Jonathan Dufour: „Am creat nouă talismane olfactive inspirate de numerologie pentru a ajuta oamenii să găsească inspirația de a face ceea ce-și doresc”

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 06-12-2023

în: Beauty

Jonathan Dufour

Jonathan Dufour, fondatorul brandului de parfumuri Spiritum Paris, este un om cald, empatic, dar și spiritual. Pasionat de numerologie, acesta și-a descoperit chemarea de a crea o colecție de talismane olfactive în cadrul unui retreat spiritual în Peru. Spiritum Paris se bazează pe înțelepciunea ancestrală pentru a transcrie limbajul secret al mirosurilor în compoziții unice concepute pentru a armoniza corpul, sufletul și spiritul. L-am cunoscut și noi pe Jonathan Dufour în cadrul evenimentului de lansare a mărcii în România, organizat de Beautik Haute Parfumerie, atunci când ne-a povestit despre inspirația ce stă la baza brandului său, despre semnificația colecției sale de parfumuri, dar și despre efectul pe care aromele îl au în viața noastră.

La începutul carierei tale ai lucrat în industria restaurantelor. Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru parfumuri?
Întotdeauna mi-au plăcut parfumurile, mirosurile. Când eram copil, mama mea avea un restaurant, iar la vârsta de 20 de ani am deschis un magazin de haine și un restaurant. Însă la scurt timp am avut parte de o experiență neplăcută. Am întâlnit pe cineva care mi-a furat 100.000 de euro, așa că am pierdut totul. După această întâmplare m-am mutat la Paris și am început să lucrez în industria parfumeriei ca manager al unui brand de parfumuri de nișă.

Povestea din spatele Spiritum este una interesantă. Poți să ne spui cum a luat naștere acest brand?
Totul a început în timpul refugiului meu spiritual din Peru. Aveam o mulțime de lucruri de vindecat și am vrut, de asemenea, să înțeleg cine sunt și ce trebuie să fac în viața mea, care este calea mea. În acea perioadă am încercat multe arome și am decis să creez nouă talismane olfactive inspirate de numerologie și de semnificația numerelor pentru a ajuta oamenii să găsească puterea și inspirația de a face ceea ce-și doresc. Mi-am dorit să împărtășesc cu lumea toate sentimentele mele și ceea ce am învățat, pentru că mulți oameni, la fel ca mine, doresc să se vindece și să facă multe lucruri, dar nu au puterea de a face totul. Și cred că cel mai bun cadou pe care ți-l poți face ție însuți este să ai încredere, să știi că totul este posibil, să spargi barierele, să te avânți pe drumul vieții.

Colecția ta de parfumuri se bazează pe numerologie. Ai fost întotdeauna pasionat de numere?
Am descoperit numerologia în timpul sesiunilor spirituale din Peru, unde am întâlnit o fată pe nume Sophie, care m-a introdus în tainele acestei științe. Cred că numerologia este o știință uimitoare care funcționează în viața noastră. Te ajută să te descoperi pe tine însuți, să îi descoperi pe ceilalți și să descoperi și viitorul, pentru că în numerologie există numărul destinului tău, dar și calendarul numerologiei, în care fiecare lună are o vibrație oferită de un număr.

Jonathan Dufour

Cum ți-a venit ideea de a crea o astfel de colecție de parfumuri?
Nu știu, a fost pur și simplu inspirația mea. Cred că parfumurile sunt menite să fie împărtășite și am vrut să ajut oamenii să se vindece la nivel spiritual prin această colecție.

Cum ai descrie colecția Numerus și care sunt notele de bază care se regăsesc în aceste parfumuri?
Inspirația mea în crearea tuturor parfumurilor a fost mirosul pe care l-am simțit în Peru; de aceea, toate parfumurile au aceeași bază care conține lemn de santal, tămâie și cedru. Fiecare parfum este diferit și reprezintă interpretarea mea în funcție de numărul destinului pe care îl reprezintă.

Numărul 1 – Solar Soul – este numărul ambiției și este un parfum pentru lideri, antreprenori, creatori.

Numărul 2 – Astral Twin – este numărul intuiției și al iubirii necondiționate și reprezintă Luna, așa că, pentru mine, acest parfum are mirosul Lunii și al intuiției. Acesta este cel mai proaspăt parfum din colecție, este pudrat, dar foarte luminos.

Numărul 3 – Wisdom Universe – reprezintă comunicarea și armonia, astfel că am folosit o infuzie de trandafir și șofran, care îi oferă o aromă lemnoasă, dar delicată.

