Airbus și Aston Martin au lansat un elicopter exclusivist în Alpii Francezi

Scris de Luxury
Publicat la data de: 07-01-2020

în: Aviație

ACH130 Aston Martin Edition este primul elicopter rezultat din parteneriatul recent semnat de producătorul auto de lux Aston Martin Lagonda și gigantul aeronautic Airbus Corporate Helicopters.

Elicopterul stilizat a fost lansat în stațiunea Courchevel din Alpii Francezi. Cumpărătorii noului model pot alege între patru variante de design interior și exterior gândite de Aston Martin care fac trimitere la experiența conducerii unui bolid de lux.

Echipele celor două companii au lucrat mai bine de un an pentru realizarea modelului ACH130. Elementele de design Aston Martin sunt vizibile în fiecare colț al elicopterului, inclusiv pe elementele din piele de lux. Producătorul auto a realizat și paleta de culori pentru exteriorul și interiorul elicopterului, selectate dintre cele care se găsesc pe modelel Aston Martin.

„Avem propriul nostru set de principii de proiectare auto, dar în ultimii ani am învățat cum să ne aplicăm principiile în alte domenii de proiectare, cum ar fi arhitectură, motocicletele și acum elicoptere. Această primă aplicare a practicilor noastre de proiectare la un elicopter a ridicat o serie de provocări interesante, dar ne-a plăcut să le ducem la capăt”, a spus Marek Reichman, vice president și chief creative office al Aston Martin.

Elicopterul este dedicat proprietarilor care vor să piloteze singuri aparatul de zbor, adaugă și Frederic Lemos, head of Airbus Corporate Helicopters.

Livrările noului model vor începe în primul trimestru din 2020.