Stejarii Country Club – Locația ideală pentru Marius Copil

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 16-12-2018

în: Lifestyle

„Luxul îți oferă calitate în primul rând, dar și un confort special”

Jucătorul profesionist de tenis născut la Arad, aflat între primii 80 de jucători ai lumii în clasamentul ATP, este unul dintre sportivii care reprezintă și se bucură de serviciile oferite de Stejarii Country Club, un loc unde găsește concentrate toate ingredientele unui campion veritabil, de la sala de antrenament, la terenul de golf sau restaurantul de tip gourmet. Am petrecut o după-amiază încântătoare alături de Marius Copil la Stejarii Country Club, un loc cu adevărat paradiziac pentru București.

Care este prima amintire cu racheta de tenis în mână?
Îmi aduc aminte că mergeam la baza UTA din Arad care este pe malul Mureșului și mă uitam la fratele meu mai mare cum juca cu tata. Ei îmi spuneau mereu să încerc să joc și eu tenis. Am avut la acea vreme niște încercări timide. Îmi plăcea doar să servesc și să dau smash-uri. Ceea ce mă urmărește și acum! (râde – n.red.)

Care a fost cel mai greu moment în cariera sportivă?
Cred că primii ani de la profesioniști au fost cei mai grei. Nu stăteam prea bine cu banii, voiam să mă susțin singur din câștigurile mele și îmi era foarte greu. Paradoxul în tenis este că în acei ani toți jucătorii au cheltuieli foarte mari, premiile sunt foarte mici și nu ți se plătește nimic. Pe măsură ce ajungi să joci la turnee care oferă premii mari, atunci ți se plătește și cazarea și scad și cheltuielile. Dar depinde de fiecare jucător cum gestionează fiecare perioadă.

Momentul cel mai fericit de până acum, în carieră?
Când am intrat în primii 100 la Madrid a fost un sentiment incredibil. Pentru că veneam după un „wild card” oferit de domnul Țiriac la acel turneu, am avut un tur foarte greu împotriva lui Garcia-Lopez, favoritul publicului local. Am reușit să câștig, iar după meci am simțit o împlinire. Ziua următoare am jucat cu Andy Murray, numărul 1 la acea vreme, pe terenul central. Îmi doresc din tot sufletul să mai am ocazia de a simți ce am simțit atunci și când voi intra în primii 50 de jucători ai lumii.

Care sunt planurile profesionale ale jucătorului Marius Copil?
Vreau să îmi îmbunătățesc tot. Întotdeauna e loc de mai bine. Chiar și când ești numărul 1 mondial. Uitați-vă la Federer, Nadal sau Djokovic, ei mereu își îmbunătățesc loviturile și jocul. La fel îmi doresc și eu, de la lovituri, la încrederea în mine, iar la sfârșit de carieră să fiu mândru și împăcat că am făcut tot ce a depins de mine.

Ce ți-ai dori să îmbunătățești la tine?
În tenis, ca în orice sport sau domeniu, este foarte importantă încrederea în tine. Mai ales în anumite momente, unde acest lucru face diferența. Nu aș vrea să generalizez, dar aceasta e o problemă printre sportivii români. Mi-aș dori să pot să îmbunătățesc acest aspect.

Care este turneul tău preferat? Unde îți place să mergi în vacanță?
Stockholm, Miami, Melbourne, München, New York… și simt foarte tare lipsa turneului de la București. Era ceva special pentru noi. Prefer să nu mai deschid cutia Pandorei…

Care este definiția luxului pentru tine?
Luxul îți oferă calitate în primul rând, dar și un confort special.

Dincolo de sponsorul oficial, ce branduri îți plac?
Eu mă simt foarte bine în outfit-ul meu sportiv oferit de Mizuno și îmi place mult această rachetă de la Tecnifibre. Chiar dacă nu sunt plătit să o spun, trebuie să recunosc că îmi plac: la haine – Tom Ford și Kenzo, la încălțăminte – Valentino și Louis Vuitton, la parfumuri – Clive Christian și Montale, la mașini – McLaren și BMW (conduc un BMW printr-un parteneriat), ceasul Rolex, produsele de întreținere Mario Bădescu și electronicele de la Nikon și Apple.