Numărul 4 – Builder of Future – reprezintă realizarea și modul în care îți construiești viitorul, așa că am folosit paciuli, care, pentru mine, este o aromă potrivită ce îți oferă puterea necesară pentru a-ți construi viitorul. De asemenea, este un parfum dulce, pământesc și se conectează cu inima.

Numărul 5 – The Guardian Master – înseamnă libertate și protecție. Pentru crearea acestui parfum, care conține curcuma, tutun și vanilie, m-am inspirat din dragostea și protecția unui păzitor.

Numărul 6 – Carnal Spirit – este numărul frumuseții și al seducției, așa că, pentru mine, o aromă floral-fructată este o modalitate bună de a ilustra acest parfum.

Numărul 7 – Spiritual Explorer – este numărul conexiunii cu cosmosul, iar acest parfum este foarte puternic și opulent.

Numărul 8 – Mystic Warrior – are piper, caramel și chihlimbar, ceea ce explică foarte bine numărul de expansiune materială a puterii.

Numărul 9 – Final Spirit – înseamnă altruism și se traduce prin șofran și zmeură. Este un parfum foarte contrastant, cu multe ingrediente.

Shamanism are aceeași aromă pe care am simțit-o în cadrul primei mele ceremonii șamanice din Peru, așa că am vrut să creez acest parfum pentru că îmi trezește multe amintiri frumoase.

Jonathan Dufour

Cine au fost parfumierii care te-au ajutat să dezvolți parfumurile Spiritum și cum ați început să lucrați împreună?
Philippe Paparella și Bertrand Duchaufour sunt parfumierii care au ajutat la dezvoltarea parfumurilor. Îl cunosc pe Philippe Paparella, cel care a creat parfumurile cu numerele 2, 3, 5, 6, 8 și Shamanism, de la jobul meu anterior. Știam că el este foarte conectat la Univers și aveam o legătură foarte frumoasă – a fost perfect pentru a ilustra viziunea mea în talismane olfactive. De asemenea, Bertrand Duchaufour, cel care a creat numerele 1, 4, 7 și 9, este conectat cu Universul și este un profesionist în ceea ce privește parfumurile lemnoase. Așa că acești doi parfumieri au fost perechea perfectă pentru a crea acest brand.

Ai un parfum preferat din colecția Numerus?
Shamanism este parfumul meu preferat din colecție, pentru că mă face să mă simt invincibil și este, în același timp, cel mai bine vândut parfum în prezent.

Este cunoscut faptul că aromele ne trezesc amintiri. După părerea ta, mirosurile au un impact asupra vieții noastre de zi cu zi sau la nivel spiritual?
Bineînțeles că au un impact, dar mai întâi trebuie să crezi în asta. La fel ca în viața de zi cu zi, trebuie să ai încredere în acest tip de lucruri pentru a-ți veni în ajutor, altfel nu funcționează. Totul este o chestiune de intenție.

Cum putem alege parfumul potrivit pentru noi?
Cred că depinde de personalitatea ta, de ceea ce îți dorești în viață. Eu consider că am ilustrat bine toate numerele destinului, pentru că opt din zece persoane își iubesc numărul. Dar este vorba despre ceea ce îți dorești în prezent. Așa că invit pe toată lumea să își calculeze numărul destinului pentru a ști ce înseamnă și, după, să miroasă parfumul.

Jonathan Dufour

Care sunt notele olfactive care te reprezintă?
Cred că este baza pe care am folosit-o în toate parfumurile: lemn de santal, tămâie și salvie. Lemnul de santal reprezintă sufletul, tămâia îți înalță spiritul, iar salvia îți purifică și îți protejează inima.

Care este cea mai importantă amintire a ta, legată de un anumit miros sau aromă?
Când eram copil, îmi plăcea să mă cațăr în copaci și să simt mirosul copacilor. Îmi plac notele de pământ, îmi place și lemnul de santal.

Ce înseamnă pentru tine conceptul de lux?
Conceptul de lux este reprezentat de niște lucruri rare, cu autenticitate, produse artizanale, din materiale rafinate.

Care sunt planurile tale pentru perioada următoare?
Am zece parfumuri pregătite pentru a fi lansate în viitor, cu un subiect spiritual diferit, iar în noiembrie voi lansa trei parfumuri care vor completa colecția Numerus, la care am lucrat cu Philippe Paparella. Numărul 11 este Psychic Vibes, Numărul 22 este Universal Mind și Numărul 33 este Cosmos Guide. Numele acestor parfumuri vorbește de la sine.