ECHIPA IWC RACING ÎN ST. MORITZ: ELEGANȚĂ PE GHEAȚĂ

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 28-02-2022

în: Auto

Echipa de curse a IWC Schaffhausen, IWC Racing, a început al patrulea sezon de curse cu o premieră: la prima ediție a evenimentului ICE din St. Moritz, echipa și-a făcut debutul pe zăpadă și gheață. Pe teren necunoscut, pilotUL de curse austriac și membru a familiei IWC Laura Kraihamer a realizat o performanță puternică la volanul iconicului Mercedes-Benz 300 SL „Gullwing”.

Lacul înghețat St. Moritz din Elveția, la 1.800 de metri deasupra nivelului mării, este un loc popular pentru cursele de cai în timpul iernii. Cu toate acestea, pe 26 februarie 2022, locația emblematică a fost luată cu asalt de mașini clasice de curse și sport din toate colțurile lumii, destinația luxoasă pentru sporturi de iarnă fiind astfel gazda exclusivistului eveniment ICE, Concursul Internațional de Eleganță. IWC a sprijinit evenimentul în calitate de partener oficial de cronometrare.

Echipa de curse IWC a profitat de ocazie pentru a-și lansa al patrulea sezon de curse. La a doua ei apariție pentru echipă iar pilotul de curse austriac Laura Kraihamer a condus o mașină din 1955, celebrul Mercedes-Benz 300 SL „Gullwing”,  peste lacul înghețat. Laura Kraihamer, care a devenit membru al familiei IWC din 2021, s-a așezat deja la volanul „Gullwing” la reuniunea membrilor Goodwood din Marea Britanie din octombrie anul trecut.

Cu „300 SLS Porter”, IWC a adus un al doilea automobil unic, o mașină de curse la ICE. Pilotul de curse american Chuck Porter a proiectat această mașină în 1956 folosind componente dintr-o mașină avariată 300 SL „Gullwing”, creând astfel un exemplar legendar.

Stăpânirea curseipe lacul înghețat a necesitat multă concentrare și abilități extraordinare, de expert, de conducere în situații extreme. Cei aproximativ 50 de participanți au fost grupați în șase categorii tematice și au concurat cu cauciucuri de zăpadă cu crampoane.

„Văzând aceste două legende din anii 1950, ‘Gullwing’ și the „300 SLS Porter”, care concurează în compania altora istorice în cursele de mașini pe zăpadă și gheață pentru prima dată a fost cu adevărat o experiență de neuitat”, a comentat Philippe Franke, IWC Brand Director Elveția.

IWC Schaffhausen a fost prezentă în această destinație denumită „Top of the World” cu propriul butic de câțiva ani buni și are o legătură de lungă durată cu motorsportul. Marca și-a fondat propria echipă de sport cu motor în 2018. De atunci, echipa de curse IWC a concurat la diverse evenimente, inclusiv la Reuniunea membrilor Goodwood din Marea Britanie și Arosa ClassicCar în Elveția