Audemars Piguet Royal Oak Selfwinding Flying Tourbillon Openworked

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 14-02-2022

în: Watches

Între cele două noi versiuni ale Royal Oak Jumbo și modelul de față, l-am ales pe acesta, iar criteriul principal a fost exclusivitatea acestuia. Prețul este „la cerere” iar disponibilitatea nu este confirmată oficial, adică va trebui să îl comandați și apoi să aflați cât aveți de așteptat până la livrare. Oricum, trebuie să vă așteptați la o sumă cu 6 cifre, doar vorbim de un tourbillon, „openworked”, semnat Audemars Piguet. Trebuie să menționăm în primul rând că este primul ceas cu tourbillon din istoria brandului de acest tip, care oferă o vedere la mecanism. Este un model aniversar, până la urmă, având în vedere că această colecție, Royal Oak, a debutat cu 50 de ani în urmă. Pentru cei care apreciază o filă de istorie orologeră, primul flying tourbillon din colecția Royal Oak a apărut în 202o. De data aceasta, avem de a face cu o versiune superioară, cu cadran scheletonizat. A dispărut astfel cadranul cu frumosul model Tapisserie, dar hei, arta cere sacrificii iar cei care îl preferă îl pot obține în continuare, este doar o chestiune de gusturi. Prin eliminarea cadranului propriu-zis, Manufactura expune noul calibru 2972, o variantă scheletonizată a calibrului 2950, care a debutat în 2019 cu modelul Code 11:59.

Audemars Piguet Royal Oak Selfwinding Flying Tourbillon Openworked

Acesta este un ceas legat de cea de-a 50-a aniversare a Royal Oak, așa că există o mulțime de istorie în joc aici. Audemars Piguet a introdus, de fapt, primul ceas de mână cu tourbillon cu bobina automată din lume încă din 1986, iar primul tourbillon care s-a alăturat gamei Royal Oak a avut loc în urmă cu exact 25 de ani, în 1997. Primul tourbillon ajurat (openworked) a venit rapid, în 1999, iar primul tourbillonul volant a debutat la Audemars Piguet într-un ceas concept – Royal Oak din 2018. Tourbillonul volant a stat, de asemenea, în centrul ceasului de supererou preferat al tuturor, eroul Marvel din 2021, Royal Oak Concept Black Panther.

Audemars Piguet Royal Oak Selfwinding Flying Tourbillon OpenworkedEste suficient să spunem că noul Royal Oak Selfwinding Flying Tourbillon Openworked are multe de oferit. Și nici măcar nu am menționat carcasa de-a dreptul frumoasă, realizată din oțel inoxidabil, cu dimensiunile 41 mm × 10,6 mm. Pentru cunoscători: ce alt metal ar folosi Audemars Piguet pentru ziua cea mare a Royal Oak?