel are o greutate prea mare pentru a fi purtat în urcare, unde fiecare gram contează.

Brand-ul de ceasuri a fost creat de fostul bancher danez Jorn Werdelin și designer-ul Morten Linde, un prieten de-al său din copilărie. Primul ceas marca Linde Werdelin a fost lansat în anul 2007.