Ulysse Nardin Monaco Yacht Show 2021 Marine and Diver Collections

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 02-02-2022

în: Watches

Pentru a marca revenirea celui mai prestigios spectacol de iahting din lume după pauza din cauza pandemiei, două noi ediții limitate se vor alătura colecțiilor Marine și Diver, care reprezintă originile maritime ale brandului Ulysse Nardin.

Un producător de frunte pentru instrumentele de navigație încă din 1846, locul de joacă preferat al producătorului elvețian de ceasuri a fost întotdeauna Oceanul. În ultimii 175 de ani, Ulysse Nardin a trăit, a respirat, a crescut și a creat noi ceasuri care să reflecte ritmul valurilor și al mării. Anul acesta, pentru a sărbători cea de-a 175-a aniversare, compania oferă două noi ediții limitate ale ceasurilor sale Diver și Marine Megayacht, ambele inspirate de Ocean și îmbunătățite cu noi culori – nuanțe de roșu și o semnătură specială „Monaco Yacht Show”, pentru Diver și aur roz în loc de platină pentru Marine Megayacht.

Monaco Yacht Show și Ulysse Nardin, sponsorul oficial al Salonului de peste 10 ani, împărtășesc o pasiune comună pentru mare, pentru excelență, pentru precizie și pentru inovație. După un „an liber”, Monaco Yacht Show revine la acțiune și îi va întâmpina din nou pe iubitorii de iahturi somptuoase, de destinații incredibile și de evadări de lux în Port Hercules, la sfârșitul lunii septembrie. În acest decor mediteraneean idilic, Ulysse Nardin prezintă două modele noi, ceasurile Diver Monaco Yacht Show și versiunea din aur roz a fabulosului și elegantului ceas din categoria Haute Horlogerie, Marine Mega Yacht. Diver și Marine sunt cele două colecții emblematice ale liniei nautice de la Ulysse Nardin.

Ulysse Nardin Monaco Yacht Show 2021 Marine and Diver CollectionsDiver Chronograph 44mm: Inutil să spun că Manufactura Elvețiană produce unele dintre cele mai fiabile și moderne ceasuri de scufundări de pe piață. Noul Monaco Yacht Show Limited Edition este bijuteria din coroana colecției Diver, un model ultra-rezistent, care nu se clatină în fața niciunui atac, chiar venit din partea celor mai feroce rechini. Ediția limitată, disponibilă în doar 100 de bucăți, are un capac din cristal safir și este canimată de mecanismul automatic Manufacture UN-150, cu siliciu și o rezervă de funcționare de 48 de ore. Modelul este, de asemenea, împodobit cu tușe de roșu: de la îmbinarea bezelului și a secundelor, până la indicatoarele de pe contoarele mici și ale datei. De asemenea, semnătura „Monaco Yacht Show” este prezentată sub sigla Ulysse Nardin. Carcasa, rama și elementul UN sunt realizate din titan, iar rama este acoperită cu cauciuc. Desigur, acest model are toate caracteristicile unui ceas de scafandru: cristal safir ultra-rezistent, coroană înșurubată, Superluminova, bezel rotativ inversat pentru o lizibilitate optimă, chiar și în cele mai adânci ape, și rezistentă la apă până la 300 de metri. Există mai multe opțiuni de curele: cauciuc, metal sau țesătură cu închidere Velcro.

Marine Mega Yacht 44mm: Lansat în 2017, modelul Marine Torpilleur cuprinde originile și istoria lui Ulysse Nardin. Este cea mai recentă adăugare la lunga linie de ceasuri prestigioase din colecția Marine, care datează din secolul al XIX-lea, când exploratorii au călătorit prin oceane cu ajutorul cronometrelor de bord. Astăzi, Marine Torpilleur este ceasul care simbolizează cel mai bine acest stil inovator și de ultimă oră. Anul acesta, pentru a sărbători cea de-a 175-a aniversare, Ulysse Nardin și-a completat colecția Marine Torpilleur cu două mecanisme noi, dar și detalii, cronografe și cadrane emailate. Dar și un nou Marine Megayacht din aur roz, pentru a completa versiunea de platină din 2019.

