Universul Casadei Senzual și contemporan

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 09-11-2021

în: Fashion

Casadei

Pantofii reprezintă accesoriul definitoriu într-o ținută și pot fi chiar punctul central al look-ului. Aceștia, mai bine decât orice altceva, îți pot ridica starea de spirit, îți pot îmbrățișa personalitatea și te pot face să te simți complet, așa cum spune chiar Arianna Casadei. Noua colecție Casadei combină creativitatea și strălucirea cu un spirit hedonist rock and roll și evidențiază măiestria artizanilor, dar și inegalabilul stil „Made in Italy”.

Galerie Foto

„Oferă-i unei fete perechea potrivită de pantofi și aceasta va cuceri lumea”, spunea Marilyn Monroe, iar Casadei se pare că respectă această zicală. Reputatul brand de încălțăminte lansează colecția de toamnă-iarnă 2021 prin care celebrează moștenirea italiană. Inspirată de operele de artă futuriste ale ilustratorului Patrick Nagel, colecția FW21 este un mix între eleganța desăvârșită și stilul rock and roll. Casadei creează un univers senzual și contemporan care își lasă amprenta în timp, dar și asupra garderobei noastre.

Roxy
Create cu măiestria inconfundabilă a atelierului Casadei, platformele Roxy sunt o reinterpretare modernă a stilului anilor ’70. Realizate din piele de căprioară, platformele au farmecul unei fete contemporane care adoră să îmbine punk-ul cu stilul urban și cel neo-futurist.

Notorious
Notorious este un pantof sexy, funky, nocturn, cu o senzualitate ascuțită și fără compromisuri. Tăieturile asimetrice aproape chirurgicale se adaugă măiestriei brandului italian în modelarea pieii, oferind un aspect ca de plic care înfășoară piciorul și sporește nuditatea. Tocul este Blade, icon-ul suprem al unui stil atemporal care anul acesta sărbătorește zece ani de carieră glorioasă. Disponibile sub formă de botine și pantofi, modelele Notorious sunt realizate din piele nappa moale și piele întoarsă.

Amanda
Amanda este o reeditare a cizmelor create de Casadei pentru Amanda Lear, care le-a etalat pe coperta albumului ei, „Sweet Revenge”. Astăzi, această „piesă din anii ‘90” revine cu o nouă identitate și înălțimi diferite: cu o mică talpă wedge de 3,5 centimetri, cu toc de 6 sau 10 centimetri, precum și o versiune cu toc cubanez. Acest model versatil este disponibil în două variante: din piele de căprioară sau piele întoarsă.

Galerie Foto

Roxanne
Inspirat de caracteristicile esențiale ale lui Patrick Nagel, Cesare Casadei a creat o pereche de pantofi ce debordează de feminitate. Pantofii Roxanne sunt realizați cu cele mai înalte abilități meșteșugărești și dezvăluie tăieturi asimetrice și detalii din vinilin transparent care mângâie și susțin piciorul. Tocul Blade, pielea brevetată și cele patru nuanțe – roșu aprins, roz, nisipiu și negru lucios – fac din acest model un must-have al sezonului.

Nexus
Stilul cizmelor de astronaut vine din viitor, iar Casadei îl adaugă noii sale colecții. Contemporan și deosebit de confortabil, modelul Nexus este construit ca un nor pufos și foarte ușor, dar cu un stil războinic. Pe talpă se regăsesc gravuri tridimensionale ale semnelor distinctive Casadei, inclusiv logoul C-Chain. Colecția Nexus, din piele sau cu jambiere din poliester jacard, este disponibilă sub formă de cizme lungi sau botine, atât negre, cât și kaki, cu un camuflaj în tonuri prăfuite.

Econyl®
Poate cea mai importantă piesă a colecției de toamnă-iarnă este Econyl, o capsulă realizată dintr-un material inteligent obținut prin reciclarea plasticului. Prin combinarea creativității și a designului cu ingineria textilă și savoir-faire-ul italian au rezultat piese feminine, cu o fantezie grafică ce denotă senzualitate. Nailonul din care sunt realizate modelele este maleabil, practic, durabil și se pretează la stiluri diferite.

www.distinto.ro

Galerie Foto