Samsung îmbină stilul și calitatea imaginii cu inteligența artificială în noua gama de televizoare 2024

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 17-05-2024

în: Art & DesignNews & Features

Samsung

Samsung a prezentat mai multe detalii despre gama sa de televizoare și soundbar-uri pentru anul 2024 în cadrul evenimentului Unbox & Discover, cu cele mai recente modele Neo QLED 8K și 4K, televizoare OLED și soundbar-uri în prim plan.

Design-ul noilor televizoare Samsung se evidențiază printr-un aspect și caracteristici premium. Acestea vin cu margini extraordinar de înguste și panouri clare, de înaltă calitate, pentru o experiență de vizionare captivantă. Acestea se pot integra foarte ușor în orice cameră, iar modelul The Frame, cu design similar cu cel al unei opere de artă, poate să satisfacă nevoile celor mai exigenți clienți. Pe lângă redarea de filme la cel mai înalt nivel, acesta poate fi transformat într-un tablou atunci când nu este folosit pe post de televizor. Liderul pieței de televizoare din România vine cu modele noi și spectaculoase, detaliate în continuare.

Samsung

Neo QLED 8K – claritatea supremă a imaginii

Neo QLED 8K este vârful gamei pentru noua linie de televizoare de la Samsung. Acesta integrează cele mai noi tehnologii ale producătorului, precum un procesor foarte puternic, cu procesare AI, tehnologie care abia recent a pătruns și în domeniul televizoarelor. Cu putere dublă față de cea a predecesorului său, experiența de utilizare, dar și calitatea imaginilor afișate vor fi semnificativ îmbunătățite.

Samsung pune accentul în gama 2024 pe noile funcții de inteligență artificială, care pot ajuta în îmbunătățirea mai multor aspecte în redare. Totul este augmentat cu ajutorul AI, de la filme și seriale la rezoluție mai mică, până la transmisiile programelor de televiziune. Astfel, acestea se pot apropia cât mai mult de calitatea rezoluției 8K, afișată de televizoarele Neo QLED. Funcția Motion Enhancer Pro face acțiunile rapide mai fluide și mai clare, iar Real Depth Enhancer Pro adaugă adâncime imaginii prin corecturi în timp real la nivelul culorilor și contrastului cu AI. Noul televizor încorporează inteligența artificială și în sunetul redat, putând accentua dialogul din filme, asigurându-se că fiecare cuvânt este clar. De asemenea, Adaptive Sound Pro ajustează volumul conținutului la acustica încăperii, pentru o experiență auditivă cât mai captivantă.

Imaginea panoului se poate ajusta automat în funcție de conținutul pe care îl vizionezi pe televizorul Neo QLED 8K, astfel încât să fie potrivită dacă alegi să urmărești un film, să rulezi jocuri de pe console sau doar să îl folosești ca background în cadrul unei cine cu prietenii. Pentru a se potrivi în cât mai multe încăperi, modelele Neo QLED 8K sunt disponibile în variante cu diagonale de la 65 la 85 de inci.

Televizoarele Samsung cele mai recente sunt concepute să se conecteze imediat la un ecosistem inteligent odată ce sunt configurate. În momentul în care utilizatorii își pornesc noul televizor, acesta recunoaște și se conectează automat la rețelele și dispozitivele inteligente deja existente, printr-o notificare pe telefoanele lor. Asta înseamnă că dispozitivele inteligente pe care le ai prin casă vor funcționa extrem de bine și vor putea fi controlate cu ușurință direct dintr-un meniu dedicat al televizorului.

Pentru un control mai intuitiv, televizoarele Samsung din gama 2024 au și integrare rapidă cu smartphone-ul. Nu trebuie decât să apropii smartphone-ul de televizor, iar acesta se transformă într-o telecomandă universală pentru acesta, dar și pentru electrocasnicele conectate. Telefonul poate deveni și controller pentru jocuri, cu o interfață de butoane personalizabilă și vibrații. La fel ca toate dispozitivele Samsung din 2024, televizoarele Neo QLED 4K sunt și foarte bine securizate datorită tehnologiei Samsung Knox, care blochează majoritatea tipurilor de atacuri cibernetice.

Samsung

Neo QLED 4K și OLED

Cei care sunt în căutarea unui televizor 4K au la dispoziție și gama 2024 Neo QLED 4K, cu funcții și capabilități similare cu cele ale seriei Neo QLED 8K, despre care tocmai am discutat. Un avantaj al modelelor Neo QLED ar fi validarea Pantone, prima de pe un televizor Samsung, care asigură că televizorul afișează culori naturale, care vor fi apreciate chiar și de către cei mai exigenți utilizatori. Iar cei pasionați de sunet puternic și clar se vor bucura de suportul pentru sunet spațial prin Dolby Atmos. Televizoarele Neo QLED 4K se livrează în variante cu diagonală de la 43 inci, pentru camere mici, și până la 98 de inci, care se potrivește chiar și în cele mai mari case cu living open space.

Samsung oferă și noi modele cu ecrane OLED, cele care asigură cel mai bun contrast și cele mai adânci nuanțe de negru. Se întâmplă ca modelele din 2024 să fie și primele de acest tip cu ecran fără reflexii. Astfel, experiența de vizionare este semnificativ îmbunătățită, indiferent dacă vizionezi un film în timpul zilei, cu luminăm naturală de afară, sau seara, cu becurile aprinse. Televizoarele Samsung OLED oferă aceleași avantaje precum cele Neo QLED la nivel de funcții de îmbunătățire a imaginii, dar vine și cu unele dedicate, precum HDR OLED Pro, care îmbunătățesc culorile și contrastul pentru a fi mai bine redate pe un astfel de ecran.

Samsung

Soundbar-uri și Music Frame

Noua gamă de produse Samsung din 2024 include și noi sisteme audio de tip soundbar. Modelul de top, Q990D este cel care te scapă de cabluri, oferind redare de sunet imersiv prin Dolby Atmos către sateliții conectați. Vorbim despre un sunet bogat care umple orice încăpere, dar și despre o opțiune pentru redare personală care permite utilizatorilor să se bucure de conținutul lor prin difuzoarele din spatele canapelei, fără a-i deranja pe ceilalți. Toate modelele de soundbar Samsung din 2024 au un design subțire și compact, ușor de integrat în orice locuință.

Pentru cei care vor să „ascundă” boxele cât mai mult prin casă, Samsung oferă acum și Music Frame, o boxă performantă care vine cu un design de televizorul The Frame. Acesta arată ca un tablou și permite utilizatorilor să pună în interiorul „ramei” sale imagini personale sau opere de artă. Desigur, Music Frame este un dispozitiv audio wireless și poate fi folosit independent, ca boxă de cameră, sau poate fi conectat la un televizor. Mai mult, acesta poate fi integrat în orice tip de spațiu, fie că dorești să îl pui pe un birou, cu stand-ul integrat,  sau dacă vrei să îl agăți de perete.

Noile televizoare și soundbar-uri de la Samsung se remarcă prin eleganță, cu un design simplu și modern. Acestea funcționează complementar în spațiile utilizatorilor, oferindu-le tehnologie de ultimă oră atunci când vine vorba despre redare video sau audio.