Sweets in Love, o pasiune devenită realitate

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 19-03-2020

în: Lifestyle

Ceea ce la început era doar dorința de schimbare, de a pleca pe un drum nou în viață, a ajuns să fie mai mult decât pasiune pentru fondatoarea Sweets in Love, Diana Elena Apostol. Diana și-a schimbat meseria, după vârsta de 35 de ani, din pasiune, dar și pentru că, într-un fel, era o continuare firească a unei tradiții de familie. Bunicul său, Măndică Dobre, a fost maistru cofetar în arta culinară peste 50 de ani, a făcut parte din echipa de lucru a familiei Ceaușescu (la punctul de lucru denumit „Sector”) şi a fost șeful laboratorului de cofetărie şi patiserie din cadrul Hotelului Intercontinental Bucureşti în perioada ’84-’88, unde a putut folosi cele mai avangardiste tehnologii şi cele mai bune ingrediente. De la el a preluat Diana pasiunea pentru această meserie și tot de la el a învățat multe secrete, ajungând să pună bazele unui business cochet și cu bun gust – o cofetărie cu conștiință.

În timp, Diana s-a instruit temeinic (a urmat cursul de cofetar și bucătar în România plus specializări online la Institutul Culinar American) și a experimentat din ce în ce mai mult. Ea a creat chiar și o rețetă specială de tort pentru copiii de până la 3 ani, acceptată de către grădinițe. Apoi, a început să predea cursuri de cofetărie, pentru că a simțit că nu poate ține doar pentru ea tot ce a învățat, la Horeca School, între 2013 și 2015. Din același motiv, a început să și scrie. Așa s-a născut blogul www.profadedulciuri.ro.


Clienții care trec pragul laboratorului de cofetărie artizanală pentru prima dată găsesc nu numai siguranța produselor proaspete, realizate în serii mici și doar din ingrediente naturale, ci și o echipă gata să ofere soluțiile optime pentru dorințele dulci ale acestora. Cei care cunosc deja Sweets in Love sunt obișnuiți cu faptul că niciun tort nu este ca celălalt și că își pot personaliza comenzile până la ultimele detalii, cu consilierea specialiștilor cofetari.


Sweets in Love pune accentul pe sănătate, astfel că aici se prepară doar dulciuri din ingrediente de cea mai bună calitate, naturale, fără conservanți și cu o cantitate redusă de zahăr. Ingredientele provin și din România, dar și din Franța, Italia sau Germania. „Ceea ce am învăţat despre lumea dulciurilor este faptul că putem mânca dulce în mod sănătos, în mod plăcut, în cantităţi rezonabile (este clar!), şi putem să experimentăm cu aromele, astfel încât cantitatea de zahăr/miere să fie cât mai redusă”, spune Diana.


Echipa Sweets in Love este formată din Diana Elena Apostol – pastry chef, Andreea Rotaru – production manager și Elena Ghiță – ucenic, care realizează torturi, candy bar-uri cu prăjituri după diferite rețete inovative, de la macarons până la verrines (păhăruțe cu mousse-uri), tarte, savarine etc., pentru evenimente și petreceri. Toate produsele sunt realizate pe comandă, indiferent că este vorba despre o comandă de cinci eclere, să zicem, pe care dorești să le iei în 20 de minute. Sweets in Love pune accentul pe prospețimea alimentelor, pe faptul că prăjiturile sunt perisabile, așa că nu le țin în frigider, ci le realizează pe loc, atunci când primesc comanda. De asemenea, echipa poate asigura livrarea de candy bar-uri și torturi pentru evenimente al căror număr de participanți variază între 20 și 2.000 de persoane, iar aria pe care o acoperă include București, Ilfov, Giurgiu, Târgoviște și oriunde se poate ajunge cu mașina cu care realizează transportul, în conformitate cu toate cerințele și standardele de calitate. Pe viitor, Diana Apostol intenționează să-și mărească echipa și să pună la dispoziția clienților rețete noi și gustoase!
Sweets in Love are noul sediu pe strada Intrarea Muncii, nr. 23, sector 3, București, unde își așteaptă clienții cu cele mai rafinate dulciuri.

Galerie Foto

Energy Expo 10-13 octombrie