Scaunul de avion personalizat prin smartphone, creația designerilor londonezi

Scris de Luxury
Publicat la data de: 09-12-2019

în: Art & Design

Firma de design LAYER, fondată de designer-ul industrial Benjamin Hubert, s-a asociat cu gigantul Airbus pentru a crea un nou tip de scaun pentru avioane care poate fi personalizat de pasageri.

Prototipul noului scaun pentru industria aviatică civilă se numește Move. Creat din textile smart și având funcționalități inovatoare, scopul noului scaun este de a îmbunătăți experiența pasagerilor din clasa Economy pe rute de zbor scurte și medii.

Designerii studioului din Londra au folosit pentru scaun o husă tricotată digital realizată dintr-un material textil inteligent în combinație cu senzori. Astfel, pasagerii pot monitoriza și controla factori variați precum tensiunea scaunului, temperatura, presiunea și mișcarea prin intermediul aplicației Move, dezvoltată tot de Layer.

”Structura scaunului ușor și adaptabil reduce greutatea la bord a aeronavei, ceea ce duce la economii semnificative de combustibil și o abordare mai ecologică a zborului. Această funcționalitate avansată este rezultatul unui amplu program de cercetare realizat pentru a evidenția și rezolva principalele ‘puncte de durere’ ale zborului”, notează designerii LAYER.

Hubert spune că noul scaun este o soluție câștigătoare pentru pasageri, liniile aeriene și mediu.