Maestrul Hiram Orchestra susține concertul „Cafe-Concert si operetă , muzica iubirii”

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 30-01-2023

în: News

Maestrul Hiram Orchestra

Maestrul Hiram Orchestra din Bucuresti, va sustine concertul „Cafe-Concert si operetă , muzica iubirii” pe data de 19 februarie 2023 în Sala Teatrului Național de Operetă și Musical ”Ion Dacian”. Concertul susținut de MH Orchestra, singura orchestră de salon din România, va începe la ora 19.00 și va avea ca invitați pe soprana Oana Șerban și tenorul Florin Budnaru.

La inițiativa G-ral Bartolomeu Constantin Savoiu, Radu Petrovici, fondatorul Orchestrei Maestrul Hiram, a înființat Asociația Maestrul Hiram pentru a promova muzica de calitate. Maestrul Hiram Orchestra redeschide o frumoasă filă din istoria muzicii în atenţia publicului prin intermediul concertul „Cafe-Concert si operetă , muzica iubirii” din data de 19 februarie în Sala Teatrului National de Opereta și Musical ”Ion Dacian”. Concertul susținut de MH Orchestra, singura orchestră de salon din România, va începe la ora 19.00. Îndrăgitele piese de cafe-concert, valsuri, polci și arii din operete celebre, dar şi pasaje de referinţă din musicaluri de mare succes, vor fi prezentate publicului în reorchestrații specifice orchestrei de salon.

Maestrul Hiram Orchestra

Radu Petrovici producătorul si fondatorul orchestrei, detaliază: ”Am optat pentru tematică şi repertoriu diferit, pentru a pune în lumină versatilitatea muzicii de salon şi pentru a oferi spectatorilor o incursiune cât mai amplă în acest univers muzical fascinantFie că vorbim de uverturi de Richard Wagner, arii din opere și operete, valsuri sau polci, toate converg către un act performativ succint, cu atât mai ușor de recepționat, prin însăși structura sa.”

Un proiect care vrea să aducă în lumină ambientul muzicii de salon și pe scenele din România. Muzica clasică orchestrată pentru formațiile muzicale de salon, au adus un plus aerului aristocrat din sălile de bal și saloane, unde a atins apogeul popularității în Europa secolului 19.

Cu o experienţă scenică vastă, Maestrul Hiram Orchestra este singura orchestră de salon profesionistă din țară care respectă etalonul ce se regăsea în saloane civile și sălile de bal între anii 1880 – 1950. Formula ce va performa în cadrul „Cafe-Concert și operetă , muzica iubirii” va include 15 tineri muzicieni profesioniști, majoritatea deja colaboratori ai unor importante instituții de cultură din țară.

Biletele pot fi achiziționate online.