Prada și Adidas anunță un parteneriat inedit

Scris de Ruxandra Tudor
Publicat la data de: 13-12-2019

în: Fashion

Parteneriatul Adidas-Prada ne-a stârnit interesul din prima clipă în care a fost anunțat. O mișcare inteligentă care urmează să aducă plus valoare ambelor branduri. Adidas va câștiga pe segmentul luxury fashion, în timp ce Prada va beneficia de introducerea unui element de confort și performanță.

Colecția se concentrează pe moștenirea și identitatea ambelor branduri pentru a construi o imagine coerentă și este unul dintre momentele așteptate cu sufletul la gură de clienții ambelor branduri. Decizia de colaborare continuă seria de parteneriate interbrand care s-au dovedit gustate de public. Colecția va fi lansată anul viitor și va avea în centru încălțămintea high-end de sailing Luna Rossa, în ediție limitată. Parteneriatul extinde implicarea Prada în universul sailing-ului, având în vedere implicarea sa în acest sport prin sponsorizarea echipei de sailing

Prada Luna Rossa, care este sub patronatul exclusiv al directorului executiv Patrizio Bertelli. Colecția Adidas-Prada va lansa două stiluri de pantofi sport. Colaborarea a fost o surpriză pentru industria modei având în vedere reticența casei Prada față de colaborări de acest tip, ceea ce dă și mai multă greutate companiei germane Adidas. În istoria Adidas nu este prima colaborare de acest gen, având în vedere colecțiile lansate în colaborare cu designeri precum Stella McCarthy, Rick Owens sau Kanye West. În comunicatul de presă Prada, s-a precizat că „brandul își propune să exploreze teritoriul moștenirii sale importante în sinergie cu tehnologia și inovația, să provoace valorile convențională prin strategii inedite.” Încălțămintea va fi „bazată pe o fuziune autentică a modei și sportului care combină stilul sport cu o abordare vizionară”.