Max Mara: colecția SPORTMAX SS20

Scris de Ruxandra Tudor
Publicat la data de: 13-01-2020

în: Fashion

Brandul Max Mara a prezentat colecția SPORTMAX SS20, un adevărat regal pentru cei care preferă o zonă fashion spectaculoasă și relaxată, cu accente fine și curajoase, potrivită pentru cele mai dinamice zile. Intrăm în mood-ul verii 2020 cu o doză binevenită de optimism romantic, sofisticat și intens. Redescoperim libertatea cu un stil plin de prospețime solară, construit pe acorduri imponderabile și volatile cu imprimeuri delicate, accente puternice și bogate care au inspirat întotdeauna colecțiile SPORTMAX.

 

Un mood neoromantic

Colecția SPORTMAX SS20 începe cu o călătorie liberă inspirată de alunecarea unui vas cu pânze. Opera artistului Daniel Wurtzel inspiră un sentiment de libertate și lejeritate, ca și cum gravitația ar dispărea. Acesta este cunoscut pentru instalațiile sale kinetice de mare anvergură, lucrări care subliniază ideea că armonia deplină între corp și minte este cea care naște cu adevărat libertatea individuală. Colecția este un mix puternic între feminitatea neoromantică și interpretarea tiparelor clasice care au făcut întotdeauna parte din ADN-ul liniei SPORTMAX. Codul estetic abordat pune accentul pe țesături fluide, dinamice și feminine.

Atitudine și personalitate

Colecția se joacă cu contrastele dintre liniile precise ale tiparelor de croitorie și fluiditatea delicată a bluzelor și a rochiilor imprimate în nuanțe pastelate, parcă ușor decolorate de razele soarelui. Rochiile fluide au personalitate și atitudine prin siluetele care se desenează distinct și se accentuează prin volume contrastante și transparențe curajoase. Pentru a sublinia și sublima feminitatea, SPORTMAX SS20 folosește efectul dinamic al drapajelor care funcționează perfect pentru rochiile tip caftan și cele tip cămașă ale colecției. Acestea sunt completate în ținute cu poncho-uri și topuri tricotate. Costumele vin în culori feminine și țesături moi, în timp ce pantalonii și fustele sunt scoase în evidență de cămăși și bluze bufante sau accesorizate cu lanțuri și detalii cu bandă din piele. Imprimeurile florale sunt puse într-o paletă de culori plăcute, blânde, evidențiate de strălucirea materialelor.

Materiale suprapuse

Colecția include piese din bumbac, jerse și georgette cauciucat, mătase și piele. Acest mix care aduce în ținute texturi variate și materiale contrastante intrigă și atrage. Pielea completează cămășile fluide și ușoare, cu gât înalt și manșete maiestuoase. Fustele și vestele sunt realizate dintr-o țesătură unică, din piele împletită, care creează o grafică sofisticată, finisată cu franjuri spectaculoase din piele.

Accesorii futuriste

O colecție cu un design atât de proaspăt și de avangardist nu putea fi completată altfel decât cu accesorii pe măsură. Sandalele îmbracă elegant gleznele, într-un joc superb care forțează limitele pielii. Pantofii sport au un aspect futurist și ne duc cu gândul la echipamentul sport de performanță. O completare simpatică o aduc șepcile sport cu aspect șic feminin, gențile sac și ochelarii de soare cu forme inedite.

Culorile colecției

Avem o paletă cromatică atât de plăcută și de delicată, încât ochiul este pur și simplu răsfățat de nuanțele pale care merg de la alb la tonuri deschise de bleu, gri, roz prăfuit și verde marin. Profunzimea cromatică este asigurată de nuanțele intense de albastru și indigo.