Debutul NFT al Dolce & Gabbana atinge vânzări record de 6 milioane de dolari

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 09-11-2021

în: Fashion

Dolce & Gabbana

Brandul italian de modă de lux Dolce & Gabbana (D&G) a anunțat recent că a scos la licitație o colecție de nouă piese NFT. Casa de modă a vândut îmbrăcăminte și bijuterii în valoare de 6 milioane de dolari, deși unele dintre ele există doar ca fișier digital.

Dolce & Gabbana

Colecția Collezione Genesi concepută de celebrul Domenico Dolce a cuprins nouă piese. Toate au fost oferite ca jetoane nefungibile – fișiere digitale originale care nu pot fi comercializate și care sunt văzute ca o formă de artă viabilă. Cinci dintre acestea au fost oferite și în formă fizică – două rochii, un costum și două tiare încrustate cu bijuterii. Cumpărătorilor articolelor vestimentare digitale li s-au oferit și o excursie la studiourile de design ale gigantului modei.

Dolce & Gabbana

Cea mai valoroasă piesă de îmbrăcăminte vândută la licitație a fost „costumul de sticlă verde” care s-a vândut cu 1.199.916,01 dolari sau 351,384 de criptomonede Ether. Acesta a fost cumpărat de Boson Protocol, o firmă de comerț electronic, care deține acum fișierul digital original, și anume un videoclip electronic al costumului, purtat în clip de un manechin de argint. Cumpărătorul are un an la dispoziție să trimită măsurile necesare realizării unei versiuni reale a costumului, care este țesut cu 72 de articole din sticlă brodate atât cu sticlă de Murano, cât și cu cristale Swarovski într-o multitudine de modele diferite, iar baza conține 100% mătase.

Galerie Foto