Panerai Luminor Marina Quaranta Collection

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 03-03-2022

în: Watches

A existat o vreme când Panerai putea avea foarte natural motto-ul: mărimea contează. De la Sylvester Stallone la Jason Stratham, carcasele supra-dimensionate, o caracteristică a mărcii, erau cele mai recognoscibile pe marele sau micul ecran. Trendurile însă evoluează. Versatilitatea și ergonomia într-o varietate de mărimi și gusturi ale încheieturii mâinii au devenit o forță motrice în extinderile liniei de produse ale ceasornicarilor de lux în ultimii ani, manifestându-se în versiuni reduse ale unor modele tradiționale mari (lansarea de către IWC a unui model 43- versiunea mm a ceasului de Big Pilot; Navitimer Breitling de 41 mm și așa mai departe). Panerai, o marcă de ceasuri puternic asociată cu ceasurile foarte mari, se alătură petrecerii cu lansarea Luminor Marina Quaranta — cu diametrul de 40 mm, cea mai mică iterație depână acum a modelului și, probabil, destinată să fie cea mai atrăgătoare pentru marele public.

Panerai Luminor Marina Quaranta CollectionSeria Quaranta (în italiană înseamnă „Patruzeci”), va înlocui versiunile de 42 mm ale ceasurilor din colecția Luminor Marina, care reprezentau anterior cea mai mică opțiune de carcasă și reînvie o dimensiune care făcuse cândva parte din istoria modelului. Versiunile mai mari de 44 mm ale Luminor Marina vor rămâne, probabil, „navele” emblematice ale colecției. În afară de dimensiunile reduse, modelele Quaranta posedă toate caracteristicile care identifică Luminor Marina, inclusiv carcasa familiară în formă de pernă, cu rama lustruită și suprafețe periate, cadranul tip sandwich și dispozitivul patentat de protecție a coroanei, cu blocare de siguranță pe partea dreaptă a carcasei.

Panerai Luminor Marina Quaranta CollectionNoua serie se lansează cu trei selecții de cadran, toate în carcasă din oțel inoxidabil de 40 mm, livrate cu două curele coordonate în culori, una din piele de vițel, cealaltă din aligator: cadran alb mat cu aligator negru și vițel maro intens; cadran negru mat cu aligator negru și vițel negru și cadran albastru cu model de raze solare cu aligator bleumarin și vițel maro „tutun”. Toate curelele sunt echipate cu sistemul patentat Quick Release de la Panerai, pentru schimbarea cu ușurință, fără unelte. Prețul pentru oricare dintre cele 3 versiuni este de 6900 Euro.

Energy Expo 10-13 octombrie