Valentino lansează două modele de adidași fabricate din materiale reciclate

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 20-01-2022

în: Fashion

Valentino

În luna mai anul trecut, Valentino a anunțat că plănuiește să renunțe la articolele din blană naturală în 2022. Cu toate acestea, se pare că acesta nu a fost singurul stimulent ecologic pe care casa de modă italiană îl pregătea.

Valentino tocmai a lansat versiuni reinterpretate ale adidașilor săi Open și Rockstud Untitled, care sunt parțial confecționați din materiale reciclate și pe bază de plante. Ca parte a noului său proiect „Open for a Change”, kick-urile prezintă partea superioară și benzi laterale din vâscoză și poliuretan din polioli derivați din porumb ca alternativă la piele.

Șireturile fiecărui model sunt realizate din poliester reciclat și au tălpi din cauciuc parțial reciclat. În plus, fanii articolelor de încălțăminte marca Valentino vor descoperi că ambele modele sunt îmbrăcate în versiuni de nailon reciclat ale accesoriului.

Valentino

Adidașii Open pentru bărbați au benzii laterale în culorile verde și negru, dar există și o versiune fără dungi pentru cei care preferă un aspect mai mono. Deși aceste trei modele afișează doar știfturi albe de-a lungul călcâiului încălțămintei, ediția Rockstud se potrivește cu o varietate de știfturi colorate. Ambalajul lui Valentino este complet reciclat din bumbac și hârtie, hârtia provenind din păduri gestionate durabil.

Cele două modele reinterpretate au debutat în timpul Săptămânii Modei de la Paris în octombrie anul trecut. Acum sunt disponibile în magazinele Valentino din întreaga lume și online. Adidașii Valentino Garavani Open for a Change costă 690 de dolari pentru edițiile Open și 850 de dolari pentru cele Rockstud Untitled.

Energy Expo 10-13 octombrie