Perfecte în formă și funcție: Soluţii de ultimă generaţie pentru baie, de la Geberit

Scris de Luxury
Publicat la data de: 18-12-2018

în: Art & Design

Nu doar celebrele ceasuri, ci întreaga filosofie de design elveţiană se bazează pe tehnologie de excepţie, funcţionare bună, rezistenţă, fiabilitate, precum şi – foarte important – pe o frumuseţe elegantă şi discretă, care nu se demodează.

Este o filosofie cu atât mai importantă pentru o companie din domeniul sanitar cum este Geberit, azi un concern internaţional, cu peste 12.000 de angajaţi şi lider de piaţă la nivel european în domeniul produselor din sectorul sanitar. Geberit, însă, nu oferă doar produse, ci şi soluţii complete pentru baie ca părţi esenţiale ale conceptului de arhitectură.

Importanţa acordată designului este exprimată şi prin sprijinul oferit de către companie culturii şi excelenţei în domeniu. Geberit sponsorizează expoziția Politics of Design (29.09.2018 – 10.03.2019), găzduită de Vitra Design Museum şi care conţine o amplă retrospectivă a lucrărilor lui Victor Papanek, unul dintre cei mai influenţi designeri ai secolului XX.

Iată câteva exemple de creaţie inovativă, integrată şi responsabilă, cât se poate de reprezentative pentru „Design meets function”, sloganul de azi al companiei.

Rezervoarele încastrate pentru WC sunt una dintre piesele de rezistenţă ale portofoliului Geberit: vorbim despre peste 50 de ani de experienţă şi peste 70 de milioane de instalări în întreaga lume. Dincolo de aspectele de igienă, soluţia de încastrare este pe departe cea mai favorabilă unui interior elegant.

Rimfree este o nouă tehnologie Geberit pentru vase de toaletă şi un salt uriaş pentru igienă şi ecologie. Prin controlul vitezei şi al direcţiei apei, spălarea se realizează pe toată suprafaţa vasului de toaletă. Se micşorează astfel cu mult consumul de apă şi se elimină tradiţionala ramă. Tehnologia Rimfree este prezentă la brandurile KOLO şi Keramag, ambele fiind în prezent în portofoliul Geberit România.

Pentru colecţiile de baie Keramag, s‑a colaborat cu designeri prestigioşi, cum ar fi celebrul Antonio Citterio.

Duşurile fără cădiţă salvează spaţiu şi fac posibile băi din ce în ce mai mici. În plus, o suprafaţă continuă creează o imagine arhitecturală unitară şi elimină pragurile, făcând astfel baia mai uşor de curăţat, dar şi de folosit, inclusiv de către persoane în vârstă sau cu dizabilităţi.

Soluţiile inovative, cum ar fi suprafeţele Setaplano (design premiat la iF Design Award 2017), rigolele de duş Geberit din seria CleanLine sau rigola Geberit cu scurgere în perete pentru duşuri, combină libertatea maximă a designului, curăţarea uşoară şi siguranţa în materie de instalare şi funcţionare. Zonele murdare ascunse dispar complet, iar soluţiile de scurgere se integrează perfect în suprafaţa băii, eliminând marginile în relief.

www.geberit.ro