Topul orașelor în care trăiesc cei mai mulți milionari

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 15-09-2022

în: News

În această toamnă a fost realizat un nou raport care detaliază topul orașelor în care trăiesc cei mai mulți milionari. Potrivit acestuia, SUA deține jumătate din primii 10 milionari ai lumii. Deloc surprinzător, New York se află în fruntea listei, cu 345.600 de persoane cu valoare netă mare. Tokyo (cu 304.900 de persoane) și Bay Area (276.400 de persoane s-au clasat pe locul al doilea, respectiv al treilea. Primele cinci au fost completate de Londra cu 272.400 de persoane și Singapore cu 249.800 de persoane.

În ciuda acestor cifre impresionante, șapte dintre primele 10 orașe au înregistrat de fapt o pierdere de rezidenți cu valoare netă ridicată în prima jumătate a anului 2022. De exemplu, New York a înregistrat o scădere cu 12% a populației sale de rezidenți cu valoare netă ridicată, în timp ce Tokyo a înregistrat o scădere de 8%.

Bay Area, una dintre puținele metropole care a înregistrat o creștere anul acesta, a cunoscut o creștere de 4%. Singurele alte două orașe din top 10 care au înregistrat o mișcare pozitivă au fost Singapore cu o creștere de 1% și Houston, care se află pe locul 8 în clasament și a înregistrat o creștere de 6%.

Henley & Partners, firma de consultanță pentru rezidență care a întocmit raportul, a evidențiat, de asemenea, cele 25 de orașe cu cea mai rapidă creștere din lume în ceea ce privește populația lor de rezidenți cu valoare netă ridicată. Cei cu industrii solide de petrol și gaze formează o mare parte a acestei liste, Riyadh fiind pe primul loc, urmat de Sharjah din Emiratele Arabe Unite.

În ceea ce privește Statele Unite, Austin este primul oraș american care apare pe lista cu cea mai rapidă creștere de 14% doar în 2022, mai exact 15.800 de astfel de persoane locuind în orașul Texas. Pe măsură ce multe companii își mută birourile în Texas și Florida, o serie de alte orașe din ambele state înregistrează, de asemenea, o creștere a numărului de persoane cu valoare netă mare care se mută acolo, a menționat Henley & Partners. West Palm Beach și Miami, în special, au fost două orașe remarcabile din Florida.

Desigur, mulți dintre milionarii lumii își împart timpul între orașe, așa că nu trebuie să vă alegeți orașul în care doriți să vă stabiliți în funcție de asta.

Iată care este topul orașelor în care trăiesc cei mai mulți milionari:

New York

Tokyo

San Francisco Bay Area

London

Singapore

Los Angeles

Malibu

Chicago

Houston

Beijing

Shanghai

Sydney