Cum te vezi peste zece ani sau ce ți-ai dori să faci după ce nu vei mai practica tenis de performanță?
Aș vrea să am propria mea Fundație, prin care să ajut copiii defavorizați și să susțin diferite proiecte în care cred, nu neapărat sportive. Ar putea fi și educaționale sau din domeniul sănătății. Mă văd genul antreprenor, nu e exclus să fac ceva în construcții, dar vreau să mă bucur cât mai mult și de noul meu hobby, fotografia.

Ce nu ai declarat niciodată într-un interviu, până acum?
Nu am declarat până acum pasiunea mea pentru fotografie.

Ce i-ai sfătui pe tinerii sau copiii care vor să practice tenisul?
Le sugerez să facă totul din pasiune, să-și păstreze plăcerea, să fie dedicați 100% și la fiecare antrenament să încerce să devină tot mai buni. Să fie conștienți că au ales un drum greu, dar frumos.

Care este programul zilnic al unui jucător de tenis?
Dimineața, după micul dejun, încep prin a-mi verifica corpul dacă este OK, după care încep stretching-ul. Urmează încălzirea pentru antrenamentul de tenis, tenis, pauza de masă și puțină odihnă, pregătire fizică și, după, recuperare. La sfârșit de zi îmi rămân câteva ore libere pentru mine. Când spun câteva, înseamnă vreo două, ca apoi să merg la somn, pentru că urmează o zi grea. În zilele cu meci am rutina mea, sunt concentrat încă de dimineață, după micul dejun urmează antrenamentul sau încălzirea și apoi sunt pregătit de meci.

Unde te simți cel mai bine să te antrenezi? Ce reprezintă Stejarii Country Club pentru jucătorii profesioniști din România?
Mă simt foarte bine la Stejarii. S-a creat o comunitate frumoasă aici. Pe lângă oamenii care vin și instructorii care sunt foarte prietenoși, te fac să te simți susținut și apreciat, suntem o mână de jucători care ne antrenăm acolo și foarte apropiați și cu cei care se ocupă zi de zi de club. S-a creat o familie frumoasă. Sunt anumite momente când avem nevoie de teren de tenis de hard acoperit și atunci merg la Izvorani, la baza olimpică. 

Care este jucătorul de tenis care te inspiră cel mai mult?
Rafael Nadal, pentru atitudinea lui față de tenis și pentru felul în care luptă pentru fiecare minge. Este cu adevărat o sursă de inspirație.

Care este ultimul film vizionat? Teatru?
„Apă de mină”, cu Irina Antonie, „Măscăriciul” sau „Cafeneaua”, cu Horațiu Mălăele, iar la filme – „The Usual Suspects”, cu Kevin Spacey.

Cum obișnuiești să-ți petreci timpul liber în România?
Îmi place să mă văd cu prietenii, să povestesc cu ei, să facem lucruri împreună. Asta mă încarcă mult pentru că le simt lipsa când sunt plecat. Merg la filme, merg să mănânc în oraș, ies să fac poze în natură și dacă sunt evenimente culturale sau sportive la care vreau să particip.

Care este destinația ta preferată dintre toate orașele pe care le-ai vizitat până acum?
Îmi place mult România. În primul rând România neexplorată, are niște locuri superbe. Ca orașe îmi plac Clujul, Brașovul, orașe în inima României, și îmi propun ca iarna aceasta să merg în Maramureș.

Stejarii Country Club
Str. Jandarmeriei, nr. 14, sector 1, București
Telefon: +40 744 332 155
E-mail: office@stejariicountryclub.ro
www.stejariicountryclub.ro

Foto: Aurel Șerban
Interviu realizat de: Andrei Dimulescu