6 rochii de designer: arată mai bine pe modele sau pe silueta actrițelor?

Scris de Ruxandra Tudor
Publicat la data de: 12-12-2019

în: Fashion

Când un model de rochie se asează pe formele perfecte ale unui model, designerii trebuie să păstreze o perspectivă corectă si să ia în calcul felul în care aceasta va arăta purtată de o femeie cu dimensiuni mai apropiate de cele comune. Din start, pornim de la premiza că o siluetă filiformă pune hainele în avantaj dar selecția propusă de Bright Side demonstrează că nu este întotdeauna asa.

Jennifer Lawrence în Christian Dior 

Actrița este una dintre cele mai bine îmbrăcate femei de la Hollywood sau poate are, pur si simplu, un stilist priceput. Decizia de a schimba modelul sutienului si de a adăuga o centură face rochia să arate si mai spectaculos.

Salma Hayek în Gucci 

Actrița de origine mexicană este celebră pentru corpul ei magnific, cu forme feminine voluptuoase de care este mândră în ciuda industriei modei care preferă în continuare siluete silfide, androgine. Nu se teme să abordeze rochii ultra feminine si să le pună în valoare într-un stil complet diferit ce ceea ce vedem pe runway.

Penélope Cruz în Ralph & Russo 

Penélope Cruz este una dintre celebritățile care nu au apărut des pe lista neagră a stilistilor care comentează ținutele acestora. Nu a comis erori grave si, în general, reuseste ținute foarte bune. Această rochie îndrăzneață arată cel puțin la fel de bine pe actriță precum pe model.

Krysten Ritter în Julien Macdonald

Trebuie să admitem că dimensiunile lui Krysten Ritter se apropie de cele ale unui model de catwalk, însă apreciem în special faptul că aceasta a ales să ducă rochia la o nouă dimensiune accesorizând-o cu un ruj intens si cu pantofi cu model clasic.

Nicole Kidman în  Zuhair Murad 

Pornim de la premiza că Nicole Kidman are, din start, o conformație fabuloasă. Este înaltă, are o siluetă de invidiat si osatura sa fină pune în valoare orice ținută ar alege, de la cele casual până la cele mai extravagante. Această rochie pare si mai prețioasă pe corpul actriței care reuseste să o pună în valoare absolut spectaculos.

Rihanna în Giambattista Valli

Celebra rochie Giambattista Valli are o atmosferă boemă si ne inspiră atmosfera unui film romantic cu vampiri. (Da, este posibil să fi zăbovit prea mult pe Netflix!) Si totusi, pare să ceară o siluetă delicată, vulnerabilă, romantică. Nouă ni se pare că intră în conflict cu formele Rihannei (adorabile, de altfel) sau poate că ar fi fost mai inspirat un alt tip de decolteu.