La Rambla Cocina Española – cu un pas mai aproape de Spania

Scris de Luxury
Publicat la data de: 19-01-2015

în:

La Rambla Cocina Española

Despre frumusețea și bogăția culturii spaniole se pot scrie cărți întregi, iar fiecare contact cu gastronomia acestei zone vă aduce mai aproape de aromele supreme. La Rambla Tienda Gourmet nu este doar un simplu restaurant, ci spune o poveste în care pasiunea pentru aromele mediteraneene se îmbină cu arhitectura deosebită și oamenii calzi și primitori.

Situat pe o străduță la un pas de Piața Victoriei, restaurantul La Rambla te impresionează încă de la prima privire – o clădire impunătoare cu aer mediteranean îți dă senzația că ai ajuns deja în Barcelona. Restaurantul este denumit după faimoasa stradă din centrul Barcelonei, iar La Rambla Tienda Gourmet aduce specialitățile Peninsulei Iberice într-un cadru de poveste.

Într-unul dintre saloanele de la etaj am fost întâmpinați de atmosfera caldă și primitoare, cu muzică lentă pe fundal – cadrul perfect unde te poți relaxa după o zi obositoare la birou. Alături de un pahar de Sangria veritabilă, cu bucăți de fructe macerate în vin, se aștern povești și zâmbete. De undeva din bucătărie se simte un miros apetisant de paella, iar în scurt timp suntem serviți cu unul dintre cele mai bune preparate ale restaurantului – paella cu fructe de mare. Printre cele mai delicioase rețete se numără și calamarii în stil andaluz, vongole în sos pil-pil, creveți în sos de usturoi sau bulgărași de cod în sos Bechamel. Noi am mai încercat și paella Valenciana, cu caracatiță și cod, dar și paella neagră în cerneală de sepie cu morcilla și ceapă caramelizată, care nu s-au lăsat nici ele mai prejos de așteptări. În încheiere am servit un desert tradițional spaniol, care ne-a delectat simțurile și ne-a îndulcit deopotrivă. Am aflat că putem încerca și peste 30 de tipuri de vin spaniol, dintre care merită amintite aromatele La Rioja, Tierra de Castilla și Ribera del Duero.

Pentru a fi cu un pas mai aproape de savoarea preparatelor specific spaniole, La Rambla Tienda Gourmet vă așteaptă în centrul Bucureștiului, pe strada Grigore Alexandrescu, nr. 8. Veți descoperi o parte din Barcelona, cu a ei savoare culinară inconfundabilă, într-un cadru elegant cu un ambient rafinat.

_MG_0529

_MG_0558

_MG_0098

_MG_0087

_MG_0578

_MG_1583

_MG_0189

_MG_0609

_MG_5830web