Baume & Mercier Hampton Hommage à Pierre Soulages

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 30-03-2022

în: Watches

Procesul de miniaturizare a unei picturi existente pentru a se potrivi cu limitele unui ceas este o formă de artă în sine, cu pictori în miniatură pricepuți recreând lucrări clasice de la artiști, de la Vermeer la Hokusai, în culori vii și detalii precise. În cea mai mare parte, această tendință de pictură miniaturizată a evitat expresiile mai minimaliste ale artei moderne, dar pentru cea mai recentă lansare Baume & Mercier, compania elvețiană își propune să surprindă stilul complet negru al artistului abstract francez Pierre Soulages. Seria de pictură de lungă durată a lui Soulages „Outrenoir”, care a început în 1989, a avut o mare influență în crearea aspectului abstracționismului monocrom contemporan. Noua ediție limitată Baume & Mercier Hampton Hommage à Pierre Soulages oferă o interpretare mai întunecată și mai capricioasă a tendinței ceasurilor de pictură miniaturizată, cu suficientă putere vizuală și carismă pentru a capta și fanii non-Soulages.

Baume & Mercier Hampton Hommage à Pierre Soulages

Carcasa din oțel inoxidabil Baume & Mercier Hampton Hommage à Pierre Soulages urmează profilul carcasei dreptunghiulare standard Hampton, măsurând la 31 mm lățime și 48,1 mm lungime. Acest ceas este unul mai îndrăzneț, pătrat pe designul clasic al carcasei rezervorului, cu umeri lați și părți laterale verticale ale carcasei bine definite. În timp ce acest stil se încadrează de obicei ferm în teritoriul tradițional al ceasurilor de ocazie, utilizarea de către Baume & Mercier a unui finisaj DLC negru mat sablat conferă acestui profil familiar un avantaj mai tineresc și mai agresiv în imagini. Deși finisajul mat întunecat și geometria simplă se potrivesc atât inspirației monocrome, cât și mențin concentrarea vizuală direct pe cadran, marca echipează această carcasă cu un fond de afișaj din safir pentru un sentiment mai mare de spectacol. Deși acest design în stil tanc este departe de teritoriul tradițional al ceasurilor sport, rezistența la apă de 50 de metri al lui Hampton Hommage à Pierre Soulagesrămâne dezamăgitor.

 

Baume & Mercier Hampton Hommage à Pierre Soulages

Pentru a păstra spiritul seriei „Outrenoir”, pline de capriciu și minimale ale lui Soulages, la o scară mai mică, cadranul Baume & Mercier Hampton Hommage à Pierre Soulages folosește un proces de finisare extrem de complex. În afară de paleta de culori neagră, una dintre trăsăturile definitorii ale seriei „Outrenoir”, este utilizarea de tușe ample și exagerate. Baume & Mercier traduce această suprafață texturată la scara unui cadran de ceas nu printr-o metodă tradițională precum gravarea sau ștanțarea, ci un proces de înaltă tehnologie în mai multe etape care începe cu un prototip imprimat 3D în ceară. De acolo, cadranul semifabricat din alamă este prelucrat prin laser pentru a emula crestele de perie ale prototipului, apoi șlefuit cu piatră Candia pentru a crea un efect mat inegal. Culoarea neagră în sine este aplicată prin electroliză și apoi etanșată cu un strat de 10 microni de lac transparent semimat.

Baume & Mercier Hampton Hommage à Pierre Soulages

Cu o interpretare întunecată și elegantă a reperelor de ceasuri clasice în stil tank, asociate cu un cadran pictat în miniatură intrigant, ediția limitată Baume & Mercier Hampton Hommage à Pierre Soulages injectează tendința ceasurilor pictate în miniatură cu un caracter ultramodern captivant. Vor fi realizate doar 102 exemple de Baume & Mercier Hampton Hommage à Pierre Soulages, iar ceasul este disponibil acum prin dealerii autorizați. Prețul recomandat de producător pentru Baume & Mercier Hampton Hommage à Pierre Soulages se ridică la 5.200 CHF.