Artă și confort: Alexandra Conea povestește despre viziunea brandului Everart

Scris de Alexandra Popescu
Publicat la data de: 21-12-2023

în: Art & Design

Everart

Într-un dialog cu Alexandra Conea, managing partner Everart, descoperim pasiunea și tradiția care stau la baza unei afaceri de familie ce a redefinit mobilierul tapițat la comandă. Pornind de la canapele, paturi, fotolii, perdele și draperii din cele mai fine materiale, până la mese de marmură și lemn și alte piese importante de amenajare, Everart produce la comandă, în funcție de proiect, până la cele mai mici detalii.

Everart

Cu o tradiție de 24 de ani în producția de mobilier tapițat la comandă, cum a evoluat Everart de-a lungul timpului?

Everart a fost întotdeauna centrat pe calitate și pe posibilitățile de customizare. Suntem mândri că ne-am putut menține această tradiție, chiar și pe măsură ce am crescut și ne-am diversificat. Continuăm să fim o afacere de familie, alături de o echipă talentată și entuziastă care împărtășește aceeași pasiune pentru detalii și calitate. Acesta este secretul nostru pentru a menține excelența.

De când ești implicată în businessul de familie și când ți-ai dat seama că ești pasionată de domeniul producției de mobilier?

Everart a început în urmă cu 24 de ani, în 1999, din multă pasiune, dar și cu experiență în domeniul realizării produselor de mobilier, iar implicarea mea totală în activitățile și deciziile zilnice a început în 2018. Am crescut în jurul acestei afaceri și am fost mereu înconjurată de discuții legate de business, dar în același timp mi s-a insuflat și un puternic simț artistic, luând parte mereu la procesul de creație al canapelelor, fotoliilor și paturilor. Pe lângă acestea, am urmat cursuri de design de interior și de produs în România, Spania și Statele Unite ale Americii.

Everart

Ne poți spune mai multe despre procesul de producție la Everart și modul în care ați reușit să îl faceți vizibil pentru clienți?

Am dorit să facem procesul de producție transparent, astfel încât showroomul nostru este conectat direct la halele fabricii, iar clienții care ne vizitează pot vedea echipa noastră la lucru, pot observa scheletele din lemn ale canapelelor sau chiar interacționa cu artiștii care croiesc și cos materialele. Acest aspect ne permite să oferim clienților încredere în produsele noastre și în procesul de creație.

Ce presupune realizarea unei piese de mobilier Everart? Cum arată procesul de creație, atât din punct de vedere al conceptului, dar și al manufacturii propriu-zise?

În funcție de complexitatea produsului, acesta poate dura zile sau chiar săptămâni până este finalizat. Pentru modelele noi, pornind de la desen, schițe sau randări primite de la designer, realizăm mai întâi un prototip în mărime naturală pentru a stabili proporțiile, unghiul de ședere și materialele folosite pentru un maxim de confort.

Interviu realizat de: Andrada Arsenie

Energy Expo 10-13 octombrie