Soral Technik – Modelul unui business profesionist, de tradiție

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 20-06-2018

în: Art & Design

Compania Soral Technik face parte din cercul select, extrem de restrâns, al afacerilor de tradiție și de familie, într-un domeniu cât se poate de personalizabil, deci sub incidența directă a luxului: cel al ferestrelor, sistemelor de tehnică solară și al ușilor de intrare sau de interior. Sorin Cruțescu duce mai departe o tradiție începută de tatăl său încă din 1994. Seriozitatea, experiența și profesionalismul au condus în timp la rezultate notabile, secretul acestui succes fiind chiar perseverența de a păstra cu mândrie valorile mai sus amintite. Partenerii Soral Technik sunt, de asemenea, firme internaționale cu tradiție în domeniu și cu o reputație impecabilă. Faptul că parteneriatul cu clienții nu s-a soldat doar cu execuția impecabilă a lucrării, ci și cu revenirea acestora pentru alte proiecte este un barometru real pentru succes. Am avut privilegiul să asist la consilierea unui client în showroom și am fost plăcut impresionat de gama largă de opțiuni, cât și de sfaturile și soluțiile oferite. Iată ce trebuie să știți dacă vă doriți să beneficiați de cele mai luxoase opțiuni în materie de ferestre, uși, protecție solară, sisteme de închideri terase, uși de garaj sau soluții din sticlă. 

Povestiți-ne despre experiența dumneavoastră în domeniu.
Am ales întotdeauna să dezvoltăm soluții și servicii de calitate care să fie perfect adaptabile la cerințele și nevoile clienților noștri. Ne bucurăm, ca afacere de familie, să putem oferi această calitate din 1994. Succesul se datorează și colaborării cu parteneri de elită: KneerSud Fenster, Jelovica, Schuco, Wicona, Vrogum, Renson, Gibus, Gaviota, Dorma, Ehret, Schanz, Gunther Tore, Ideco etc. Succesul colaborărilor noastre stă în adoptarea unei perspective comune: produse la standarde calitative ridicate.

Experiența nu este o revelație, ci o acumulare de date. Este sursa cunoașterii, noi am strâns-o de-a lungul anilor, în urma specializărilor la firme de talie internațională, participării la numeroase târguri internaționale și abonării la reviste de specialitate din Germania. Angajarea în proiecte complexe ne-a oferit posibilitatea să dezvoltăm competențe deosebite, pe care am reușit mai apoi să le revalorificăm în favoarea noilor clienți. Ne bucură faptul că această experiență este apreciată și de arhitecți. Aceștia, beneficiind de suportul tehnic al firmei Soral Technik, pot realiza proiecte cât mai ambițioase.

Ce opțiuni oferiți în sectorul proiectelor premium și high?
În sectorul de lux, dacă este să vorbim de ferestre, avem o colaborare fructuoasă cu firma germană KneerSud Fenster, tot o afacere de familie, dar cu o tradiție mai îndelungată. Produsul de top pe care îl comercializăm este lemnul placat cu aluminiu. Lemnul este un material cald, plăcut, natural, asigură izolația fonică și termică, iar aluminiul are ca principală proprietate rezistența sporită, de aceea el protejează lemnul fiind poziționat la exterior. În acest fel beneficiem de două tipuri de design: cel de la interior – care se leagă cu mobilierul și ambientul căminului, iar la exterior – cel care se potrivește cel mai bine cromatic și stilistic fațadei casei. Un gadget care are un succes real de ceva timp este și acționarea ușilor de intrare cu ajutorul sistemului „fingerprint”. Este un produs foarte apreciat de clienții noștri, pe lângă aspectul de „wow”, existând și o latură foarte practică și utilă a acestuia. Designul minimalist îl recomandă ca o alegere stilată, sistemul fiind integrat practic în ușă.

Care credeți că este abordarea de business corectă în domeniul dumneavoastră de activitate?
Le spun tuturor clienților care ne trec pragul: înaintea lor am fost eu clientul, la rândul meu, în momentul în care mi-am ales furnizorii. Unii dintre clienții mei înțeleg chintesența acestui lucru și asta îmi dă satisfacția că vorbim aceeași limbă. Oferim clienților soluții de tâmplărie sau de amenajări complexe în concordanță cu arhitectura exterioară și interioară a imobilului respectiv, oferindu-i clientului toate opțiunile, de la cele cu buget restrâns până la ultimele tendințe de pe piață.

Tâmplăria este pilonul central al afacerii Soral Technik, dar din cauza faptului că în România există foarte multă concurență neloială, stâlpul central s-a extins și dezvoltarea organică, acum îmi dau seama, a condus chiar la existența acestui showroom. Aceste lucruri nu sunt trecute în revistă de către piață, iar noi, datorită faptului că nu vindem doar fereastra și atât, încercăm să consiliem clientul pe toate planurile. Nu încercăm să îi dăm dreptate omițând alte opțiuni sau din frica de a-l contrazice, cum fac alți colegi de breaslă.

