Cel mai nou hotel de lux din Geneva se deschide în clădirea unei bănci

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 28-02-2022

în: Travel

hotel

Geneva găzduiește cel mai mare apartament din cadrul unui hotel din Europa, Royal Penthouse de 18.083 de metri pătrați de la Hotel President Wilson. Dar Woodward, cel mai recent hotel de cinci stele deschis pe malurile nordice ale Lacului Geneva, chiar de-a lungul Quai Wilson, nu concurează în acel departament. Fiecare dintre cele 26 de camere este un apartament, cu dimensiuni de la puțin sub 600 de metri pătrați la 3.300 de metri pătrați, astfel încât fiecare oaspete devine un VIP.

hotel

Renovarea plină de farmec este realizată de designerul Pierre-Yves Rochon, cunoscut pentru Savoy din Londra și George V din Paris. Indiferent de apartamentul pe care îl rezervați așteptați-vă la băi uimitoare din marmură albă, pline de produse de la marca britanică Tony Bamford, șeminee uriașe, covoare suficient de pufoase și lambriuri din lemn în stil marqueterie.

Există, de asemenea, un centru spa operat de Guerlain plus două restaurante: un avanpost al lui Joël Robuchon L’Atelier. Woodward găzduiește, de asemenea, primul restaurant european Le Jardinier, care are sediul principal în New York și care a obținut prima sa stea Michelin în 2020.

hotel Woodward

Imaginația lui Rochon a salvat clădirea din epoca Belle Époque de la recenta sa renovare ca bancă privată, deși proprietatea a fost construită inițial ca hotel în 1901. Într-un semn fermecător la acea epocă, cheile sunt completate cu clapete din piele în stil retro, chiar și dacă deschizătoarele sunt în întregime decorative; cipurile de computer încorporate în ciucuri descuie acum ușile.

Dacă plănuiești o vacanță în Geneva și își dorești să trăiești experiența hotelului Woodward trebuie să știi că prețul unei camere începe de la aproximativ 1.370 dolari pe noapte.