Acest concept de motocicletă Bugatti ar putea deveni realitate

Scris de Lavinia Floroiu
Publicat la data de: 14-04-2021

în: Art & DesignAuto

În ultimii doi ani, doi producători auto emblematici ne-au surprins prin incursiunea în lumea motocicletelor. A început cu Aston Martin care și-a anunțat parteneriatul cu Brough Superior încă din 2019 pentru a introduce ediția limitată AMB 001. Nu mult mai târziu, Lamborghini a colaborat cu Ducati la o motocicletă tematică după hypercarul Sian. Un designer de automobile, numit Patrick Pieper, a vizualizat ideea cum ar putea arăta un speeder cu două roți cu logo-ul iconic Bugatti!

foto via @luxurylaunches.com

Conceptul de motocicletă Bugatti ar putea să vă amintească de BMW ‘Alpha’ – un alt concept strălucitor de motocicletă care a fost transformat ulterior într-o mașină reală, funcțională. Acest lucru se datorează faptului că bicicleta Bugatti are un design similar simplificat, cu un frontend complet acoperit, pentru a o face să arate cât mai aerodinamic. Potrivit designerului, motocicleta a fost conceptualizată ca un speeder menit să stabilească un record mondial de viteză pe platourile de pe Bonneville Speedway.

foto via @luxurylaunches.com

Patrick spune că a venit cu conceptul după ce a lansat #bugatticonceptbikechallenge pe Facebook pentru o provocare cu motocicletele făcută de entuziaștii Bugatti din întreaga lume. Se spune că designul motocicletei este inspirat de conceptul Bugatti Vision Gran Turismo 2015, care este clar evidențiat de designul roții din spate și de aerisirea masivă în formă de C a capotei din față. Rezervorul de combustibil și coloana scaunului sunt frezate dintr-o singură bucată de aluminiu, în timp ce brațul oscilant este realizat din fibră de carbon. Motocicleta Bugatti arată super tare și sperăm că cineva își găsește interesul și o transformă în realitate.

foto via @luxurylaunches.com

Sursa: This concept Bugatti motorcycle is designed to shatter speed records like the hypercar it is based on