Canali Fall-Winter 2020

Scris de Luxury
Publicat la data de: 16-01-2021

în: Fashion

Canali a găzduit premiera colecției toamnă-iarnă 2020 la Cinema Odeon din Florenţa. Valorile emblematice ale mărcii sunt expertiza sartorială, inovația și atenția la detalii, în timp ce arhitectura colecției se bazează pe trei piloni distincți, dar complementari: Black Edition, Exclusive și Canali 1934.

Formal și casual sunt stilurile care susțin fiecare segment al colecției. Canali propune o selecție de piese casual, îmbrăcăminte sport și accesorii, întruchipând un stil personal pentru fiecare scenă a vieții.

Spectatorul are astfel ocazia să exploreze un univers bogat și fascinant de articole vestimentare pentru bărbați, unde conștiința și identitatea sunt factori-cheie atunci când vorbim despre stil. Distincția tradițională între formal și casual este realizată prin trei propuneri de lifestyle, care înfățișează povestea multifațetată a bărbatului modern.

Black Edition este inspirată de o viață urbană, dinamică, manifestată prin articole de îmbrăcăminte versatile și extrem de funcționale. Vorbim despre haine de exterior cu buzunare, articole cu straturi detașabile și jachete puffer supradimensionate. Selecția include, de asemenea, piese hibrid, cum ar fi o maxi-parka cu un rucsac integrat și veste cu mai multe buzunare, inspirate de echipamentele utilitare. Elementele stilistice distincte sunt concepute cu amestecuri de țesături tehnice și naturale. Ca rezultat, avem îmbrăcăminte din poli-material, care mizează pe un mix de texturi și pe un joc cromatic de verde lime, gri cărbune și negru. 

Elementele de cauciuc și cusăturile termosudate, tricoturile, cămășile și piesele realizate cu o construcție ergonomică concepută pentru a urmări mișcările corpului și pentru a defini silueta sunt punctele forte ale ținutelor practice, unde stilul și performanța se îmbină perfect. Această potrivire dinamică se traduce și la nivelul costumelor, care realizează o sinteză între inovație și expertiza sartorială a casei Canali. Acestea sunt confecționate din lână elastică combinată cu o nouă formă de pânză redată într-un material tehnic, care creează un aspect suplu și sporește performanța îmbrăcămintei. 

Exclusive reprezintă expresia supremă a eleganței italiene afișate în detalii, materiale și tehnici sofisticate. Piesele vestimentare introduc elemente stilistice din cea mai înaltă tradiție sartorială – blazerele vin cu revere late și butoniere brodate manual cu fir de mătase. Pantalonii vin cu talie înaltă, mai largi pe șolduri, și cu betelie lată cu cataramă laterală. Fiecare detaliu este menit să confere rafinament ținutei și să exprime personalitatea purtătorului. 

Designul este compus din linii curate, care permit o construcție mai ușoară și pun accent pe calitatea și fluiditatea țesăturilor ce prezintă o moliciune și o strălucire unice. Mărturie ar fi haina de mătase și jacheta bomber, dar și capele supradimensionate din cașmir. Pielea și blana sunt mixate prin procese rafinate cu fire prețioase care urmează o paletă de culori bazată pe tonuri sofisticate de crem, gri perlat sau alb cu accente de maro închis.

Canali 1934 vine cu grația alegerilor stilistice precise și judicioase de albastru, gri și bordo. Linia reinterpretează veșmintele iconice din garderoba masculină și modelele tradiționale ale moștenirii sartoriale a Casei, cum ar fi Damier, Prince of Wales și Birdseye. Efectul sclipitor și glazurat al flanelelor de lână, bouclé-urilor
din lână-mătase și amestecurilor de lână cu cașmir aduce un plus de charismă pieselor vestimentare. Tipica haină de iarnă camel este disponibilă la un singur rând de nasturi, cu buzunare late aplicate, sau la două rânduri, cu revere late. Blazerele sunt concepute pentru confort dinamic, atât în ceea ce privește piesele croite clasic – deconstruite cu compoziții ușoare –, cât și echivalentul lor din jerse de lână. 

O secțiune a colecției este dedicată revenirii impermeabilului, o piesă iconică a stilului masculin. Un omagiu adus originilor companiei Canali, care și-a început activitatea în 1934 cu producția acestor articole de îmbrăcăminte. Sunt propuse trei noi modele, care combină elemente clasice și detalii contemporane: un trench dintr-o țesătură luminoasă cu inserții din piele, o haină din gabardină de bumbac cu interior căptușit detașabil și o haină de iarnă cu detalii din catifea.

Galerie Foto

Energy Expo 10-13 octombrie