Girard-Perregaux Laureato Chronograph Aston Martin Edition

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 22-01-2022

în: Watches

Parteneriatul a fost dezvăluit pentru prima dată la începutul anului 2021 și, într-adevăr, prietenia autentică formată între Girard-Perregaux și Aston Martin a dus la crearea unui nou ceas, Laureato Chronograph Aston Martin Edition. Stilul său se joacă cu măiestrie cu forme, texturi și lumină, adaptate celor care apreciază luxul și performanța. Colectiv, cele două companii au peste 330 de ani de know-how acumulat, lucru care este evident atunci când evaluăm creațiile ambelor firme. Cu toate acestea, în timp ce își respectă moștenirea, ei împărtășesc o viziune hotărâtă asupra viitorului.

Girard-Perregaux Laureato Chronograph Aston Martin Edition

Patrick Pruniaux, CEO al Girard-Perregaux, a declarat: „Manufactura noastră are o lungă istorie de colaborări, începând cu fondatorul nostru Jean-François Bautte, care a reunit diferiți „établisseurs” sub un singur acoperiș, creând efectiv una dintre primele manufacturi așa cum o știm astăzi. Nu numai că parteneriatul nostru cu Aston Martin a dat acum două ceasuri excepționale, ci este într-adevăr o întâlnire a minților și marchează începuturile unei adevărate prietenii între ambele mărci și echipele noastre. Ediția Laureato Chronograph Aston Martin este o dovadă a acestei înțelegeri reciproce și a filozofiei comune.”

Girard-Perregaux Laureato Chronograph Aston Martin EditionMarek Reichman, vicepreședinte executiv și director de creație Aston Martin, a adăugat: „Pe măsură ce Aston Martin și Girard-Perregaux își consolidează parteneriatul, același lucru se întâmplă și cu etosul nostru comun pentru design, orientat către luxul discret. Dovezile acestuia continuă să apară prin accente subtile pe tot parcursul ceasului, de exemplu în indicatoarele pentru ore și minute, care au fost concepute în mod intenționat pentru a evoca și sugera aspecte de mașini de curse, evitând materialele străine, pentru a oferi performanțe superioare. De asemenea, indicatorul central al secundelor cronografului are o contragreutate care seamănă cu striațiile laterale văzute pentru prima dată pe modelul 195 8 Aston Martin DB4.”

Girard-Perregaux Laureato Chronograph Aston Martin Edition

Celebrul Aston Martin Green

La începutul anilor 1900, mașinilor de curse le-au fost atribuite diferite culori, pentru a distinge diferitele naționalități ale echipelor. Drept urmare, mașinile franceze au fostprezentate în albastru, mașinile italiene erau de un roșu celebru, mașinile belgiene erau galbene, mașinile germane erau argintii, iar mașinile britanice erau îmbrăcate în tradiționalul British Racing Green. Ca marcă britanică, Aston Martin a adoptat verdele drept culoare de curse, cel mai faimos exemplu fiind Aston Martin DBR1 care a câștigat Cursa de 24 de ore de la Le Mans, în 1959. De la acea mașină până la mașina modernă de Formula 1, culoarea de curse pentru Aston Martin a rămas verdele tipic britanic. Cadranul noului ceas Laureato Chronograph Aston Martin Edition este completat de nuanța ce este acum cunoscută sub numele de „Aston Martin Green”.

Girard-Perregaux Laureato Chronograph Aston Martin Edition

Laureato Chronograph Aston Martin Edition este cea mai recentă creație a lui Girard-Perregaux, realizată în colaborare cu Aston Martin Lagonda și lansată la sfîrșitul lunii octombrie. Cadranul său este acoperit cu o aplicare încântătoare a ceea ce este acum cunoscut sub numele de „Aston Martin Green”, realizată prin aplicarea minuțioasă a vopselei de douăzeci și unu de ori pe cadran, formând ca rezultat șapte straturi distincte de vopsea. Influențele auto cuprind și hașura încrucișată, un model asemănător unui diamant, văzut pentru prima dată cu logo-ul „AM” al producătorului de automobile (1921 – 1926). Acest motiv a fost inspirat și de scaunele matlasate găsite în numeroasele mașini sport de înaltă performanță ale mărcii britanice.

Girard-Perregaux Laureato Chronograph Aston Martin EditionTrei contoare împodobesc cadranul, două registre de cronograf și un afișaj mic pentru secunde. Fiecare contor are un indicator parțial ajurat, perpetuând designul indicatoarleor pentru ore și minute. Secțiunea centrală a fiecărui contor este în formă demelc. Un afișaj al datei este poziționat la 04:30, completând inventarul de funcții.

Girard-Perregaux Laureato Chronograph Aston Martin EditionAvând un bezel de formă octogonală, profilul acestui model onorează emblematicul model Laureato al mărcii de ceasuri din anul 1975. Susținând filozofia de design a lui Girard-Perregaux, carcasa se joacă cu măiestrie prin intermediul diferitelor forme. Mai mult, numeroasele curbe, fațete și linii, împreună cu marginile satinate și lustruite, colaborează în mod armonios la rezultatul final, oferind un joc minunat cu lumina.

Girard-Perregaux Laureato Chronograph Aston Martin Edition

Un geam din cristal safir, poziționat în spatele ceasului, permite vederea mecanismului automat de Manufactură, calibrul GP03300-0141, marcând pentru prima dată când un cronograf Laureato are un capac transparent. Aceast mecanism, bazat pe apreciatul Calibru GP03300, este ornat cu Côtes de Genève, atât în ​​formă circulară, cât și în formă dreaptă, componente lustruite, șuruburi albastre tratate termic și perlaj. Mecanismul poartă și emblema vulturului, ceea ce înseamnă că este un mecanism propriu, de Manufactură.

Ceasul este găzduit într-o carcasă din oțel inoxidabil 904L, cu un diametru de 42 milimetri. Acest grad special de oțel este mai puțin comun decât 316L și este mai costisitor iar beneficiile includ rezistență superioară la coroziune, rezistență îmbunătățită la zgârieturi și un aspect mult mai luminos și luxos. Utilizarea oțelului inoxidabil 904L se extinde la brățara ceasului, îmbogățită cu un finisaj satinat și cu urme de șlefuire speciale, ca ale unei perii.

Girard-Perregaux Laureato Chronograph Aston Martin Edition

Atunci când evaluăm arhitectura lui Laureato Chronograph Aston Martin Edition, profilul său cuprinde diferite forme, finisaje și nuanțe. Designul său oferă funcționalitate și frumusețe. În plus, celebrează trecutul în timp ce îmbrățișează viitorul. Această abordare rezonează cu ambele companii, întărind rațiunea alianței continue dintre cele două mărci prestigioase.

Girard-Perregaux Laureato Chronograph Aston Martin edition, o ediție limitată la 188 de piese, este disponibil imediat în toată lumea la toți distribuitorii autorizați Girard-Perregaux. În România, ceasurile mărcii Girard-Perregaux sunt disponibile prin intermediul Orologeriei Galt Enescu.Girard-Perregaux Laureato Chronograph Aston Martin Edition Girard-Perregaux Laureato Chronograph Aston Martin Edition