Brexit aduce o veste bună pentru piața de lux din Paris

Scris de Luxury
Publicat la data de: 10-02-2020

în: Art & Design

Paris

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar putea aduce un val nou de investitori în piața imobiliară de lux din Paris, în condițiile în care francezii care lucrează în industrii specializate ar putea decide să revină acasă.

Prețurile pentru spații rezidențiale prime din Paris au crescut cu 6,4% în anul 2019, iar pentru acest an estimarea de creștere pendulează între 4% și 5,9%, potrivit Savills.

„Mulți francezi care lucrează în sectorul financiar și locuiesc la Londra vor dori să se întoarcă, din motive profesionale, educaționale sau culturale, iar din cauza îngrijorărilor nu va fi atât de ușor să facă turul între Franța și Marea Britanie”, a spus Hugues de la Morandière din partea Agence Varenne.

Totodată, districtul financiar din Paris ar putea atrage noi chiriași din sectorul bancar, având în vedere planurile marilor instituții financiare de a reloca angajați din Londra către alte centre de business europene.

În centrul Parisului, prețurile imobilelor de lux vor continua să crească și în acest an pe fondul deficitului de terenuri pentru dezvoltarea de noi proiecte. În capitala franceză, tot mai mulți investitori străini preiau clădiri pe care le îmbunătățesc cu facilități de lux.

Orașul va beneficia de investiții masive în infrastructura de transport. Autoritățile vor investi 26 de miliarde de euro în inițiativa Grand Paris. Aceasta prevede construcția de patru linii noi de metrou și extinderea a două linii existente.

Energy Expo 10-13 octombrie