Avem o gamă completă pentru tehnică solară, tehnică de umbrire sau sisteme de protecție solară – spuneți-le cum doriți. Pe acest domeniu conlucrăm cu producători de renume, cum ar fi compania Ehret pentru obloane. Din păcate, tradiția care a existat în România odată s-a cam pierdut la acest capitol, dar noi încercăm s-o readucem la locul potrivit. Oblonul oferă avantaje reale: mă protejează de soare, îmi oferă intimitate și, în același timp, pot să comunic cu exteriorul. Oblonul oferă și un plus la capitolul design în ceea ce privește fațada. Vedem acest aspect mai ales în țările vestice. Eu am o vorbă: o fereastră singulară poate să te coste și 5.000 de euro, din punct de vedere arhitectural este 0, având doar un rol funcțional. Celor care cred că pot să influențeze aspectul fațadei prin culoarea ferestrei le răspund că acest lucru este o chestiune incompletă, soluția completă însemnând produs + accesoriu. O fațadă finalizată este formată din fereastră și accesorii. Conlucrăm cu numeroși arhitecți care apreciază acest lucru și încercăm împreună să promovăm cât mai bine acest accesoriu. Trebuie să menționăm și prestigiosul producător belgian Renson pentru sisteme de umbrire performante. Fix Screen, din portofoliul Renson, oferă calitate maximă printr-un sistem inovator de filtrare a luminii. Tot de la Renson, Soral Technik oferă ceea ce ar fi ultimul trend de succes: terase pre-definite, în principiu din aluminiu, cu tavane mobile – denumirea corectă este terasă bio-climatică. Avantajele sunt multiple, de la zona de design și funcționalitate, până la faptul că te poți folosi de terasă și în alte anotimpuri decât vara. Există soluții multiple, de la tavane retractabile, la cele în pantă. Producătorul italian Gibus este unul cu performanțe deosebite, fiind singura companie din lume care garantează un acoperiș etanș la apă. 

Soral Technik se mândrește cu un produs în exclusivitate pe piața românească: fereastra ghilotină din lemn, realizată cu un producător din Danemarca, extrem de interesantă, cu tâmplărie din lemn. Am ținut în mod deosebit să montez în showroom o fereastră rotundă, pivotantă, cu geam dintr-o bucată, care ne va oferi confortul vizual imaginat de arhitecți la proiectare, în ciuda atrocităților estetice pe care le vedem acum, cu mai mulți montanți, cu tot felul de ferestre în ferestre, extrem de inestetice. Această fereastră mai rezolvă o problemă majoră, aceea de a oferi o ventilație naturală. Știm cu toții că, în ultimii ani, casele au devenit tot mai etanșe. Tot cu belgienii de la Renson colaborăm pentru sisteme de grile de aerisire pentru ferestre. Oferim atât o tâmplărie de calitate, cât și un sistem performant de montare, prin conlucrarea cu firma austriacă Hanno și clienții noștri sunt extrem de mulțumiți. Legătura dintre tâmplărie și zid este o chestiune sensibilă, care trebuie soluționată corect. „Normalitatea” noastră de a executa lucrurile în mod corect vine după 24 de ani de muncă în acest domeniu, un nume de apărat, un showroom proprietate personală, astfel că am tot interesul ca lucrurile să meargă bine. Așa se prezintă o afacere de familie!

Care sunt principalele dumneavoastră avantaje competitive?
Pe lângă faptul că putem oferi un pachet complet de servicii și produse, oferim ceva mai rar în zilele noastre: cum spuneam, fiind o afacere de familie, toți membrii sunt implicați în bunul mers al lucrurilor. Astfel că, persoana care ia de la bun început contact cu clientul, se va ocupa de acesta de la A la Z: întâlniri la showroom-ul nostru, la locația proiectului, consilierea tehnică și comercială, până la supervizarea montajului. Cu responsabilitatea și seriozitatea care ne caracterizează, toate acestea duc în final la o colaborare fructuoasă pentru ambele părți.

De ce să alegem Soral Technik?
Poate părea ciudat, dar colaborările, mai ales din ultimii ani, au rezultat dintr-o chimie cu omul respectiv. Ne placem reciproc, suntem deschiși, oferim consilierea corectă. Am găsit întotdeauna o soluție, iar cine vine la noi va găsi cu siguranță consultanță și execuție de înaltă calitate pentru orice tip de proiect din domeniul nostru. Eu sunt client înaintea clientului, punându-mă mereu în locul acestuia. Aș sublinia aici faptul că noi, la Soral Technik, ne adresăm în special persoanelor fizice, cu proiecte de case în construcție. Pentru aceste proiecte am considerat că este necesară construirea unui showroom complet, în care clientul, alături de arhitect, să găsească toate soluțiile necesare închiderilor exterioare și interioare. Conlucrăm îndeaproape cu arhitecții, oferindu-le tot suportul tehnic de care au nevoie. În plus, an de an, completăm grila de produse cu inovațiile cele mai recente. Nu în ultimul rând, trebuie să menționez că multe dintre produsele comercializate de Soral Technik sunt câștigătoare ale prestigioaselor premii Red Dot la capitolul design și funcționalitate.

Adresă: Bd. Pipera 59, Voluntari, Ilfov
E-mail: office@soraltechnik.ro
Telefon: 0722.243.067
Website: www.soraltechnik.ro

Interviu realizat de: Andrei Dimulescu, Foto: Aurel Șerban

Galerie Foto