Franck Muller visează în culori

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 11-11-2022

în: Watches

Franck Muller

Limbajul designului lui Franck Muller, la fel ca arta, este deschis interpretărilor. Un ceas Franck Muller este o pânză pe care ceasornicarul își exprimă bucuria de a trăi și măiestria meșteșugului. Este suficient să spunem că ori de câte ori ceasornicarul elvețian anunță un nou design, lumea ceasornicăriei acordă atenție.

Acest limbaj de design este exemplificat perfect în Vanguard Skeleton Color Dreams, acum disponibil ca o exclusivitate a Asiei de Sud-Est. Descrise drept „a pune culori la încheietura mâinii”, sunt prezentate cele opt culori ale celebrei colecții Franck Muller Colour Dreams, disponibile într-un trio de diferite variante pentru această iterație. Este ca și cum psihedelia a prins viață într-un ceas.

Franck Muller

La prima vedere, ceasul are un aspect complicat. Culorile vibrante, podurile încrucișate și mecanismul vizibil transmit un sentiment de complexitate. Dar există o simplitate pe care o realizează aceste elemente complexe. Acestea sunt atingeri estetice clasice Franck Muller, reconstruite de la zero pentru iterația din acest an a seriei Color Dreams. Vanguard Skeleton Color Dreams, conceput ca un ceas schelet, prezintă mecanismul de pe ambele părți ale ceasului (prin fondul carcasei expoziționale).

Pe partea cadranului, punțile mecanismului din aluminiu anodizat, satinat, sunt fixate direct pe carcasa interioară, prelucrate pentru a se potrivi cu carcasa curbată, dezvăluind mișcarea mecanică înfășurată manual în interior.

Franck Muller

Aceste plăci și punți sunt colorate în nuanțele caracteristice procesului de anodizare electrolitică, care necesită fabricarea specială a componentelor din aluminiu, în locul alamei sau al nichel-argintului folosite în mod tradițional. Trebuie remarcat faptul că fiecare componentă trebuie tratată separat pentru a obține diferite culori aici, ceea ce este remarcabil.

Skeletonizarea în Vanguard Skeleton Colour Dreams are efectul de a relega cifrele minute pe flanșă, cu numerele supradimensionate specifice brandului absente în totalitate. Lucrând în timp dublu pentru a asigura lizibilitatea, aici sunt marcatoarele pentru ore și minute, care sunt în culori diferite. Secundele de alergare sunt, de asemenea, marcate de o mână de altă culoare, într-un subcadran cu o pistă galbenă la ora 6.

Franck Muller

Vanguard Skeleton Color Dreams este cel mai recent model al colecției indisolubil legată de Franck Muller. Primele ceasuri Color Dreams s-au născut din pasiunile mărcii, înrădăcinate în obsesiile fondatorului, ciocnindu-se într-o explozie de creativitate.

Ceasul Color Dreams a fost o pânză pentru un afișaj în curcubeu, accentuat de marcatoare de oră supradimensionate emblematice și a dat naștere la diferite execuții creative. A fost întotdeauna despre sărbătorirea timpului, iar Vanguard Skeleton Color Dreams este poate cea mai pură expresie ceasornicară a acestui spirit.