Ulysse Nardin Monaco Yacht Show 2021 Marine and Diver CollectionsConstruit în același spirit ca un mega iaht de lux, noul ceas Marine Mega Yacht, realizat în aur roz într-o ediție specială de doar 30 de piese, este reglementat de un tourbillon zburător, echipat cu o cușcă modelată după elicea unei nave de ultimă generație. Strâns legat de conceptul de mega iaht, acest ceas redă afișat pe cadranul emailat 3D „grand feu”, care amintește de prova unei nave care își croiește drumul prin valurile oceanului, nu numai timpul, ci și o reprezentare precisă a Lunii cu o suprafață ultra-detaliată, un indicator de maree sofisticat pe lățimea sa, împreună cu o ancoră ridicată printr-un lanț atașat de un vinci poziționat la ora 12, care indică rezerva de putere.

Acest ceas este cu siguranță singurul de acest gen și ar trebui să ofere viitorilor săi 30 de proprietari o modalitate de a urmări manevrele efectuate de echipajul iahtului lor, al cărui nume sau motto poate fi gravat pe placa poziționată pe partea laterală a ceasului pentru a îl face cu adevărat unic.

Cu diametrul său de 44 mm, acest instrument afișează pe cadranul său arcurile aerodinamice ale unui vas de lux. Magnific reprodus în 3D, pare să iasă la suprafață dintr-un bazin de aur alb, ca și cum ar ieși din ceață, și străbate o mare de email „Grand Feu” pe un val de spumă, portretizat cu un realism uluitor. Pentru a garanta sincronizarea perfectă, această construcție este reglementată de un tourbillon zburător. Pentru a se asigura că ceasul este ferm ancorat în lumea nautică, cușca tourbillonului zburător este decorată cu o elice cu lamele sale special șlefuite, pentru a garanta cel mai înalt nivel de performanță pentru iahturile de ultimă generație.

Și, din moment ce fiecare detaliu contează, indicatoarele, cu designul lor inspirat de venerabilele ceasuri marine pe care Manufactura le-a furnizat întotdeauna, se mișcă maiestuos deasupra acestei scene, precum lămpile farurilor sau geamanduri care plutesc la orizont, în larg. Această inimă puternică care bate a ceasului, mecanismul are un diametru de 37 mm, are 504 componente și este cu întoarcere manuală. Aceasta garantează o rezervă de funcționare de 80 de ore la o viteză de croazieră de 21.600 de vibrații pe oră, cu tourbillon-ul rotindu-se la 60 de rotații pe oră (sau o rotație la 60 de secunde).

Ulysse Nardin Monaco Yacht Show 2021 Marine and Diver Collections

Prin acțiunea unui set de roți conice în contact cu mecanismul de înfășurare al cilindrului, acesta din urmă se întoarce pentru a simula ridicarea ancorei, chiar și atunci când procesul de armare a fost complet finalizat, spre plăcerea oricăror observatori curioși. Astfel, ceasul devine și mai mult un subiect de conversație pentru cei pasionați.

Afișarea fazelor Lunii se realizează cu ajutorul unei reprezentări precise 3D, de dimensiuni reduse, a satelitului Pământului și care, pentru a avea un impact deosebit, prezintă o suprafață care amintește de suprafața actuală a Lunii prin reproducerea acesteia prin utilizarea unei gravuri ultra-precise. Este alcătuită din două semisfere, una tratată cu PVD albastru (pentru perioada Lunii Noi) și cealaltă cu rodiu (pentru a simula efectul de iluminare al Soarelui). Reglarea acestuia in raport cu calendarul anual se realizează prin coroana de armare, odată ce indicatorul acestuia este poziționat pe fereastra telegrafică deschisă în partea laterală a curelei de ceas, unde este plasat pe indicația corespunzătoare (S: Poziția pentru setarea indicatoarelor/TM: Poziția mareei și lunii/W: poziția de armare a mecanismului). În poziția intermediară, indicarea fazei Lunii și a volumului mareei este reglată prin rotirea coroanei în sens invers acelor de ceasornic (o tură a coroanei reprezintă patru zile), în timp ce în sensul acelor de ceasornic operatorul reglează nivelul mareei în funcție de locația sa (o tură a coroanei reprezintă o tură de 0,25 a discului, echivalent cu 9,5 ore). O piesă care vă va oferi un spectacol orologier cu fiecare purtare.