„Time for Speed” – cadoul ideal pentru iubitorii de mașini și bijuterii

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 13-12-2022

în: News

Time for Speed

După colaborarea de anul trecut cu brandul de îmbrăcăminte stradală Supreme, Tiffany & Co. s-a autodepășit din nou. Pentru sezonul de cadouri din acest an, bijutierul de lux a decis să fuzioneze lumea mașinilor și a ceasornicăriei prin lansarea „Time for Speed”, un ceas care a fost inspirat de mașinile de curse din anii 1950.

Un suvenir artizanal care prezintă talentul bijutierului, Time for Speed aduce un omagiu istoriei îndelungate a lui Tiffany de a produce trofee pentru mașini și prima fiind Cupa Vanderbilt din 1904. Înaintând rapid până în 2022, Tiffany și-a dezvăluit al treilea trofeu de curse în peste un secol : Marele Premiu de Formula 1 din Miami.

Time for Speed

Ceasul în formă de mașină are un corp din aluminiu albastru Tiffany și anvelope din cauciuc rezistente la uzură, cu spițe și jante din oțel inoxidabil. Expertiza Tiffany în ceasuri și pietre prețioase se află în centrul atenției, deoarece diamantele rotunde strălucitoare cu o greutate totală de 19,53 carate sunt așezate manual pe ceas. Acestea decorează rama ceasului și placa de gravură într-un decor pavé.

Pe partea stângă a ceasului se află o deschidere din oțel inoxidabil unde potențialul proprietar poate citi ora. În partea din față, monograma clasică a lui Tiffany poate fi văzută pe grilă, în timp ce numărul cinci este pictat deasupra mașinii, care face referire la emblematicul flagship al bijutierului de pe Fifth Avenue din New York.

Time for Speed

Ora poate fi setată prin rotirea volanului cu trei spițe în sens invers acelor de ceasornic și mișcarea acestuia este înfășurată trăgând mașina înapoi pe o suprafață plană. Se poate observa mecanismul de evacuare și roata de echilibru pe scaunul șoferului.

Există două versiuni ale Time for Speed: una cu diamante și alta fără. Prima variantă este disponibilă în ediție limitată la prețul de 215.000 de dolari, în timp ce a doua variantă este disponibilă la prețul de 40.000 de dolari. Una dintre aceste iterații exclusive va fi disponibilă numai în Japonia.

Energy Expo 10-13 octombrie